[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Riccia Fluitans cu un aspect dubios  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
monoceros
Member
[Avatar]

IP:

Salut,
Am o nedumerire legata de riccia... am facut rost de un smoc ce avea un aspect asemanator unei frunze moarte care a inceput sa putrezeasca, o transparenta cam ca Monosolenium tenerum, insa a crescut in mai multe locuri in bazin, pastrand aceasta transparenta, cu exceptia unei "tufe" care a inceput deasupra sa aibe un aspect opac, exact asa cum o vedem peste tot prin poze. Acum nu inteleg de ce a creste asa... adica de ce numai o mica parte dintr-o "tufa" a capatat aspectul asta si nu la toate.

Asa arata "tufa" respectiva:
image

Asa arata celelalte "tufe" ... au transparenta:
image

This message was edited 3 times. Last update was at 08/03/2013 14:12:00

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Uneori, cind ramine agatata undeva submers creste in forma transparenta. Alteori creste in forma obisnuita si submers. Din pacate nu cunosc explicatia.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Cricky
Member
[Avatar]

IP:

Vad ca ai agatate prin riccia si niste fire de utricularia gibba...ai mare grija cu ea ca poate deveni invaziva si cateodata inestetica.....
monoceros
Member
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:Uneori, cind ramine agatata undeva submers creste in forma transparenta. Alteori creste in forma obisnuita si submers. Din pacate nu cunosc explicatia.

Merci!
Acum am observat ca dupa ce am scos o parte din cea transparenta la aer, dupa vreo 30 min am avut surpriza, cand am reintrodus-o in apa, sa vad ca incepe sa aiba si aceasta aspectul acel opac.

Cricky wrote:Vad ca ai agatate prin riccia si niste fire de utricularia gibba...ai mare grija cu ea ca poate deveni invaziva si cateodata inestetica.....

Merci!
Deja a devenit invaziva ;) ... am petrecut 3 ore sa o curat de pe unde am putut si tot a ramas ceva din ea ascunsa printre moss.

This message was edited 2 times. Last update was at 10/03/2013 11:04:24

Cricky
Member
[Avatar]

IP:

dupa cum spunea un coleg de-al nostru, si daca ramane in acvariu o zecime de milimetru din aceasta planta, tot va creste si se va inmulti...asa ca....spor la treaba

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: