Uite anemona, nu e anemona!... anemona nr.2 s-a mutat iarasi azi-noapte!
- am scos piatra din apa, am pus manusile pe maini si am incercat sa trag de ea... fara succes!
- am incercat sa o desprind, cu un bat de lemn... din cauza ca isi alege, ca loc de fixare, adancituri in piatra, e imposibil sa "fac parghie" si sa o desprind... pur si simplu nu ajung la baza ei.
- de luni vreau sa incep aditia de otet, conform planului pe care l-am scris aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/21806.page - teste de apa: Nitriti = 0 , Nitrati = 30 (in crestere fata de saptamanile trecute)
Pestii sunt in regula, se simt bine si se hranesc...
- le dau zilnic 4 cuburi de hrana congelata + 2 cuburi de artemia congelata + fulgi + granule,
- exemplarul de Centropyge bicolor a iesit si el dintre stanci, inoata alaturi de ceilalti pesti... nu-l mai alearga nimeni (dupa o saptamana de cand l-am adus)... deocamdata, nu l-am vazut sa puna botul pe mancare, se multumeste doar sa ciuguleasca de pe pietre.
Marti aduc de la Cluj (Levi) un Zebrasoma flavescens...
Mai vreau sa pun cativa Chrysptera (albastri, parasema sau hemicyanea), un Centropyge loricula si un Zebrasoma veliferum/desjardinii... poate si un Acanthurus leucosternon. Cam atat!
- pietrele incep sa se schimbe la culoare... idem backgroundul.
- apar pete de coralina, atat pe piatra cat si pe background,
- presupun ca, undeva pe la Craciun, bazinul va fi stabilizat.
Aditii de bacterii faci? Daca incepi aditia de otet e indicat sa aditionezi si bacterii, macar o data
pe saptamana, in cantitatile indicate de producator. Prodibio sau Special Blend sau MB7 sau o
combinatie a celor 3 ar fi ok, eu asta folosesc la bazinul meu, o combinatie a celor 3.
Exemplarul de Centropyge bicolor a murit astazi...
- se obisnuise cu ceilalti pesti si iesea "in fata",
- nu il mai alerga niciunul dintre "veterani",
- nu a mancat nimic, de cand l-am adus... NU venea la mancare... l-am mai vazut "cu botul in pietre", dar atat!
- arata rau, abdomenul supt si capul slab...
In seara asta am primit un Zebrasoma flavescens, de la Levi (Cluj)... pestele e sanatos si vioi, a ajuns cu bine si a si apucat sa haleasca 3-4 guri de artemia...
- zic "a apucat" deoarece l-a si luat in primire exemplarul de Z. xanthurum,
- il fugareste prin tot acvariul, sta pur si simplu "de capul lui",
- deocamdata nu vad violenta fizica, ci doar un fel de "teroare psihologica",
- xanthurumul inoata alaturi de flavescens, il urmareste si il "inghesuie" cu laterala corpului... se "da mare", cum ar veni.
- sper sa se obisnuiasca unul cu celalalt, au la dispozitie 2 metri de stancaraie pe care sa o imparta.
- am citit ca o oglinda lipita de acvariu ajuta, in sensul ca ii mai "deruteaza" un pic. Ei bine, asta e fals! Pe xanthurum il doare-n cur de oglinda lu' soacra-mea, el vrea doar sa-l foota pe flavescens!
PS: Next week primesc in gazda un "Inger arab", de vreo 6-7 cm (Pomacanthus semicirculatus). Si da, stiu, nu e reef safe!
This message was edited 1 time. Last update was at 25/09/2012 22:42:19
- flavescensul a fost fugarit si batut de xanthurum, ca la "Vadu' Lat" - il urmarea peste tot si il obliga sa stea ascuns... nu-l lasa sa iasa "la inot" si il teroriza.
Am fost plecat din Bucuresti peste weekend (joi-duminica):
- am lasat acvariul cu lumina stinsa (doar moonlight, 2 ore noaptea: 23.00-01.00 si 2 ore dimineata: 06.00-08.00),
- am ajuns acasa azi-noapte, pe la 02.00... cu inima stransa, m-am apucat sa caut "urmele masacrului"
- acvariul parea in regula, pestii dormeau ascunsi printre pietre.
- de dimineata, am avut bucuria sa vad ambele Zebrasome venind la mancare,
- se pare ca flavescensul si-a adjudecat locul "de adjunct" si ca este acceptat de catre xanthurum.
- deseara voi urmari cu atentie tot ce se intampla in bazin.
PS: Cine credeti ca e pestele cel mai interesat de oglinda? Cine se repede in imaginea reflectata, ca un dement? ... ei bine, da, e vorba de wrassele sixline (Pseudocheilinus hexataenia). Dupa cat de rau pare, eu nu cred ca mai pot baga, vreodata, vreun wrasse in acvariu.
Nu vedem si noi un film ceva ? Nu ajuta denumirea stiintifica a pestilor pentru a-ti inchipui ce jocuri de culori sunt in acvariu.
Si cu domnisoarele ...... e periculos!
Pentru ca atunci cand se fac mari se baga in nisip si dau din coada rau - si tot nisipul se ridica in apa. Imi gaseam acvariul plin de nisip peste tot pana am surprins pe al meu ca facea pe nebunul. L-am dat in cateva zile dupa.
- O sa vedem si film, lasa-ma numa' sa vad ca pestii se acomodeaza si ca sunt in regula... sunt la al 3-lea C. bicolor, poate asta o fi cu noroc .
- Incet-incet am umplut bazinul cu pesti, "domnisoarele" pot face tot ce vor... au 2 metri de acvariu in care sa creasca si sa faca "prostii".
- Vad cu bucurie ca Z. veliferum a fost primit cu prietenie de catre ceilalti chirurgi (xanthurum si flavescens)... marturisesc ca mi-a fost teama, mai ales ca veliferumul este mic in comparatie cu ceilalti doi.
- Imi este foarte clar ca ma indrept, incet-incet, catre ceea ce am vrut de la bun inceput... un bazin cu pesti!
- Nu am reusit sa ma conving ca "vreau" corali in bazinul mare, pur si simplu nu e de mine...
deci cu pesti sa fie ... sa-ti traiasca si sa cresaca mari.. daca nu film macar o poza de ansamblu cand ies toti la mancare?
p.s.: pe principiul : vara sanie si iarna... ar trebui sa incepi sa cauti un chiller mare (de preferat scos pe balcon ) sau alte metode de racire pt vara viitoare..spor
Din pacate, pestele pe care l-am adus de la Constanta (Pomacanthus semicirculatus) nu a supravietuit transportului...
- galeata cu ~ 1 litru apa
- oxigen praf, dozat corespunzator (asa am adus si flavescensul, de la Cluj),
Asta e, nu am avut noroc de el
===========================
Voi incerca sa fac niste poze, sa va arat bazinul si pestii...
- Zebrasoma veliferum a fost bine primit, nu are dispute nici cu xanthurumul si nici cu flavescensul,
- Domnisoarele (Chrysiptera parasema) s-au integrat imediat in grup... fara probleme, fara scandal,
- Exemplarul de Centropyge bicolor sta inca printre pietre... nu prea iese in fata, desi nu il fugareste nimeni... poate asta e comportamentul lui, nu stiu.
Si mie imi pare super rau sa aud asta....m-a sunat soferul acum si mi-a povestit ce s-a intamplat....
tot ce pot sa spun e ca era o superbitate....mare pacat.
Saracu om era foarte speriat ii parea rau ca a murit. Inca de la inceput cand l-a luat in masina ii era frica sa nu moara ca era responsabilitatea lui sa-l tina in viata.
Ipoteza mea este ca a murit de la stresul drumului....pentru ca in conditiile in care a fost praf de oxigen adaugat clar lipsa oxigenului nu a fost o problema.
Ce mi se pare curios e ca un prieten a primit de la oradea un bicolor cam la aceeasi dimensiune 6-7 cm si era perfect mort. Totusi l-a aruncat in bazin si a2a zi inota..... foarte ciudat.
@Andi: L-am luat, l-am studiat, l-am scos din apa... ochii sticlosi, operculele intepenite, corpul indoit in "rigor mortis".
Era mort, asa cum numa' faraonii mai sunt ... imi pare rau, era un peste frumos foc.
================================
Nu-s prea tare la filmare, si nici mari scule de editat nu am la dispozitie... totusi, daca aveti rabdare 2-3 minute, puteti vedea cum arata acvariul astazi:
intradevar din ce spui clar era mort avea toate semnele pacat
totusi sa fii bland cu soferul te rog eu ))) ca parea atat de speriat de tine nu stiu dc )
uitandu-ma la filmare sunt pur si simplu uimit de cat de bine se vede cu fundal....parca e mult mai interesant....
imi place mult iar ideea de banc de domnisoare e foarte buna.....nici nu vreau sa ma gandesc cat de frumos va fi plin de coralina si corali.....
fain.. sa-ti creasca mari.; multa miscare cu atatea domnisoare p'acolo si bicoloru pare vioi asa ca sanse mari ca al treilea e cu noroc. vad ca ai bagat si ceva iarba prin colturi ..