[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
2 masculi betta  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
alexutzur
Junior member

IP:

Buna tuturor am revenit cu o noua intrebare mi-am luat 2 betta masculi crowntail de la animax si i-am pus intr-un acvariu de 16 l dar i-am separat cu o bucata de sticla ca sa nu se bata.A doua zi am observat ca sunt amandoi in aceasi parte unul langa altul si i-am separat iar(masculul al doilea a sarit).Acum nu stiu ce sa fac ca coada la primul ii este mancata(cred ca de celalalt mascul)si-o deschide dar lipseste din ea si are umpic de alb la capete(masculul are rosu cu albastru nu alb).nu stiu ce sa fac sa i se regenereze coada sa ii pun sera baktopus ,jbl furanol,multicura easy life sau vitamine(care jbl atvitol sau jbl nano vitol)?va rog ajutatima tin mult la el si as vrea sa isi revina ca este foarte frumos.multumesc si poza nu pot pune ca nu am camera ca mi sa stricat
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

In primul rand, trebuie sa te asiguri ca nu mai sar unul la celalalt - dar e greu, sunt energici .. poate sa scazi un pic nivelul apei, sau sa folosesti o plasa subtire deasupra ..

Apoi, despre coada mancata, poate fi fin-rot, poate fi de la atac. Cand calitatea apei e buna, isi revine daca nu este infectata. In locul tau, as observa cateva zile cum evolueaza lucrurile, inainte sa dai medicamente.

Ma intriga insa punctele albe ... ai o poza ?

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
Pushkatu
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca albul de la capetele cozii de care vorbesti arata ca o prelungire a cozii, inseamna ca e bine, se vindeca, doar ca dureaza ceva timp pana partile respective se coloreaza. Daca arata ca un surplus, mai exact ca o excrescenta iesita in relief, e posibil sa fie semn de boala. Urmareste cu mare atentie cum evolueaza. Daca se intinde albul respectiv, nu e bine, trebuie identificata boala si tratat pestele, daca dispare odata cu cresterea cozii, rana se vindeca. Nu prea e bine ca i-ai separat cu o bucata de sticla, pentru ca o sa ai mereu problema asta cu ei si vei fi nevoit sa recurgi la metode de care a vorbit colegul mai sus. Ideal ar fi sa nu se vada unul pe celalalt. Alte detalii despre acvariu? E ciclat? Are incalzitor?

PS: roaga un moderator sa iti mute topicul la rubrica corecta, ma indoiesc ca la bettanii tai le place apa sarata

This message was edited 3 times. Last update was at 11/01/2013 22:37:57

Seris venit usus ab annis.
[Yahoo!] [MSN]
baldoros
Junior member
[Avatar]

IP:

nb87f asa am si eu un betta rosu cu o coada ,,tepoasa'' si de cand l-am luat uneori mai avea ceva in prelungirea cozii(Coada e formata de parca ar fi multi tepi...) avea un alb asa dar asta innseamna ca ,coada creste si o sa fie bine
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: