Author |
Message |
s k y
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/01/2006 14:27:54
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
s k y
Unripe member
IP:
|
Salut, asta e primul meu mesaj pe forum si as vrea sa va zic "Bine v-am gasit" !
De mult timp doresc sa-mi fac si eu un acvariu , si astfel am dat peste forumul acvariu.ro
Am citit destul de mult , de pe forum si de pe site-ul acvariu.ro, in mare mi-am facut o idee, dar totusi mai am cateva nelamuriri.
1. Acvariu il am deja , il primesc de la un prieten , are aproximativ 70 l .
2. Am inteles gresala pe care o fac majoritatea incepatorilor, suprapopuland acvariul cu pesti , deci eu m-am gandit sa iau aproximativ 8-10 pestisori.
3. Pestisori : imi plac foarte mult scalarii , dar am inteles ca nu ar fi chiar potriviti pentru un incepator (nu se inteleg foarte bine cu alte rase, destul de pretentiosi in ansamblu, teritoriali etc). Daca totusi ma hotarasc sa incerc cu scalari , ce alta specie de pestisori s-ar potrivii in acvariu ?
Daca nu voi lua scalari, atunci probabil xipho si gupi, neoni .
4. Ce plante sa pun in acvariu , sa fie mai rezistente, potrivite pentru acvariul unui incepator ?
5. Amplasarea acvariului. Am auzit tot felul de zvonuri , cum ca nu ar fi bine sa tii un acvariu in dormitor ca se emana nu stiu ce substante , etc , chestii destea . Cum e ?
Deocamdata atat , va multumesc de pe acum celor care sunteti dispusi sa mai ajutati inca un incepator.
|
|
 |
Dalles
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/01/2006 15:43:12
|
Dalles
Membru banat
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1159073745442bfa6389ccc.jpg)
IP:
|
Salut si bine ai venit printre noi!
s k y wrote:1. Acvariu il am deja , il primesc de la un prieten , are aproximativ 70 l .
E foarte bun pentru inceput.
s k y wrote:2. ...deci eu m-am gandit sa iau aproximativ 8-10 pestisori.
Te-ai gandit foarte bine. Cu conditia sa fie mici, nu scalari, oscari, piranha...
s k y wrote:3. ...Daca totusi ma hotarasc sa incerc cu scalari , ce alta specie de pestisori s-ar potrivii in acvariu ?
Corydoras aeneus.
s k y wrote:4. Ce plante sa pun in acvariu , sa fie mai rezistente, potrivite pentru acvariul unui incepator ?
Anubias nana sau barteri, Egeria, Hygrophyla, Ceratopteris, Hydrocotyle, Vallisneria...
s k y wrote:5. Amplasarea acvariului. Am auzit tot felul de zvonuri , cum ca nu ar fi bine sa tii un acvariu in dormitor ca se emana nu stiu ce substante , etc , chestii destea . Cum e ?
Nimic periculos. Se emana vapori de apa. Si ceva mirosuri, daca sunt probleme cu apa.
Dar in general un acvariu este un obiect de decor. Ii sta mult mai bine in camera de zi.
|
[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url] |
|
 |
cip
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/01/2006 00:29:14
|
cip
Junior member
IP:
|
sunt pe cale sa imi fac si eu un acvariu, al doilea. primul l-am avut acum 5 ani, unul de vreo 50l.
din putina mea experienta pot sa iti spun ca xipho si guppy nu sunt foarte pretentiosi si e foarte posibil sa aiba si pui intr-un timp scurt, fara ingrijiri speciale.
scalarii sunt mai agresivi ,in combinatie cu celelalte specii, ai mei tot timpul ii ciupeau pe ceilalti , care erau mai mici ca ei.
asa ca , e decizia ta
|
|
 |
Dragosman
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/01/2006 01:42:29
|
Dragosman
Moderator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/d59da17f3f2e6326a05f6.jpg)
IP:
|
De mult o tot tin... dar de data asta o zic: povestea cu viviparii la incepatori e cu dus si-ntors!!!
Pe de o parte sunt pesti ieftini, foarte usor de intretinut, rezistenti... aparent numai avantaje pentru incepator.
Dar... apare si cea de-a doua parte, si anume inmultirea lor extrem de facila, care - de ce sa nu recunoastem - bucura pana la lacrimi incepatorul pasionat. Chiar si cei mai batrani cred ca-si amintesc cu placere cum au asistat prima oara la o nastere a "micutilor".
Problema exact de aici apare (parerea mea): viviparul nu se poate abtine sa nu se inmulteasca!!! Si uite asa se trezeste tanarul nostru incepator ca intr-un bazin de 70L (asta in cazul extrem de fericit), in cateva luni (in care nu apuca sa inteleaga prea bine cum sta treaba cu acvaristica) de la 8-10 pestisori are multe generatii de pui. Pui de guppy, de molly, de xifo... o splendoare !
Si uite asa apare suprapopularea, si uite asa filtrul nu mai face fata, si uite asa de aici apa acida... apa laptoasa... invazie de lage... primele boli... decese... oooooofff!!!
Asa ca tare complicata e povestea asta cu viviparii si incepatorii... Delicat subiect!
|
In Aquarium Veritas! |
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/01/2006 08:08:13
|
Dolly
Dust in the wind
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a34bacf839b923770b2c360eefa26748.jpg)
IP:
|
Daca ai incerca doar cu vreo 10-12 neoni pentru inceput? Sunt pesti mici si calmi si foarte frumosi. Eu asta ti-as recomanda. Cu vivipari, asa cum zicea si Dragosman, e destul de complicat. Risti sa-ti suprapopulezi acvariul cit ai clipi, fiind foarte prolifici. Ti-o zic din propie experienta. :-)
|
|
 |
razvan
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/01/2006 08:13:21
|
razvan
Membru banat
IP:
|
cit de bine ai punctat "problema"
dupa cum presupun ca se stie, sunt impatimit al guppylor, DAR nu maiam nici unul, TOCMAI datorita "prostului obicei" pe care l-a scos in evidenta dragosman ..
am prefertat sa "trec" pe neoni (un peste superb de altfel) insa cind vad cite un guparez mai deosebit in piata , recunosc ca-mi tresalta inima si ma maninca buzunarul ..
nu am spus mai nimic in postul meu, dar as vrea ca incepatorii sa traga niste concluzii, daca pot..
a mai murit un drac!!!!
ca sa vezi cam care e gindirea pe forum.. !!!!
2 oameni posteaza "cam acelas lucru" in acelas timp....
o fi vre-un semn ??
|
|
 |
|
|
|