[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Alegere filtru intern: Aquaball 130 vs CristalProfi i80  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

Am nevoie sa fac un upgrade la sistemul de filtrare al unui acvariu, dar sunt limitat de inaltimea coloanei de apa: max 24 cm.
Pana la urma m-am oprit la filtrele Eheim Aquaball 130 vs JBL CristalProfi i80, datorita inaltimii corespunzatoare (h < 23 cm), dar nu stiu care ar fi mai potrivit dintre ele.
Cel mai mult ma intereseaza ca filtrul ales sa fie silentios [dar sa si poata stoca cat mai mult material filtrant biologic (Seachem Matrix, JBL MicroMec, EHEIM SubstratPro sau echivalent)].

PS Daca ma sfatuiti sa achizitionez filtrul JBL CristalProfi i80 intentionez sa inlocuiesc buretii cu material filtrant biologic.
PPS Acvariul are dimensiunile 60 x 30 x 30 cm.

Va multumesc anticipat pentru sfaturi / sugestii.

Festina lente !
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23443.page ... pare a fi una din optiunile tale si e bun la pret.
Ambele filtre (cele din titlu) sunt similare, iar diferentele dintre ele nu sunt atat de mari incat sa influenteze alegerea ta. Oricare dintre ele isi va face treaba la fel de bine, conteaza materialul filtrant din interior.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
mihaio07
Junior member

IP:

Nu stiu cat de silentios e Aquaball-ul, dar am vazut lume care s-a plans de Cristalprofi i** dpdv al zgomotului. Unele baraie destul de sesizabil "out the box", deci ar fi bine sa faci o proba daca poti inainte sa il cumperi.
Oricum, eu zic ca arata mai bine i80-ul decat Aquaball-ul.
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

In cele din urma am achizitionat un filtru EHEIM Aquaball, caruia i-am inlocuit buretii cu material filtrant biologic (JBL MicroMec) de la un filtru extern (pentru a obtine o eficienta cat mai ridicata a filtrarii).
Multumesc tuturor colegilor pentru sugestii si le doresc ape limpezi.

PS Pe langa cele doua filtre mentionate mai sus, ar fi fost indicat sa le iau in considerare si pe cele din seria Biopower 160 / 200 / 240 de la EHEIM. Filtrele din aceasta serie au un design mai nou si vin gata echipate cu material filtrant biologic. [Pretul este mai ridicat, dar se reflecta in calitate si in existenta materialului filtrant SubstratPro (EHEIM)].

Cu speranta ca opiniile din acest topic vor fi de folos colegilor care sunt interesati de achizitionarea unui filtru intern de calitate, va doresc:
Ape limpezi tuturor !

Festina lente !
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

mihaio07 wrote:Nu stiu cat de silentios e Aquaball-ul, dar am vazut lume care s-a plans de Cristalprofi i** dpdv al zgomotului. Unele baraie destul de sesizabil "out the box", deci ar fi bine sa faci o proba daca poti inainte sa il cumperi.
Oricum, eu zic ca arata mai bine i80-ul decat Aquaball-ul.

Aquaball-ul (model 180) pe care il am este "dead silent". Nu il aud nici de la 1 m (functioneaza cu cca 50% din debit).
Totusi, daca ar fi sa aleg din nou, as alege un filtru din seria Biopower 160/200/240 (tot de la EHEIM) ... eventual cumparat de pe forum.

Festina lente !

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: