Author |
Message |
sebidamian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/01/2013 12:06:02
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
sebidamian
Junior member
IP:
|
Salutare!
Cu casa in constructie si cu dorinta de a reveni la o pasiune mai veche, as vrea sa cer sfatul vostru in ceea ce priveste amplasarea (si nu numai) in viitor a unui acvariu.
Stadiul la care ma aflu acum cu constructia este "la rosu". Asta inseamna ca e cheala, fara instalatie electrica, fara instalatii sanitare, fara tencuieli etc. Citind printre randuri pe forum(uri) m-am gandit ca ar fi bine sa imi planific de pe acum locul in care va fi amplasat un eventual acvariu si sa-l optimizez pe cat posibil prin amplasarea instalatiilor electrice si sanitare necesare.
Am citit cate ceva despre "schimbul de apa la picatura". Sistemul m-ar incanta foarte mult dat fiind faptul ca programul meu de lucru nu imi permite o intretinere a acvariului foarte riguroasa. Cred ca va fi destul de usor sa proiectez o instalatie de genul fara costuri enorme si care dat fiind ca imi permit sa gauresc pereti, sa trag tevi/conducte pe sub sape si sub tencuieli, la final nu va arata prea rau.
Astept sugestii in ceea ce priveste atat instalatia de apa cat si instalatia electrica.
Vreau sa va spun ca nu am cunostinte prea multe despre acvaristica. Am mai avut acvariu in trecut dar la nivel de incepator cu buget si cunostinte de nivel scazut.
O sa revin cu detalii, eventual poze cu optiunile pe care le ofera camera unde intentionez sa-l amplasez.
O sa mai dureze ceva timp pana o sa vedeti poze cu un acvariu postate de mine (posibil ani) dar eu sunt inca tanar asa ca...
|
|
 |
radu_dragan
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/01/2013 12:32:59
|
radu_dragan
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/fe74074593f21197b7b7be3c08678616.jpg)
IP:
|
Salut,in primul rand ce dimensiuni ai vrea sa aiba acvariul sa putem da niste sfaturi,idei,etc
|
|
 |
koala
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/01/2013 12:45:37
|
koala
Batran si obosit
![[Avatar]](/forum/images/avatar/7f6ffaa6bb0b408017b62254211691b5.jpg)
IP:
|
Salut,
Mare complicatie nu este:
- stabileste intai locul in care vei pune acvariul,
- "trage" acolo o teava de alimentare cu apa rece,
- mai "pune" alaturi si o teava de scurgere la canalizare.
Asta e tot... bazinul va trebui sa fie prevazut cu "preaplin"... in principiu, lasi apa sa curga in regim de "picatura" (in acvariu), iar surplusul se va duce la canalizare prin preaplin. Atat!
|
Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020) |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/01/2013 13:26:51
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Si daca tot casa e la rosu, cauta-i un loc unde sa poti baga un bazin MARE !!
Vei vrea in viitor sa-l schimbi si e pacat sa fii limitat de spatiu. Daca ti-e frica acum, poti sa faci un bazin mai mic si restul de loc sa-l amenajezi cu o planta de interior, pe care o muti cand te hotarasti la bazinul baban
As mai adauga sa pui o priza in apropiere, ca sa nu umbli cu prelungitoare.
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Romanian Aquascaping Contest 2016
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
sebidamian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/01/2013 14:00:15
|
sebidamian
Junior member
IP:
|
stefanp wrote: Daca ti-e frica acum...
Nu mi-e frica  Acuma...nu stiu ce intelegi tu prin mare/baban. Imi place sa fac lucrurile bine de la inceput. Sigur ca depinde si de buget, si de spatiu si de altele... dar...sunt inzestrat cu destula rabdare incat sa nu ma entuziasmez si sa-mi iau un bol cu un caras si cu un castel mic pe fund.
O singura priza nu e cam putin?
|
|
 |
Arhitectul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/01/2013 14:30:22
|
Arhitectul
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/f1f485b532be392dd7964f94dbd0562a.jpg)
IP:
|
Bine ai venit !
Si eu sunt la inceput si pot sa-ti spun ca daca ai cum sa-ti tragi aproape de acvariu scurgere la canalizare sifonata ca la carte si sursa de apa este un mare avantaj. Asculta de batranii forumului ca stiu multe.
Bazin mare in acceptiunea generala este un acvariu de minim 1,5 - 2,0 metri si peste 400-500 litri (o prezenta in casa) care necesita niste cerinte mai deosebite - dar iti ofera posibilitatea de a te "exprima" acvaristic vorbind.
Numai bine !
P.S. Nu e putin o priza pentru ca oricum o sa ai un prelungitor 6 prize si consumatorii nu sunt mari.
This message was edited 1 time. Last update was at 28/01/2013 14:31:43
|
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/40629.page |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/01/2013 14:37:21
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Cand ziceam mare ma refeream la ceva de genul 400 de litri.
Acum depinde pe ce vei merge. Un plantat ar fi bun la 150 cm lungime, 60 latime, 50-55 inaltime si uite ca te-ai dus aproape la 500 litri.
Daca vrei ciclide, nu ma pricep, dar am impresia ca nu exista limite in ce priveste marimea  Peste 1 tona ar fi numa' bine
Cand ziceam o priza, poate sa fie una dubla/tripla. De la care tragi un prelungitor scurt pana in masuta de sub acvariu. Vroiam sa zic sa nu umbli cu prelungitoare de prin partea opusa a camerei, ca sa stai cu cabluri prin casa.
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
sebidamian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/01/2013 15:01:44
|
sebidamian
Junior member
IP:
|
stefanp wrote: si uite ca te-ai dus aproape la 500 litri.
Cand ziceam o priza, poate sa fie una dubla/tripla. De la care tragi un prelungitor scurt pana in masuta de sub acvariu. Vroiam sa zic sa nu umbli cu prelungitoare de prin partea opusa a camerei, ca sa stai cu cabluri prin casa.
Mda...500l e oleaca de apa... vedem atunci mai aproape...
Nici eu n-as vrea sa umblu cu prelungitoare prin casa... Priza o sa fie chiar in spatele mobilierului de sub acvariu. Vreau sa maschez cat mai mult conductele, cablurile etc.
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/01/2013 15:11:57
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Ei bine, acu' nu e neaparat sa-l faci din prima asa.
Lasa doar spatiu pt el
Poti sa faci unul de sa zicem 100 cm lungime, 50 latime, 50 inaltime. E mai mititel, dar in acelasi timp destul de ok pentru un plantat.
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
anedelcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/02/2013 00:21:44
|
anedelcu
Member
IP:
|
Ma intereseaza f tare acest subiect. Sper sa pui poze in momentul in care mesteresti cate ceva ptr viitorul mare acvariu.
Eu am casa "la gri" (tencuieli, usi, geamuri, sapa, instalatie electrica, toate gata) asa ca va fi putin mai greu dar voi sparge sapa si tot voi trage aproape apa si o scurgere. Doar ca am dat peste un instalator cam "parat" care nu a vrut sa se bage la "complicaciuni din astea". Sper in primavara, cum se face putin mai cald, sa reluam lucrul.
Deci, nu te zgarci la poze!
This message was edited 1 time. Last update was at 04/02/2013 00:22:22
|
|
 |
Arhitectul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/02/2013 02:37:24
|
Arhitectul
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/f1f485b532be392dd7964f94dbd0562a.jpg)
IP:
|
Nu stiu la cine te referi cu pozele ...
Daca te referi la mine - poze gasesti aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23172.page
E inceputul dar am de gand ca prin vara sa trec la unul mare - am scurgere la 2 m dar imi pare rau ca nu am facut-o langa acvariu. Si sursa de apa e o problema daca vrei schimb la picatura - trebuie sa calculezi si un fel de nisa tehnica cu o usita de vizitare in care sa pui niste filtre (eventual osmoza inversa). E boala grea si doar daca te apuci simti ca te ia flama
Si eu la inceput am vrut unul de 120 -150 litri cu ceva pestisori pentru baietelul meu. Acum deja ma uit prin casa dupa locuri unde as mai putea planta niste acvarii  Din nefericire la mine daca spun sotiei ca mai sparg un perete cred ca dorm in masina  Am mesterit la casa numai la amenajari aproape un an si ne-am mutat in decembrie 2012.... Asa ca mai astept pana sa propun schimbari de instalatii
Numai bine !
|
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/40629.page |
|
 |
sebidamian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/02/2013 08:16:21
|
sebidamian
Junior member
IP:
|
O sa pun poze in curand cu optiunile de amplasare pentru a alege locul cel mai potrivit. M-am gandit si eu la o mica nisa in perete in care sa am sursa de apa si scurgerea dar nu chiar atat de mare incat sa-mi incapa filtre si instalatii de osmoza. Cred ca astea stau foarte bine in mobilierul de sub acvariu.
Pana atunci trebuie sa ma mai documentez in legatura cu anumite limitari in ceea ce priveste aceste aceste conducte si scurgeri avad in vedere ca intentionez sa montez si o instalatie de incalzire in pardoseala.
|
|
 |
scorpionul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/02/2013 10:12:47
|
scorpionul
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/58b4095fb5335282cc3fde57c643da38.jpg)
IP:
|
iar ca prize cel putin 10 intrari. O sa ai nevoie, crede-ma. La un acvariu asa mare eu as merge chiar pe 15 intrari. Priza cu impamantare obligatoriu
|
armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram |
|
 |
anedelcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/02/2013 12:27:36
|
anedelcu
Member
IP:
|
Nici nu stiu cu ce sa incep.
Sa va spun pe scurt, eu imi imaginam un acvariu in peretele ce delimiteaza holul, accesul in casa de living, camera mare de familie. Proiectul casei a fost facut incluzand si acest detaliu (toti peretii interiori sunt de caramida, nu de rigips). Practic partea mediana a peretului sa fi fost un acvariu de mari dimnesiuni vizibil din ambele spatii. Aici vine un mare DAAAR nu m-am documentat deloc, recunosc, nu imi imaginam macar ce inseamna functionalitatea si intretinerea unui acvariu. Presati de ritmul lucrarilor, de probleme aparute pe santier nu am analizat deloc problema, am ignorat detaliile si in final am realizat ca nu este aplicabil (peretele nu are grosimea necesara, spatiu pentru echipamente, sump, tevi, cabluri nu a fost deloc gandit, accesul la acvariu, in interior ar fi greu de realizat). Daca totusi vor aparea solutii la aceste probleme as putea reveni la "visul" initial.
Asa ca raman ptr moment la ideea unui acvariu normal si indraznesc sa solicit si eu ajutor, la momentul potrivit, ptr a alege cat mai bine locul de amplasare al acestuia. (mai ales ca avem un arhitect printre noi, nu  ).
@Arhitectul, @sebidamian
Poze sunt binevenite de la oricine, ma refeream la poze tehnice, cu lucrari de executie, "ascunse" (tevi, scurgeri, nise).
@Arhitectul
Am citit pe nerasuflate topic-ul deschis de tine. Frumoasa casa (atat cat se vede din poze), nu stiu cum ati reusit sa lucrati avand si bebic mic. Noi mai avem mult pana acolo, finisajele vor costa probabil cam tot cat am bagat pana acum sa ridicam casa la gri, timp f mult nu este, copii mici. Am sistat lucrarile un an de zile cand a aparut maimutica noastra; acum are 2 ani si 3 luni si merge deja la gradinita de ceva vreme (avem mamaie educatoare, slaaaaava Domnului!) Nici nu stii ce diferenta este si cat timp avem!  A parut insa baietelul, 4 luni si o luam de la capat.
Acvariul superb, nici nu se putea astfel..  Asezarea unor bolovani pare o treaba ce poate fi facuta si de copii. Se disting insa simtul estetic dezvoltat si amprenta lasata de anii de studiu si de profesie pana la urma.
Nu ma apuc de treaba pana nu vad la voi ce si cum procedati cu instalatiile! Pana atunci "ma joc" cu casoleta mea recent achizitionata de 54l.
Felicitari pentru ce ati realizat voi, mai marii forumului, fara postarile si ajutorul vostru nr. acvaristilor cu reusite ar fi muult mai mic  , succes celor care le calca timid pe urme  si rabdare celor ca mine care abia se apuca!
ps: @sebidamian - Imi cer scuze pentru poluarea topic-ului.
This message was edited 2 times. Last update was at 04/02/2013 14:15:23
|
|
 |
sebidamian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/02/2013 13:19:07
|
sebidamian
Junior member
IP:
|
scorpionul wrote:La un acvariu asa mare...
Nu am spus ca o sa fie mare. Asa au sugerat colegii pe aici dar depinde ce loc ii gasesc sa se incadreze in peisaj si mai depinde si de alte che$tii
@anedelcu nu e poluare deloc. Si eu sunt cam in aceeasi situatie: bebe de 4 luni. Probabil ca o sa dureze ceva (ani) pana sa se contureze dar...suntem tineri
|
|
 |
sebidamian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/07/2014 11:15:22
|
sebidamian
Junior member
IP:
|
Salutare,
Redeschid topicul dupa mult timp apropiindu-ma de momentul mutarii. Asa cum am planuit, am rezervat un loc special pentru acvariu unde sunt prevazute prize, alimentare si scurgere apa, iluminat.
Avem un spatiu intre cele doua ferestre de aprox 1.9m deci am putea sa ne intindem cu acvariul pe o lungime de aprox 1.4m.
Cunostintele in domeniu sunt foarte reduse. Intentionez sa citesc cat mai mult dar pana acum forumurile de constructii si alte activitati au avut prioritate
In primul rand m-ar ajuta ceva informatii despre constructia mobilierului. Eu am gasit ceva poze din care sa ma inspir...
Faza cu masa si scaunele nu ma intereseaza. Eu as vrea sa am un cabinet simplu in care sa tin toata aparatura si sa maschez tot ce se poate masca: fire, conducte, furtunuri etc
Fiind in camera de zi, as vrea sa iasa totul bine si frumos din prima.
This message was edited 2 times. Last update was at 21/07/2014 11:17:41
|
|
 |
simpfzoli
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/07/2014 10:43:08
|
simpfzoli
Membru de baza
IP:
|
foarte frumos aranjat.
|
|
 |
Ancamarketing
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/07/2014 10:53:58
|
Ancamarketing
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/e287f0b2e730059c55d97fa92649f4f2.jpg)
IP:
|
Din cele 5 poze, patru sunt cu acvariul lui Koala
|
"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire |
|
 |
paradoxx
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/07/2014 10:54:56
|
paradoxx
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a869dd919b898affa2c1cb86e968ccd4.jpg)
IP:
|
pfff sunt invidios..mai ales pe ascunderea furtunelor si instalarea de tevi prin spate,nici nu sunt sigur ca stiu ce rol au toate.standul se potriveste la fix,insa nu am rabdarea si bugetul necesare pentru a intocmi totul la fix,camera poate sa arate oricum,furtune peste tot,pentru mine important e ca pestii sa o duca bine.multa bafta in continuare,ma bucur de biotopul pe care l-ai ales.
|
Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488 |
|
 |
sebidamian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/07/2014 12:18:15
|
sebidamian
Junior member
IP:
|
Stati sa lamurim treburile... Cele 4 poze cu acvariul nu sunt ale mele ci doar cea cu camera goala  Am scis mai sus ca sunt poze din care as vrea sa ma inspir in constructia acvariului.
This message was edited 2 times. Last update was at 23/07/2014 12:18:48
|
|
 |
|