[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
acvariu 180L (intrebari de incepator)  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
troponel
Member
[Avatar]

IP:

Intru-n final am reusit sa pun si eu cat de cat pe picioare un acvariu dupa multe peripeti si un acvariu de 160l spart in casa si multe lighiane si injuraturi mi-am cumparat alt acvariu 100x40x45 deci 180l ca sa fie treaba treaba. Am un filtru intern care era cumparat pentru acvariul care zace la tomberon de 160l deci a ramas putin cam mic probabil pana la sfarsitul anului o sa incerc sa il actualizez cu ceva extern mai mare dar...deocamdata criza. Iluminat am 2x neoane 30w un 827 philips 890mm si un narva 30w 10000k cred nu am analizat atent, am aproximativ 5000lm deci teoretic am un acvariu mediu din punct de vedere al luminii urmeaza 2 tuburi T5 de 39w tot asa undeva in viitor.
Acvariul l-am inceput cu 8kg substrat pietris de rau o buturuga si niste plante donate de daniel12 si deocamdata merge bine, inca nu este ciclat dar avand in vedere faptul ca sambata am pus apa in el e de inteles deci are cam 4 zile, apa este relativ curata si sunt surprins de claritate.

mi-am propus o instalatie co2 cu butelie reincarcabila dar deocamdata am cumparat doar reductorul de presiune de la o firma nemteasca dar in momentul asta imi scapa numele, imi lipseste gemuletul de la manometrul de 15/bar lipseste un gem sper sa nu fie o problema, urmeaza butelie probabil improvizata dintr-un extinctor Tip G cu CO2 la care o sa pun un robinet si.... reactor din filtru de apa si cel mai probabil numarator de bule in borcan sau un pahar decantor cun era pe timpuri la Dacie pe conducta de alimentare cu benzina dar ramane de vazut.

In acvariu am 3 pui dar nu stiu ce sunt, prima data am crezut ca sunt xifo pentru ca erau mici si portocalii dar acum ca au mai crescut au inceput sa fie tente de verde pe burta, cand reusesc sa ii prind in poze o sa va cer ajutorul pentru a identifica specia, mai am 4 guppy si 2 sanitari la care nu pot sa renunt desi multi il considera urat si inutil ba chiar daunator plantelor este oarecum pestele meu de suflet (o sa revin cu lamuriri mai tarziu).

Cam asta este acvariul meu in cuvinte o sa pun si cateva poze sa vedeti si voi daca am inceput cat de cat ok sper sa nu va stresez cu intrebarile.

vreau sa stiu cand pot sa incep o mica fertilizare si cu ce pana reusesc sa imi fac instalatia CO2 sper sa nu mai dureze mult

Multumesc anticipat pentru sfaturi
[Thumb - DSCF1664.JPG]

[Thumb - IMAG0158.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 26/10/2012 11:08:00

bobiciupe
Senior member
[Avatar]

IP:

1. filtrul este mult prea mic pentru ce ai tu acolo

2. pesti respectivi sunt mai mult ca sigur platy

3. lipeste un autocolant pe spatele acvariului, ii va schimba total aspectul, si baga cit mai multe plante

Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii
[Email] [Yahoo!]
troponel
Member
[Avatar]

IP:

aveam pregatit acasa autocolantul dar nu ma induram sa ma apuc pentru ca imi era greu sa bag mana intre perete si acvariu, pana la urma.....

-stiu ca filtrul este mic dar nu am alta varianta

[Thumb - poza cu colant.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 17/10/2012 11:07:10

cosmin_ruz
Member

IP:

Mai adauga apa si plante!
troponel
Member
[Avatar]

IP:

in weekend voi merge la tara si o sa caut cateva radacini de vie sau pe malul argesului ceva copaci

stiu ca mai trebuie plante dar usor usor se va umple

am inteles ca radacina de vita de vie arata bine, ce alte soiuri de copaci mai stiti cu radacini care dau bine in acvariu ??

P.S ma gandesc din ce in ce mai serios sa imi fac un Filtru extern dar nu stiu in ce ma bag......

This message was edited 1 time. Last update was at 17/10/2012 13:51:25

troponel
Member
[Avatar]

IP:

Am resit sa gasesc 2 butelii co2 fericire maxima, si ar fi si mai tare daca as gasii pe cineva cu care sa fac schimb sa ii dau o butelie co2 si sa imi dea un filtru extern 1000-1200 l/h am vazut ca sunt asemanatoare la pret poate poate.....

troponel
Member
[Avatar]

IP:

HELP pls

Salut, am reuzit azi sa achizitonez un filtru Tetratec 1200 inafara de problema oringurilor care intradevar au pierderi exista o problema cu amplasarea filtrului deoarece nu incape sub masuta pe care sta acvariul, intrebarea este daca il pot pune sus pe biblioteca adica sa am un furtun de 2m (Total aproximativ 1m urcarea )pe IN si un furtun de OUT de 1.5 aproximativ crezi ca as avea probleme ???

nu am alta posibilitate mai ieftina adica preferr sa cumpar niste furtune decat sa cumpar alta masa)))

asa ca va cer sfatul... ce sa fac

Multums anticipat
stefanp
Moderator

IP:

NU pune filtrul deasupra acvariului.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Cristi25
Member
[Avatar]

IP:

Poti sa il pui si langa masa.

<-//-> Jurnal Discus 240 litri <-//->
<-//-> Jurnal Nano Shrimp Paradise <-//->
troponel
Member
[Avatar]

IP:

ca sa nu il pun deasupra acvariului va trebuii sa am un furtun de 2,5 m aproximativ asta ar reprezenta o probelma ??

si inca ceva, daca inclin filtrul este normal sa curga apa din el ?? ma gandesc sa nu curga de la pompa de amorsare ca nu fie un surplus ceva pe undeva... nu stiu

This message was edited 1 time. Last update was at 22/10/2012 12:45:46

troponel
Member
[Avatar]

IP:

Am instalat filtrul sunt happy, acum urmeaza sa mai pun plante vreau sa cumpar 1 pot de Fissidens fontanus (Phoenix Moss) si cateva fire Didiplis diandra plus sa incep covorasul HC acum intrebare daca ma poate ajuta cineva

unde gasesc in bucuresti diandra si moss ?

Multumesc
troponel
Member
[Avatar]

IP:

salut

revin cu un update si o rugaminte, in primul rand asa a aratat acvariul meu imagina 2 iar dupa reconfigurare arata ca in imaginea 1

acum vreau sa mai adaug plante si nu stiu ce sa pun ceva cu frunze in partea din dreapta poate ceva plante rosii pentru ca ce-a ezistenta nu stiu de ce dar nu prea o duce bine frunzele de jos mereu sunt mai inchise

deci in mare parte sunt deschis ideiilor noi astept sugestii

Multumesc
[Thumb - IMAG0540.jpg]

[Thumb - IMAG0524.jpg]

This message was edited 2 times. Last update was at 27/05/2013 17:25:23

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: