[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
filtru in curs de achizitie  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Apelez la cunostintele si experienta voastra ref la hardware. Acvariul din dotare are filtru extern Eheim professional 2 seria 2028 (cica debit acvarii pina in 600 l si 1050 l\h). Precizez ptr cei care nu stiu, acvariul are 255 l nett si habitat cu pesti malawi.
In acest weekend vreau sa achizitionez al 2 lea filtru. Ce recomandat unul intern sa faca o filtrare mecanica (in masa apei se vad impuritati) ori filtru extern?
Ce debit si marca recomandati, avand in vedere ca cel actual are debit 1050 l\h (posibil in realitate sa fie mult mai mic).

Multumesc

fostul user ozy
[WWW]
ezatemi
Member

IP:

Toti producatorii si comerciantii de filtre externe pentru acvaristica exagereaza caracteristicile prezentate in fisa tehnica a produsului. Eheim nu face exceptie.
Recomand un filtru Eheim 2228 sau un Eheim 2217. Celelalte serii de la Eheim au probleme. 2024-2028 e cea mai pacatoasa gama de filtre Eheim (sistemul aquastop prost calitativ, se uzeaza foarte repede).
dino66
Member
[Avatar]

IP:

ezatemi wrote:
Recomand un filtru Eheim 2228 sau un Eheim 2217. .

Idem !

"..."
[Yahoo!]
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Sincer nu mai recomand Eheim. Si cele mai noi serii curg si nu sunt asa silentioase cum spun ei. Vorbesc din propria experienta nu din ce spun altii si cu filtre noi nu cu filtre luate de pe ici colo abosite. JBL este cea mai buna solutie.

ACVARIUL MEU scape by @fanta
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Va multumesc tuturor pentru ajutorul acordat.

Am luat deja hotarirea si am achizitionat un filtru intern Eheim 240I care contine cartuse SubstratBio si burete.
Pina in momentul de fata sunt foarte multumit dpdv al filtrarii mecanice. Nu prea mai vad impuritati in masa apei si deasupra face si o valuire puternica al apei.
Ptr un acvriu cu 250l net cred ca ar fi fost o alegere nepotrovita sa cumpar un filtru extern puternic (cel actual eheiem professional 2 isi face bine treaba).

O zi faina

fostul user ozy
[WWW]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: