[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
finrot la guppy tratat cu jbl fara efect  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
adg_gaby
Junior member

IP:

pestisorii mei au inceput unul cate unul sa isi piarda bucatele din inotatoare, am facut tratamentul cu ektol fluid de la jbl .pe moment am crezut k sa rezolvat dar se pare ca fenomenul a reaparut ce tratament mai eficient as putea folosi???
help urgent!!!!!!!
Taz
Membru de baza

IP:

Daca nu este foarte extins se poate decupa cu o foarfeca zona infectata , am folosit cu succes metoda asta , coada creste la loc .
[Email] [Yahoo!]
adg_gaby
Junior member

IP:

ultimul mascul are pectoralele afectate nus daca ar reusi treaba asta
dragos
Member

IP:

Tratamentele nu se fac in plantat pt ca nu au efectul scontat de cele mai multe ori. Asta deoarece medicamentul ori este ''consumat'' in mare parte de bacterii inainte sa isi faca efectul ,ori iti decicleaza bazinul daca substanta activa este un antibiotic ceva mai puternic, ori nu reuseste sa omoare toti agentii patogeni si toate ouale lor deoarece in substrat sau in zone cu circulatie slaba a apei este greu sa patrunda suficient medicament iar dupa terminarea tratamentului boala recidiveaza, ori, ori, ori, ..... .Banuiesc ca stii lucrurile astea. Chiar daca faci tratamentul in steril pestii tot pot sa se imbolnaveasca dupa ce ii reintroduci in plantat daca nu l-ai dezinfectat...pot deasemenea sa nu se imbolnaveasca din nou dupa reintroducere...

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: