Intru-n final am reusit sa pun si eu cat de cat pe picioare un acvariu dupa multe peripeti si un acvariu de 160l spart in casa si multe lighiane si injuraturi mi-am cumparat alt acvariu 100x40x45 deci 180l

ca sa fie treaba treaba. Am un filtru intern care era cumparat pentru acvariul care zace la tomberon de 160l deci a ramas putin cam mic probabil pana la sfarsitul anului o sa incerc sa il actualizez cu ceva extern mai mare dar...deocamdata criza. Iluminat am 2x neoane 30w un 827 philips 890mm si un narva 30w 10000k cred nu am analizat atent, am aproximativ 5000lm deci teoretic am un acvariu mediu din punct de vedere al luminii urmeaza 2 tuburi T5 de 39w tot asa undeva in viitor.
Acvariul l-am inceput cu 8kg substrat pietris de rau o buturuga si niste plante donate de daniel12 si deocamdata merge bine, inca nu este ciclat dar avand in vedere faptul ca sambata am pus apa in el e de inteles deci are cam 4 zile, apa este relativ curata si sunt surprins de claritate.
mi-am propus o instalatie co2 cu butelie reincarcabila dar deocamdata am cumparat doar reductorul de presiune de la o firma nemteasca dar in momentul asta imi scapa numele, imi lipseste gemuletul de la manometrul de 15/bar lipseste un gem sper sa nu fie o problema, urmeaza butelie probabil improvizata dintr-un extinctor Tip G cu CO2 la care o sa pun un robinet si.... reactor din filtru de apa si cel mai probabil numarator de bule in borcan

sau un pahar decantor cun era pe timpuri la Dacie pe conducta de alimentare cu benzina dar ramane de vazut.
In acvariu am 3 pui dar nu stiu ce sunt, prima data am crezut ca sunt xifo pentru ca erau mici si portocalii dar acum ca au mai crescut au inceput sa fie tente de verde pe burta, cand reusesc sa ii prind in poze o sa va cer ajutorul pentru a identifica specia, mai am 4 guppy si 2 sanitari la care nu pot sa renunt desi multi il considera urat si inutil ba chiar daunator plantelor este oarecum pestele meu de suflet (o sa revin cu lamuriri mai tarziu).
Cam asta este acvariul meu in cuvinte o sa pun si cateva poze sa vedeti si voi daca am inceput cat de cat ok sper sa nu va stresez cu intrebarile.
vreau sa stiu cand pot sa incep o mica fertilizare si cu ce pana reusesc sa imi fac instalatia CO2 sper sa nu mai dureze mult
Multumesc anticipat pentru sfaturi