[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
upgrade lumina capac eheim mp100  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
moto_The_Best
Junior member
[Avatar]

IP:

revin cu urmatoarea intrebare

vreau sa fac un upgrade la iluminatul care il am acuma (2xt8 de 30w ) suplimentar fata de astea care vin standard vreau sa mai montez 2 T5 de 39w : am vazut pe site la cei de la marbo ca ar avea asa ceva si m-ar interesa cateva sfaturi de la cei mai experimentati:

1) ce neoane T 5 sa imi iau , care ar fi cele mai bune pentru un acvariu plantat ? eu mam gandit la osram 865 (am luat in calcul si pretul), iar celelalte 2 T8 as vrea sa schimb macar unul cu un osram fluora , precizez ca am doua t8 venite cu capacul narva daylight, dati un sfat cu cea mai buna combinatie , pret calitate

2)am gasit balast electronic pentru acele 2 T5 acum sunt si doua preturi diferite am tot incercat sa gasesc diferente intre ele dar nu prea stiu cu ce se mananca eletricitatea, diferenta e imensa de pret pun aici linkuri cu amandoua , poate ma lamureste cineva

http://www.marbotrade.bizoo.ro/vanzare/226559/Bala...ram-QTI-2-x-21-39W-220-240-DIM este cel de 171 ron

http://www.marbotrade.bizoo.ro/vanzare/226389/Bala...ram-QTP5-2-x-24-39W-220-240-T5 este cel de 64 ron

Multumesc mult si sper ca nu am facut reclama
[Yahoo!]
daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

Balastul mai scump e dimabil. Adica poti reduce intensitatea luminii cu el. Cred ca ai nevoie de un circuit suplimentar pentru controlul nivelului de lumina.

This message was edited 1 time. Last update was at 23/01/2013 23:22:07

moto_The_Best
Junior member
[Avatar]

IP:

t8 raman pe circuitul vechi el original, nu modific nimic ,dar pe t5 voi pune priza programabila separata si va fi un circuit separat , mam gandit ca balastul mai scump e mai bun , dar avand in vedere ca mar interesa o investitie mai mica momentan cred ca o sa merg pe droserul mai ieftin , mi se pare scump 170 lei doar droserul , stiu ca e scumpa acvaristica dar am cam sarit calu cu cheltuielile la el zilele astea , vreau sa fac upgradeul cat mai rapid la lumina ca sa pot sa imi iau si plante mai multe
[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: