[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sfaturi achizitie substrat fertil + pietris.  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
realmode
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salutari si bine v-am gasit.

Doresc in weekend sa incep "asamblarea"/popularea noulul acvariu, un Juwel Vision 180l. (fara pesti, pana nu termin ciclarea apei)
Fiind incepator, am citit doar (fara experienta practica) despre substrat fertil si nisip.

* Am de ridicat cateva intrebari si va rog sa ma sfatuiti:

1. Pentru subtrat si pietris:
- la ce sa fiu atent cand achizitionez subtratul fertil? ; nu doresc sa devina apa tulbure din cauza lui.
- ce grosime se recomanda pentru subtratul fertil? ; am vazut diferite pareri/opinii cum ca se poate pune intre 3-5 cm sau 5-7 cm.
- care trebuie sa fie dimensiunea granulatiei subtratului?
- pietrisul am inteles ca nu trebuie sa fie calcaros, deasemenea ce grosime se recomanda a fi pusa si ce dimensiune este recomandata sa aiba granulele de nisip?

2. Pentru intretinerea apei.
- la ce trebuie sa fiu atent? Am la cunostinta doar de: PH-ul apei, nivelul de amoniac din apa...
- cu ce se verifica calitatea apei si cat de frecvent?

** Cei care folosesc, au experienta mai multa decat mine si doresc sa imi recomande anumite produse/producatori le sunt inca odata recunoscator.***

*** Va multumesc pentru ajutorul care urmeaza sa il primesc.

alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Salutare

Pentru punctul 1
-subtratul fertil trebuie ales in functie de performantele pe care vrei sa le obtii in acvariu, d.p.d.v. al cresterii plantelor. Iar tulburarea...asta apare doar in cazul anumitor substraturi fertile (cum ar fi AquaBasis de la JBL) si doar atunci cand acvaristul nu are rabdarea si indemanarea necasara atunci cand lucreaza cu plantele.
-nu prea exista opinii in privinta grosimii substratului fertil, ci doar recomandari ale producatorului. Astea sunt cele mai bune "opinii" , obtinute in urma unor multi ani de cercetare.
-maxim 2-3 mm, dar la fel, tii cont si de recomandarile produatoilor. Oricum, nici un producator nu-ti va recomanda o granulatie mai mare
-corect, daca alegi un ultim strat inert, acesta nu trebuie sa fie calcaros.

Ca o ultima observatie la acest punct, vezi ca exista si substraturi fertile care nu necesita straturi succesive de material. Un exemplu ar fi Fertisoil.

2.
-citeste ciclul azotului si vei vedea cum stau lucrurile. restul, nitrati, fosfati, co2, dupa ce te hotarasti ce vrie sa "scoti" din acel acvariu. Cand vei trece la fertilizare, aditie de CO2 vom discuta in amanunt.
-

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
OmuCuVak
Junior member

IP:

Fiind si eu incepator nu stiu daca ar trebui sa imi dau cu parerea insa am observat urmatoarele: Stratul ar trebui sa fie compus din jbl aquabasis peste care pui jbl manado. Eu am folosit doar manado si sunt multumit de plante, chiar se dezvolta bine(mentionez ca am mers pe plante easy.)
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: