[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pink & Green  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
Marius_NE
Member
[Avatar]

IP:

Pseudomugil gertrudae:

http://rainbowfish.angfaqld.org.au/Gertrud.htm

Pseudomugil paskai:

http://rainbowfish.angfaqld.org.au/Paskai.htm

Cartea intreaga:

http://peter.unmack.net/tappin/Rainbowfishes.2011.pdf

Spor la treaba!

Let the good times roll..
Daniela76
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru link-uri. Primul l-am citit inainte de a ii lua. Cel de al doilea din pacate nu e Paskai-ul.
Marius_NE
Member
[Avatar]

IP:

Daniela76 wrote:Cel de al doilea din pacate nu e Paskai-ul.

Esti sigura? Nu de alta, da' tipu' care a scris cartea e unul dintre cei mai importanti oameni din domeniu (rainbow + blue-eyes). Tre' sa fii, de asemenea, atenta sa nu ai hibrizi intre P. gertrudae si paskai (destul de frecventi, daca nu cumperi direct de la un crescator).

Daniela76
Member
[Avatar]

IP:

Da, se mai numeste Neonul Orange pentru ca e portocaliu... Iar Neon se numeste pentru ca are linia fluorescenta mov, intr-adevar are reflexe ca si la neoni.
Acum nu m-am uitat sa vad cand a fost scrisa cartea, se mai pot schimba denumiri, clasificari etc.
Uite, sa dai o cautare pe google la imagini. Nu cred ca se poate insela atata lume.
Daniela76
Member
[Avatar]

IP:

Scuze pentru dublul post, nu-l editez pe cel vechi pentru ca as vrea ca Marius_NE sa-l vada.

Pe undeva se prea poate sa ai dreptate. Se pare ca este o confuzie, toata lumea il numeste Pseudomugil Paskai si de fapt este o noua specie unii ii spun "Pseudomugil sp Red Neon" unii francofoni: "Neon Orange".
Uite ce am gasit:

http://www.rainbowfish.info/forum/viewtopic.php?f=80&t=2870

Niste poze foarte reusite ale acestui peste cu inotatoarele extinse sunt aici in josul paginii (pozele lui Hans):

http://www.regenbogenfisch-forum.de/board7-die-arten/board6-blauaugen/936-pseudomugil-paskai-cf-paskai-red-neon/index2.html?s=7d7e01461f7310846f67a6963b46a8d6ffc1a82b

This message was edited 4 times. Last update was at 14/08/2012 02:28:37

Daniela76
Member
[Avatar]

IP:

Pestii o duc foarte bine, nu-i deranjaza nici lumina si raman la fel de sociabili. Nu sunt confruntari marcabile intre masculi, isi arata "muschii" unul altuia cateva secunte apoi pleaca fiecare in treaba lui.
Cu toate astea as mai vrea 2 femele de Neon Orange dar nu mai gasesc nicaieri.

Ca hrana le-am dat de toate pana acum in afara de viermi. Cand se vor face un pic mai mari, poate n-ar fi o idee rea.

Pe scurt, sunt niste pesti extraordinari, ofera un spectacol pe cinste. Nu regret deloc alegerea aceasta, eu ii consider unii dintre cei mai frumosi pesti de acvariu.
Daniela76
Member
[Avatar]

IP:

Asta e evolutia:

[Thumb - Ansamblu.jpg]

[Thumb - Stanga.jpg]

[Thumb - DSC_0007.JPG]

This message was edited 2 times. Last update was at 23/08/2012 03:57:22

stefanp
Moderator

IP:

Arata foarte bine plantele

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Si mie imi plac pogostemonii. Sunt tare curios cum iti merg, eu nu reusesc sa le dau de cap, si dupa vreo 3-4 luni imi mor usor si se topesc de la radacina.
Ceva incepe sa le lipseasca dar habar n-am ce.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
Marius_NE
Member
[Avatar]

IP:

Daniela76 wrote:Scuze pentru dublul post, nu-l editez pe cel vechi pentru ca as vrea ca Marius_NE sa-l vada.

Pe undeva se prea poate sa ai dreptate. Se pare ca este o confuzie, toata lumea il numeste Pseudomugil Paskai si de fapt este o noua specie unii ii spun "Pseudomugil sp Red Neon" unii francofoni: "Neon Orange".
Uite ce am gasit:

http://www.rainbowfish.info/forum/viewtopic.php?f=80&t=2870

Niste poze foarte reusite ale acestui peste cu inotatoarele extinse sunt aici in josul paginii (pozele lui Hans):

http://www.regenbogenfisch-forum.de/board7-die-arten/board6-blauaugen/936-pseudomugil-paskai-cf-paskai-red-neon/index2.html?s=7d7e01461f7310846f67a6963b46a8d6ffc1a82b

Ai dreptate, Daniela. Citisem si eu thread-ul respectiv acum ceva vreme. Sa stii ca acum cateva zile l-am recitit si imediat m-am dus cu gandul la pestii tai. Se prea poate sa ai o specie noua, dupa cum sugera lumea de pe forum. Adevarul ca insula Noua Guinee rezerva inca foarte multe surprize. Tine-ne la curent!

vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Buna,

linkurile cu informatiile puse la dispozitie de tine @daniela76, acei pesti superbi, i-am vazut cu ochii mei aici in Stuttgart ( Kölle Zoo)

fostul user ozy
[WWW]
Daniela76
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru aprecieri.
Pogostemonii o duc foarte bine, fac si pui radacini frumoase...
In schimb merg foarte prost Cryptocorynele Flamingo. Am senzatia ca nu am destula lumina in fata. Am sa inlocuiesc neonul Color Plus cu un Amazon Day. Perlarea aceea puternica s-a intamplat dintr-un accident. Prizele programabile au mers mai mult de o gramada... Cand am venit acasa am gasit plantele perland asa.
Am mai constatat ceva: de cand merg pe 4 neoane, nu mai am alge. Foarte putina GSA pe geam. In fata unde lumina este mai slaba sunt ceva ramasite. Putoarea aceea de alga care aparent nu trece cu nimic si care mi-a mancat sufletul, s-a facut gri si a disparut complet. Insa... am inceput sa fertilizez puternic, plantele mananca pe paine macro, am ajuns sa pun un puf de A1 Daily NPK + o picatura de A1 Daily simplu.
Am totusi un necaz, mi-a murit Ancistrusul. primul mi-a murit in acvariul de 60. Am spus ca cine stie, a fost mai sensibil pentru ca era Albino. Azi l-am gasit mort pe cel din 125. Restul pestilor sunt ok.

In privinta Pseudomugililor am descoperit formula care ii face sa nu fie nici agresivi, nici speriosi. In conditii bune sunt intr-adevar niste pesti magnifici.
Daniela76
Member
[Avatar]

IP:

Am facut niste teste de apa, arata asa:

Kh 3;
Gh 5;
PH 6,52;
NO3 0;
PO4 0. In conditiile in care in fiecare zi pun A1 Daily NPK. Am pus acum 2 pompe. In apa de osmoza, va spuneam ca am PO4 2!!! Ma miram eu de ce imi stagneaza plantele. Cat macro pot sa pape?
Daniela76
Member
[Avatar]

IP:

Dupa ce am schimbat neonul Color plus cu un Amazon Day plantele din fata o duc mult mai bine dar ma incearca niste alge. Am redus perioada de iluminare si vad ca algele incep sa dea inapoi.
Ca sa scap definitiv, ma gandeam daca nu ar fi utili ceva creveti.
Ce fel de creveti imi recomandati si cati?
Reamintesc, acvariul este de 125 l, filtrare arhisuficienta, vietuitoarele: Pseudomugil Gertrudae 10; Neoni Orange 7; Otocinclus Affinis 8 si vreo doi melci supravietuitori.
stefanp
Moderator

IP:

Amano.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Am revenit sa vad ce mai face acvariul, si pauza

Ceva poze noi cu Pogostemonii ? Cred ca la mine sufereau de foame, dadeam suficient fertilizant, HC-ul crestea (se spune ca e planta dificila, dar da si nu), celelalte cresteau, Pogostemonul se topea dupa o vreme. In timp am capatat curaj si aproape am dublat cantitatea de S7 (in cresteri usoare fiind atent daca apar alge) si ce observ: HC-ul o duce mult mai bine decat ma asteptam (des verde si fara pic de alge pe frunzulite) iar pogo ..... surprize surprize, nu mai are vechile frunze galbene cu care eram atat de familiarizat. Sper sa nu ma bucur prea devreme.

Cat S7 adaugi la volumul de apa ? Nu am avut Amano, dar melcii Neritina mi-au curatat in 3 zile toate pietrele de algele verzi dure care cresteau pe ele (green spot cred).

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

Amano infometati, atentie, sunt omnivori. Mie mi-au mancat artemii congelate.

Mai exact ce alge te incearca?
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

Daniela76 wrote:
Ce fel de creveti imi recomandati si cati?

o pereche de Red Claw Macrobrachium (cand sunt flamanzi mananca BBA in cantitati mari) sau cateva bucati de anellus aquaticus care devoreaza frunzele uscate si orice tip de alga din acvariu (ii gasesti prin orice balta prinsi de frunze sau lemne putrezite).

Creveti amano la mine nu s a atins semnificativ de vre o alga doar ciugulesc ocazional.

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
Marius_NE
Member
[Avatar]

IP:

Daniela, cum iti merge C. furcata? La mine s-a cam topit (am salvat niste varfuri, pe care le-am replantat si sper sa o pot recupera). La mine problema a fost lumina (prea putina). Acum, urcand la aprox. 0,86 W/l astept sa vad daca isi da drumul.

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: