Salut! Sunt Rozalia, din Focsani si de 2-3 luni ”ma chinui” (in sensul cel mai frumos al cuvantului) cu micul meu colt de natura. L-am preluat de la un prieten care a plecat in strinatate.
Acvariul are 80x30x40 si este complet: neon- F18W/33-64 – Cool White (datele scrise pe neon), incalzitor cu termostat - 150W, filtru (arunca apa in acvariu printr-o teava, pe el scrie Minijet 5W) si o pompa de aer care face bule.
Nu am experienta in denumiri tehnice dar daca eu nu prea stiu ce va scriu aici, stiu sigur ca voi ma intelegti.
Substratul este din nisip de 1-3 mm amestecat cu ceva mai mare - gen pietris micut (spunea prietenul meu ca este roca vulcanica).
Am 5 plante de anubias si 2 de echinodorus, 2 cioate de vita de vie si 2-3 bolovani.
Pesti: - 1 betta, 1 scalar, 4 tetrazona (2 galbeni maturi si 2 verzi mai mici), 10 neoni, 12 guppy, 3 ramirezi, 1 gurami pitic, 2 gibbiceepsi (unul marisor si unul mai mic), 1 ancitrus pui, si un alt sanitar (cu dungi orizontale roz).
Curatenia o fac zilnic cu o pompa, iar a.pa o schimb saptamanal (20-25%). Apa este limpede mereu, nu miroase, nu am alge.
Sa nu ma certati!!!!! Stiu ca sunt prea multi pesti raportat la dimensiunile acvariului, dar nu am cui sa dau din ei, si mi-e mila sa ii arunc!! SI de ce sa nu recunosc...II INDRAGESC PE TOTI, asa ca ar fi greu sa ma hotarasc care pleaca si care ramane!!
Am incercat sa ma documentez cat mai mult si cat mai bine despre cum functioneaza acest microsistem, dar cred ca oricat ai citi, practica intrece teoria. De aceea m-am gandit sa impartasesc cu voi aceasta experienta.
|