Dap, merci, stiu ca e din aia ... prietenul meu are deja una in acvariu, adusa asta vara tot din Grecia. S-a dublat in dimensiune si a inceput sa-si coloreze varfurile tentaculelor in mov.
- prefera apele putin adanci, cu o miscare a apei destul de pronuntata,
- in conditii bune, tentaculele se coloreaza in verde (cu varfurile de culoare mov),
- am citit teorii care sugereaza prezenta coloniilor de alge simbiotice zooxanthellae - de unde si culoarea verde,
- alte teorii coreleaza culoarea verde a tentaculelor cu o proteina fluorescenta (prezenta si in corali).
- prietenul meu o hraneste saptamanal, cu bucatele de peste/caracatita, etc. ("fructe de mare").
Esti informat, ma gandeam eu. Deci o hraneste numai cu delicatese, foarte bine. Si eu am avut cateva anemone aduse, le-am impartit la lume, nu mai stiu ce mai fac
- Am vrut sa scoatem una, de pe piatra unde-s cazate, dar n-am reusit cu niciun chip.
- Am avut si manusi chirurgicale si vointa, da' anemona a fost mult mai jmekera decat noi ...
- Sunt ascunse in niste adancituri ale pietrei si nu pot ajunge la baza lor... se retrag si sunt lipicioase, cumva senzatia este ca incerci sa strangi de gat o flegma cu muci - Nu am vrut sa ma pun cu ciocanul pe piatra, desi asta ar fi fost solutia usoara.
flegma cu muci ))))))) mor de ras. ) trebuie sa iei doar un bat mai ferm si sa o zgandari la baza, se desprinde destul de usor. Eu toate anemonele pe care le-am adus anul trecut le-am adus desprinse. Atentie la tentacule, pisca rau de tot, eu m-am trezit cu 2 tentacule rupte pe mana, initial s-a invinetit pielea, ulterior a facut coaja ca si cand ar fi fost rana deschisa.
- Exemplarul de Centropyge bicolor sta inca ascuns... patruleaza doar intr-un perimetru destul de retras. Nu l-am vazut sa iasa "la mancare".
- Cardul de Chrysiptera hemicyanea s-a obisnuit cu bazinul... mai am 8 exemplare (din 10 bucati).
- Exemplarul de Salarias fasciatus s-a acomodat si el foarte bine... patruleaza pe pietre, ciugulindu-le de zor .
- Anemonele au mancat bucatele de fructe de mare .
- Crucisatorul spatial klingonian (scoica Modiolus martorelli) se intredeschide si filtreaza apa... sper sa reziste!
Saptamana asta se pare ca vor veni pesti la Reef.ro...
This message was edited 1 time. Last update was at 17/09/2012 19:23:09
- Am gasit la Cluj (la Levi a.k.a. Zsido/Attila) un Zebrasoma flavescens pe care l-am si antamat...
- Pestele are cam 7-8 cm, mananca si e sanatos.
- Luni il aduc acasa, ca sa faca cunostinta cu xanthurumul meu.
- Am inteles ca in bazinul lui Levi a facut urat (tot cu un xanthurum). Spar ca bazinul meu sa le ofere ocazia de a se imprieteni.
Una dintre cele 3 anemone s-a uschit de pe piatra si s-a bagat intr-o crevasa (in background)... este total inaccesibila, m-am chinuit juma' de ora ca sa o scot de-acolo (cu metoda propusa de Dorin) si nu am reusit.
- daca mai iese de-acolo si reusesc sa o prind la inghesuiala (astazi, cand am venit de la birou, era deja ascunsa in crapatura aia), va pleca direct la nea' Ciprian.
- daca nu, nu ...
Din surse demne de toata increderea stiu ca si o a 2-a anemona s-a mutat... pe partea opusa (la "umbra", cum ar veni) a pietrei pe care era initial.
- tare mi-e ca Ciprian o sa aiba parte de o anemona ,
- daca s-a mutat la umbra si daca imi este imposibil sa o hranesc (din cauza pozitiei)... ce 'reaku fac?
- o las acolo, in ideea ca se mai muta ea daca vede ca nu primeste halelala?
- anemona care s-a mutat aseara (aia de care povesteam in topicul anterior) este clar in situatia de a "face foamea".
Eu am avut una rosie. S-a mutat scarba la umbra si nu am mai vazut-o. Faza cu umbra este ciudata pt ca ele stau in ape mici in bataia soarelui. Cele vazute de mine in Turcia formau un covor intr-o zona mai salbatica. Ceva in acvariu nu le convine cred.
nea koala la mine in bazin aia verde cand s-a ascuns sin spatele bazinului, i-am taiat curentu care ii ducea mancare in bot si a iesit singura de acolo dupa vre-o saptamana si ceva de nehranit, acum sta intr-o vizuina unde am bagat`o
Anemona care s-a uschit prima... cea de care am spus ca nu s-a lasat smulsa de acolo...
Aici se mai vede doar prima anemona... cealalta, care a fugit astazi, e ascunsa undeva pe spatele pietrei (diametral opus fata de anemona care se vede)... am incercat sa o scot din gaura in care s-a bagat, dar fara succes deocamdata ...
Primul Ministru, iesit la o "ciuguleala" mica ...
This message was edited 1 time. Last update was at 20/09/2012 20:51:36
koala wrote:Din surse demne de toata increderea stiu ca si o a 2-a anemona s-a mutat... pe partea opusa (la "umbra", cum ar veni) a pietrei pe care era initial...
- Azi-noapte, anemona plimbareata nr.2 s-a mutat iarasi ,
- Acum sta "cu capul in jos", atarnata de o piatra... la umbra, oarecum.
- Deseara incerc iar sa trag de ea, poate de data asta nu mai are "gaura" in care sa se retraga.
- Prima anemona (aia din crevasa) sta cuminte acolo... am hranit-o.
parerea mea sa nu o mai stresezi .. oricum o sa se mute pana gaseste locul care-i convine . cand gaseste un loc care iti convine si tie hraneste-o si nu va mai pleca de acolo.. cred felicitari pt noile achizitii , sa-ti creasca mari . astept o poza de grup cand iti iei si restu' de pesti de la reef .. sunt curios cu o sa se inteleaga 15+ domnisoare in piscina ta .
ca idee :daca tot ai marin cu decor din ciment de ce sa nu-l ai si plantat ; planteaza niste Caulerpa prolifera pe undeva prin spatele pietrelor . iti tine nutrientii sub control, cand creste prea multa iei din ea si o injumatatesti si e si sursa de mancare pt chirurgi/arici/ melci; totusi asigura-te ca iei C. prolifera , C. taxifolia e otravitoare. uite aici niste link-uri:
A Closer Look at Caulerpa: Common Aquarium Species and Their Care (Full Article)
ahaaa.. deci vrei sa-l faci "plantat" .. alge avea Stefan de la accesorii-acvariu si cei din Oradea au pe siteul lor reefcenter.ro da nu stiu daca au pe stoc.