[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
CE BINE CA V-AM GASIT!!  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
rozalia
Junior member

IP:

Salut! Sunt Rozalia, din Focsani si de 2-3 luni ”ma chinui” (in sensul cel mai frumos al cuvantului) cu micul meu colt de natura. L-am preluat de la un prieten care a plecat in strinatate.
Acvariul are 80x30x40 si este complet: neon- F18W/33-64 – Cool White (datele scrise pe neon), incalzitor cu termostat - 150W, filtru (arunca apa in acvariu printr-o teava, pe el scrie Minijet 5W) si o pompa de aer care face bule.
Nu am experienta in denumiri tehnice dar daca eu nu prea stiu ce va scriu aici, stiu sigur ca voi ma intelegti.
Substratul este din nisip de 1-3 mm amestecat cu ceva mai mare - gen pietris micut (spunea prietenul meu ca este roca vulcanica).
Am 5 plante de anubias si 2 de echinodorus, 2 cioate de vita de vie si 2-3 bolovani.
Pesti: - 1 betta, 1 scalar, 4 tetrazona (2 galbeni maturi si 2 verzi mai mici), 10 neoni, 12 guppy, 3 ramirezi, 1 gurami pitic, 2 gibbiceepsi (unul marisor si unul mai mic), 1 ancitrus pui, si un alt sanitar (cu dungi orizontale roz).
Curatenia o fac zilnic cu o pompa, iar a.pa o schimb saptamanal (20-25%). Apa este limpede mereu, nu miroase, nu am alge.
Sa nu ma certati!!!!! Stiu ca sunt prea multi pesti raportat la dimensiunile acvariului, dar nu am cui sa dau din ei, si mi-e mila sa ii arunc!! SI de ce sa nu recunosc...II INDRAGESC PE TOTI, asa ca ar fi greu sa ma hotarasc care pleaca si care ramane!!
Am incercat sa ma documentez cat mai mult si cat mai bine despre cum functioneaza acest microsistem, dar cred ca oricat ai citi, practica intrece teoria. De aceea m-am gandit sa impartasesc cu voi aceasta experienta.
[Email]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Buna!

Stim cum este, toti am trecut prin faza asta la un oarecare moment... nu e nici o nenorocire, daca ai bunavointa sa inveti si sa asculti de sfaturi.

- scalarul mi se pare in plus... va creste mare si va deveni agresiv.
- idem pentru gibbiceps, si ala creste imens...
- in rest, oricum stii si tu ca sunt multi pesti acolo... mai poti scapa de unii dintre ei prin donatii sau vanzare (vezi rubricile speciale de pe forum).

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Pretorians
Membru de baza

IP:

Ramirezi sunt foare sensibili, asa ca ai grija cu ei.
Te vad entuziazmata asa de pasiune, aspiri zilnic... sa vedem cum o sa fi peste 6 luni
Bine ai venit !!!
SunshIne
Member
[Avatar]

IP:

bine ai venit!

Nimic nu e intamplator!
[Yahoo!]
rozalia
Junior member

IP:

si o poza cu acvariul?!
[Thumb - jj.JPG]

[Email]
MishuM
Member
[Avatar]

IP:

Imi permit o sugestie, desi cred ca e un pic cam tardiv....ar fi bine sa pui un autocolant in spatele acvariului, ceva inchis la culoare. Schimba complet aspectul acvariului. Si pompa de aer cred ca poate fi scoasa (sau luat o piatra din aceea mai lunga pentru perdele de bule). Acum, daca ar fi dupa mine, as mai pune o buturuga/cioata sau ceva lemne interesante - partea superioara este cam goala (sau ceva lemn de salcie din aceea rasucita - bineteles tratata inainte)

Non scholae, sed vitae discimus
rozalia
Junior member

IP:

pentru perdea de bule am un furtunas cumparat de 60 cm, l-am avut pus pe peretele din spatele acvariului, dar oricat de incet il dadeam arunca apa si curgea prin spatele acvariului, pe la capac. Am avut si o piatra mai lata, dar nici dupa vreo 2-3 zile nu scotea bule pe toata suprafata...
astfel...am ales pietricica pentru ca bate in geamul de intaritura al acvariului; nu mai arunca apa nici pe capac nici nu se mai scurge pe pe dinafara acvariului.
pentru partea superioara a acvariului nu am nici o idee...((( tot caut o buturuga care sa o pot pune pe verticala...
insa e cu dus intors....pesti multi...acvariul mic...trebuie sa mai eliberez din locatari!!

[Email]

Forum Index » Despre noi
Go to: