valentin66 wrote:Am cautat prin topicele ami vechi si am gasit ca plantele care ar putea rezista intr-un acvariu alaturi de carasi sunt Cryptocoryne si Anubias. Criptocorine nu am incercat inca, dar despre Anubias pot sa va spun ca nu a rezistat. Dupa cateva zile de la plantare, am gasit doua din frunze rontaite (la propriu!), desi era o planta destul de mare, cam 20 cm. Asa ca am salvat ce a mai ramas din Anubias si am plantat niste banal Ceratophyllum Demersum ca sa nu las acvariul chel. Se pare ca rezista, carasii ii mananca doar mugurii si mai rup cate o crenguta cand zboara pe langa el. Dar nu-i bai ..
Aveti vreo sugestie de alte plante? In afara de plastice ..
Anubiasul este cea mai simpla planta pe care o cunosc .La tine nu cred ca a rezistat deoarece l-ai plantat ,rizomul de la anubias nu se ingroapa in substrat ca putrezeste .Cel mai bine se prinde de o buturuga ...
Criptocorinele sunt de mai multe feluri...cryptocoryne pontederiifolia, cryptocoryne parva,echinodorus cordifolius ,echinodorus bleheri,Hygrophila corymbosa (s.a.m.d) astea rezista la carasi .