[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
se topesc dupa schimbarea neoanelor!  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
tibisoricel69
Junior member
[Avatar]

IP:

am schimbat sistemul de iluminare al bazinului de 60 litrii, de la un bec de 30w 827 am trecuta la 2 neoane de 18w 845. dupa 3 saptamani de lumina noua incep sa se topeasca frunzele de la echinodorus. e normal sau iluminarea nu este buna? am mai citit ca echi-ul sufera la transformari de genul dar vad ca si Hygrophila polysperma face gaurele si se topesc frunzele batrane.

bazinul merge cu bomba si fertilizare flora pride de la tetra, substrat jbl madano.

tester co2 vizual de la askol mereu verde optim

ph 6.5

incerc sa inteleg de ce plantele sufera cu noua lumina cand ar trebui sa le mearga mai bine.?
pooops
Member
[Avatar]

IP:

Ceva asemanator am patit si eu dupa ce am schimbat iluminarea.
Am dat vina initial pe lumina, adica am schimbat becul original de la un Hailea A30 cu un 827.
Dupa ce am facut tot felul de inovatii de marire a iluminarii cu leduri si dupa ce am sapat indelung pe net, am ajuns la concluzia ca intensificarea fotosintezei a dus la cresterea ratei de uptake de macro, mai ales ca faceam ca si tine injectie de co2 cu bomba, si astfel aveam niveluri foarte mici de macro in apa.
E foarte posibil sa ai nevoie de fertilizare cu macro. Ca sa fii sigur de asta ai nevoie de niste teste de macro, sa vezi cum stai.

Daca totul e minunat inseamna ca esti deja mort!
[Email] [MSN]
tibisoricel69
Junior member
[Avatar]

IP:

am observat intradevar ca plantele au crescut ca nebunele pana la un moment dat, au aparut si un pic de alge, deci ma duc si eu cu gandul la lipsa de macro. e destul de complicat pt mine cu fertilizarea macro. ma documentez acum pt produse macro, in specila sera sau tetra pt ca asta am in preajma. voi ce stiti despre sera sau tetra legat de macro?
pooops
Member
[Avatar]

IP:

Legat de fertializarea macro si eu sunt abia la inceput, asa ca nu imi permit sa dau sfaturi in acest sens.
Am vazut cateva posturi interesante pe acest forum legate de metoda indexului estimativ, nu ar strica sa le citesti.
Mult succes!

Daca totul e minunat inseamna ca esti deja mort!
[Email] [MSN]
tibisoricel69
Junior member
[Avatar]

IP:

se pare ca totul tine de adaptabilitate, din experiente se invata. dupa o luna de la schimbarea luminii plantele sunt din nou frumoase, cresc mai repde si mai bine ca inainte.
se pare ca la o lumina mai puternica este intradevar nevoie de o fertilizare mai abondanta, plantele "mananca" mai mult. am crescut co2-ul si fertilizez pe gama completa sera (micro si macro) mult mai mult decat inainte. alge nu au aparut, poate si pt ca am plante cu crestere rapida si am adaugat si riccia care creste ca nebuna. deci este de retinut, daca maresti lumina trebuie sa maresti si fertilizarea.

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: