[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Plante rezistente la ... carasi  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
valentin66
Junior member
[Avatar]

IP:

Am cautat prin topicele ami vechi si am gasit ca plantele care ar putea rezista intr-un acvariu alaturi de carasi sunt Cryptocoryne si Anubias. Criptocorine nu am incercat inca, dar despre Anubias pot sa va spun ca nu a rezistat. Dupa cateva zile de la plantare, am gasit doua din frunze rontaite (la propriu!), desi era o planta destul de mare, cam 20 cm. Asa ca am salvat ce a mai ramas din Anubias si am plantat niste banal Ceratophyllum Demersum ca sa nu las acvariul chel. Se pare ca rezista, carasii ii mananca doar mugurii si mai rup cate o crenguta cand zboara pe langa el. Dar nu-i bai ..
Aveti vreo sugestie de alte plante? In afara de plastice ..
[Yahoo!]
daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

N-am avut carasi pana acum dar imi incerc si eu norocul la o parere.

Carasii sunt omnivori, daca le schimbi dieta si-i saturi cu altceva, nu vor mai manca plantele. Mi-e greu sa cred ca pot manca Anubias deoarece e o planta lemnoasa. In afara de frunzele tinere nu cred ca au o sansa la cele batrane doar daca nu cumva i-ai ingropat rizomul si a putrezit.

Poti incerca sa le pui plante de suprafata. Lemna minor, sau banala lintita cum ii spunem noi e o delicatesa pentru ei.

Hidrocotyle Leucocephala s-ar putea sa le faca fata prin cresterea rapida si frunzele relativ mari desi are o textura moale. Elodeea e iarasi o planta dura ca textura.

baj
Member
[Avatar]

IP:

valentin66 wrote:Am cautat prin topicele ami vechi si am gasit ca plantele care ar putea rezista intr-un acvariu alaturi de carasi sunt Cryptocoryne si Anubias. Criptocorine nu am incercat inca, dar despre Anubias pot sa va spun ca nu a rezistat. Dupa cateva zile de la plantare, am gasit doua din frunze rontaite (la propriu!), desi era o planta destul de mare, cam 20 cm. Asa ca am salvat ce a mai ramas din Anubias si am plantat niste banal Ceratophyllum Demersum ca sa nu las acvariul chel. Se pare ca rezista, carasii ii mananca doar mugurii si mai rup cate o crenguta cand zboara pe langa el. Dar nu-i bai ..
Aveti vreo sugestie de alte plante? In afara de plastice ..

Anubiasul este cea mai simpla planta pe care o cunosc .La tine nu cred ca a rezistat deoarece l-ai plantat ,rizomul de la anubias nu se ingroapa in substrat ca putrezeste .Cel mai bine se prinde de o buturuga ...
Criptocorinele sunt de mai multe feluri...cryptocoryne pontederiifolia, cryptocoryne parva,echinodorus cordifolius ,echinodorus bleheri,Hygrophila corymbosa (s.a.m.d) astea rezista la carasi .

This message was edited 1 time. Last update was at 25/09/2012 22:27:49

image
valentin66
Junior member
[Avatar]

IP:

Anubias nu a avut timp sa putrezeasca, l-am mutat dupa doua zile si a inceput sa- apara frunzulite noi. L-am mutat pentru ca avea 2 frunze mature din care era evident ca muscasera carasii. Le-am dat lintita si au mancat-o ca pe cozonac. Acum au niste cosor (Ceratophyllum Demersum) de la care ciugulesc mugurii tineri. Problema cu carasii este si ca au nevoie de plante robuste, pentru ca nu prea se uita pe unde merg si le rup. Ce scapa nemancat ...
Anubias sta acum cu un Hemichromis bimaculatus si ii merge bine.
Voi incerca si cateva din plantele recomandate de baj.
Multumesc!
[Yahoo!]
baj
Member
[Avatar]

IP:

Cele recomandate de mine au fost deja probate pe la inceputuri cand aveam carasi .
Iti spun sigur ca si anubiasul rezista la carasi si nu au forta sa rupa frunzele sanatoase .

image

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: