[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Intaritoare dezlipita!!! Ajutor rapid!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
danyh4you
Member
[Avatar]

IP:

Buna!
Deschid al topic pentru a fi observat mai rpd.Am Probleme grave la acvariu zic eu,alti au spus ca is nebun.
Deci acvariul e 120/50/60 .Asta am facut un schimb de apa si am observat ca intaritoarea de pe mijloc este dezlipita,,,Dupa care a urmat panica,nu mai stiam ce sa fac . Acvariul are intaritori si laterale din sticla de 6 si 15 cm latime ...Si avea una si pe mijloc tot din sticla de 6,lata de vreo 20 cm, dar sa dezlipit.Eu nu stiu cand sa dezlipit sau daca a fost dezlipita, pentru ca nu am ridicat niciodata de ea sa vad . Mam uitat din latera la sticla si se vede un pic de curba pe intaritoarele laterale . Acuma am lasat apa pana la inaltimea de 50 cm, de obicei pun pana la 55 cm.

Va rog spunetimi ce-i de facut sau daca ii posibilitatea sa crape .Am vb cu un preten si a spus ca nici vorba . Eu acuma nu stiu ce sa mai fac va cer sfatu si voua ..Dar va rog rapid ca eu noaptea asta nu o sa pot dormi.

Atasez 3 poze cu intaritoarele.
Asta e partea dezlipita.
image
Cu intaritoarele laterale si partea nedezlipita a celei de pe mijloc.
image
Si cele laterale pe exterior.
image
paltin
Junior member

IP:

nu cred ca ar fi vreo problema,intrucat presiunea hidrostatica creste odata cu adancimea, deci cel mai important este ca fundul acvariului sa fie lipit cum trebuie.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

- Goleste bazinul pana la jumatatea coloanei de apa...
- Curata siliconul vechi si dezlipeste intaritoarea aceea... apoi, lipeste-o la loc, asa cum era!
- Pe deasupra ei, vino cu alta bucata de geam... la fel de lata ca si intaritoarea originala... pe care sa o lipesti "la fata", pe sus, avand grija sa lipesti si muchia superioara a laturii acvariului.

image

PS: Scuze pentru desen, asta e tot ce-am putut sa fac

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
danyh4you
Member
[Avatar]

IP:

Dar ii normal sa faca o mica curba sticla din fata si din spate???
In 2 zile cred ca pot face treaba asta.Dar cum ii acuma e posibil sa crape,poate e de ceva vreme dezlipita.
E deajuns daca las 24 de ore siliconul ?
Si cred ca o sa deciclez acvariu nu daca las oprit filtru 24 de ore??
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

- Nu opri filtrul din functionare!... goleste bazinul doar pe jumatate!
- E normal ca geamul sa faca "burta", presiunea coloanei de apa il impinge catre exterior...
- Siliconul se usuca in cateva zile... ai putea sa stai o saptamana pana sa reumpli bazinul pana sus.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
danyh4you
Member
[Avatar]

IP:

Eu nu mam mai uitat la acvariu daca face burta sau nu pana acuma ... Asta ma speriat mai tare cand am vazut ca are un pic de burta nu e in linie ...
Daca golesc acvariul mai tare,filtru prinde foarte mult aer si nu stiu din ce cauza.

Daca fac cum zici tu ar mai puatea sa se dezlipeasca???
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

- Filtrul il poti culca pe o parte, ca sa nu prinda aer...
- Daca lipesti alea ca lumea, va fi cu siguranta mult mai rezistent.

danyh4you
Member
[Avatar]

IP:

Dar vorbesc despre filtru extern nu despre cel intern .

Dar asa cum este acuma ar putea sa crape ??
daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

Cred ca intrebarea este: Ce preferi? Apa in camera sau aer in canistra?

Desi nu vad ce legatura este cu canistra daca golesti jumate de acvariu.

Cu cat coloana de apa e mai mica in inaltime cu atat presiunea asupra foii de sticla este mai mica. Din cauza asta Koala ti-a spus sa golesti din acvariu. Riscul ca foaia acvariului sa se fisureze scade cu inaltimea coloanei de apa.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

- Vorbesti de filtru extern?... pai cum "ia" aer?... prelungeste-i sorbul, mai jos, sa ramana in apa...
- Poate sa crape, normal ca poate... eu nu m-as culca pe o ureche.

danyh4you
Member
[Avatar]

IP:

Sorbul e pana jos in acvariu , dar nush cred ca prinde pe la imbinaturi ....si trage aer de suna ca draci.

Nu ma mai speriati ca fac cu inima (am lasat apa pana la inaltimea de 50 cm ) ,daca las mai jos targe aer filtru .
Pana maine sau vineri nu pot sa fac lipitura la intaritoare si dupa plec de acasa vreo 4 zile .
Is sarbatorile acuma eu stau cu frica in spate ca crapa.Dar daca spuneti ca fac lipitura aia la loc nu mai crapa am incredere in voi.
In momentu de fata nici nu mai stiu pe ce planeta is si ce am de facut.

This message was edited 1 time. Last update was at 19/12/2012 23:22:13

sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

poate nu ajut foarte mult dar intaritoarele nu se lipesc pe muchie??/ma refer la alea longitudinale..dupaparerea mea doar asa impiedica acea curbura a sticlei...eu unu n-am mai vazut intarituri puse ca in pozele alea..

va rog sa ma corectati daca gresesc..

danyh4you
Member
[Avatar]

IP:

Eu am mai vazut la multe acvari.

Din ce mi-am dat seama acuma cred ca sa dezlipit si din cauza calduri ,,,eu nu pierd apa prin evaporare capacul este cam compact ,,,el se aseaza pe sticla acvariului in interior poate ati mai vazut dar va dati seama,, si se incalzeste foarte tare intaritoarea si poate si asta a fost o cauza + presiunea , asta a facut sa se dezlipeasca mai usor . voi ce ziceti??
Taz
Membru de baza

IP:

daca iti permit furtunele , baga furtunul de "In" , (cu un burete tras peste el ) direct in acvariu , fara cot , asa nu-ti va trage aer , fa asta macar pana rezolvi cu lipitul intariturii .atentie furtunul sa-l prinzi bine de sticla cu ventuzele , deoarece este mai maleabil decat cotul , si sa nu-ti sara din loc. multa bafta si sper sa treci cu bine de asta
[Email] [Yahoo!]
danyh4you
Member
[Avatar]

IP:

La asta mam gandit sa fac. Mersi, sper si eu sa o pot rezolva.
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Intaritoarele longitudinale nu sint lipite cum trebuie, asa cum a observat si alyenn666, ele
trebuie lipite pe muchie (cant). Datorita faptului ca nu sint lipite pe muchie acele intaritoare practic
se comporta ca si geamul pe care sint lipite, adica fac si ele burta. Datorita schimburilor de
apa pe care le faci saptamanal apar tensiuni in geam (adica atunci cand scoti apa tensiunea
e mai mica respectiv burta e mai mica, iar cand bagi apa inapoi tensiunea e mai mare, respectiv
burta mai mare). Sa ii spui celui care ti-a lipit acvariul, asta daca nu l-ai lipit tu, ca nu asa se
lipesc intaritoarele longitudinale. In plus de asta, datorita modului in care au fost lipite intaritoarele
longitudinale, intaritoarea transversala are doar un cordon mic de silicon si datorita diferentelor
de tensiune de la schimburile de apa probabil ca s-a dezlipit.

Ce ar trebui sa faci? Sa lipesti intaritoarele longitudinale asa cum trebuie e mai complicat, eu as
face ce te-a sfatuit Koala.

O seara placuta,
Dragos

P.S. si ca sa iti dai seama ca am dreptate ia o scandura si incearca sa o indoi tinand-o de cele doua capete
cu mainele pe latime si pe cant. Ai sa vezi ca pe latime reusesti pe cand pe cant nu.

This message was edited 3 times. Last update was at 20/12/2012 02:31:35

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
danyh4you
Member
[Avatar]

IP:

Singura solutie e asa cum a spus Koala...am sa ma apuc astazi de treaba.
Dar acuma mie mi-e frica sa nu se dezlipeasca iarasi din cauza calduri generate de neoane.

Acvariul nu l-am facut eu la cumparat de la cineva.Am vorbit cu dansul si a spus ca intaritoarea de pe mijloc nu era pusa pentru a nu face burta, era pentru o cascada .
daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

Asta imi spune ca nu a umplut acvariul pana la nivelul la care tu ai facut-o si probabil nu a observat nicio problema.

Cotul de la filtru nu are de ce sa traga aer pe la imbinari daca ai pus oringurile. Niste inele mici din cauciuc care au exact rolul asta ;)

Trebuiau sa fie impreuna cu filtrul. Verifica daca ai "garnitura" de cauciuc la imbinarile cotului. N-as face treba cu furtunul pentru ca flexibilitatea lui il va face sa se sugrume si n-o sa mai traga apa.

kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Intaritoarea transversala de pe mijloc aduce un plus de siguranta, problema este ca intaritoarele
longitudinale sint prost puse. Si aia nu ai cum sa o rezolvi. Fa cum te-a invatat koala.

O zi buna,m
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

danyh4you wrote:Eu am mai vazut la multe acvari.

E aberant sa lipesti astfel intariturile. Fa ce-a zis koala . Nu uita sa cureti si sa degresezi bine.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: