[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
ciclare fwd  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
deSCALAR
Junior member

IP:

Salut

Vreau sa schimb setup-ul unui acvariu de 60L si nu am ce face cu pestii din el
Asa ca ce vreau sa fac e sa scot toata apa in bidoane, pestii intr-o galeata unde sa tin si filtrul, astfel incat sa nu il opresc, intre timp sa lipesc decorul, sa schimb nisipul si sa adaug niste elemente de decor noi, cateva roci - toate curatate in prealabil
Iar a doua zi odata cu uscarea siliconului sa adaug apa si filtrul
Intrebarea mea este daca am "driblat" astfel saptamanile de asteptare sau risc sa omor pestii ?
Stiu ca bacteriile sunt fixate peste tot, pe sticla, decor si in special in substrat, deci odata cu schimbarea substratului si a decorului le voi omori pe cele existente acolo. Oare cele aflate in apa si in filtru se vor inmulti destul de repede in noul mediu astfel incat sa nu ajung sa am apa laptoasa sau nitriti ?
[Email]
bociolan silviu mares
Junior member
[Avatar]

IP:

in primul rand , nu stiu daca ti se va usca siliconul asa de repede , in 24 h... cam greu sa se usuce siliconul
daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

Varf de nitriti vei avea cu siguranta. Bacteriile astea sunt puturoase rau la inmultire, un ciclu de inmultire poate dura intre 24 si 32 de ore. Altfel faceam cu totii ciclarea in doua zile cum credem la inceput ca stau lucrurile.

Ia niste culturi de enzime si pune in apa care tine filtrul, pune si niste mancare in ea ca sa ai o sursa de amoniac, daca ai de unde sa faci rost pune un pic de amoniac in apa. Posibil sa mearga si cu bicarbonat de amoniu (praf de copt) dar nu sunt sigur. Daca a folosit cineva si poate sa confirme, au n-am pus pana acum.

In substratul de schimb mai poti pune enzime. Vor ajuta la o ciclare mai rapida.

Daca ai doar pesti e f. posibil sa nu-i stresezi mult daca asiguri mancare bacteriilor nitrificatoare. Ajuta daca pui si o piatra cu oxigen macar in primele doua saptamani dupa ce faci asta. Dupa aia s-o scoti.

Bafta!

This message was edited 1 time. Last update was at 29/11/2012 22:01:23

Adrian Ionut
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Merge cu amoniac alimentar foarte bine, singura chestie e sa nu fie colorat sau sa faca spuma daca puneti un pic intr-un pahar cu apa si agitati.
Pentru o metodica exacta a metodei cu amoniac, recomand linkul urmator: http://www.fishkeeping.co.uk/articles_51/fishless-cycling-article.htm

Numai bine,

Cauta si vei gasi, intreaba si ti se va raspunde. (oarecum din Biblie)
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Salut. Daca va merge filtrul , cu siguranta nu iti vor muri bacteriile. Datorita faptului ca o mare parte din bacterii sunt si in substarat, vei avea o oarecare problema, dar nu vei face ciclarea de la inceput. Apa ai putea sa o schimbi pe toata, daca nu ar fi ph'ul, din cauza asta se pastreaza apa, nu pentru ca stau bacteriile acolo. Intradevar vei putea sa bagi niste bacterii, dar nu neaparat. Tine totul din schimburi de apa, verifici valoarea nh3/nh4 ,no2 si no3.
[ICQ]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Pastreaza filtrul mergand non-stop si foloseste substratul vechi... nu vor fi probleme!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: