Salutare
Pentru punctul 1
-subtratul fertil trebuie ales in functie de performantele pe care vrei sa le obtii in acvariu, d.p.d.v. al cresterii plantelor. Iar tulburarea...asta apare doar in cazul anumitor substraturi fertile (cum ar fi AquaBasis de la JBL) si doar atunci cand acvaristul nu are rabdarea si indemanarea necasara atunci cand lucreaza cu plantele.
-nu prea exista opinii in privinta grosimii substratului fertil, ci doar recomandari ale producatorului. Astea sunt cele mai bune "opinii" , obtinute in urma unor multi ani de cercetare.
-maxim 2-3 mm, dar la fel, tii cont si de recomandarile produatoilor. Oricum, nici un producator nu-ti va recomanda o granulatie mai mare
-corect, daca alegi un ultim strat inert, acesta nu trebuie sa fie calcaros.
Ca o ultima observatie la acest punct, vezi ca exista si substraturi fertile care nu necesita straturi succesive de material. Un exemplu ar fi Fertisoil.
2.
-citeste ciclul azotului si vei vedea cum stau lucrurile. restul, nitrati, fosfati, co2, dupa ce te hotarasti ce vrie sa "scoti" din acel acvariu. Cand vei trece la fertilizare, aditie de CO2 vom discuta in amanunt.
-
|