Am lampa cu leduri... cam in proportie de 95%
- a venit Dorin si a mestesugit pan' la 21.30... i-am dat numa' apa, ca n-a vrut sa puna ciocu' nici macar pe-o bere rece. Ei bine, eu am vrut!
- capacul a fost debitat la cotele necesare... decupat colturile, pentru a scoate afara cablurile de la pompe & skimmer,
- 2 radiatoare mari (70 si 90 cm) sustin cele 10 perechi de leduri (alb & albastru), 10w / bucata,
- radiatoarele au fost fixate in placa de lemn (in locuri decupate special) cu ajutorul unor profile de aluminiu,
- pe fiecare canal de culoare sunt montate cate 2 surse, in total 4 surse ELN-60-12D,
- avem o cutie cu 2 potentiometre, care comanda diminuarea celor 2 canale de culoare pana la 20% din puterea maxima,
- montat 4 ventilatoare mari pe capac (pentru racire), cu intrerupator pe fir. Ventilatoarele "sufla" aer, sensul este "din afara spre apa".
- moonlight (12 x 3 watt),
- alte manevre de genul demontat stechere, montat riglete, tras cabluri, etc.
Ghinionul a fost si el prezent, sub forma unei surse care a facut figuri (nu ma intrebati, ca nu stiu ce)... asa ca Dorin a luat hotararea sa o schimbe (la furnizor).
- ca atare, pana la sfarsitul lunii (cand vine noua sursa), am lumina doar in proportie de 75%,
- canalul de alb, dimmabil de la 20 - 100 % ... 10 x 10 watt (pe ambele radiatoare).
- canalul de albastru, dimmabil de la 20 - 100 % ... 5 x 10 watt (pe un singur radiator).
- moonlight, albastru, 12 x 3 watt ...
- L-am sunat pe Mihai si l-am rugat sa-mi faca din plexiglas 2 "tavitze" care sa acopere radiatoarele: 702x152x23 (mm) respectiv 902x152x23 (mm) ...
- Dorin sustine ca sarea depusa peste leduri nu le face bine, asa ca lampa mai sta "pe dreapta" pana fac rost de protectiile de plexiglas.
- Dupa ce vine si a 4-a sursa, vom face "prinderea pe perete" (in interiorul unuia dintre dulapurile de sub bazin).
- Tre' sa-mi iau 2 prize mecanice programabile, deoarece intentionez sa aprind canalele de culoare in mod separat.
- Capacul a fost lacuit pe taieturi, iar Dorin mi-a adus cutia de lac + pensula (ca sa mai dau si eu un strat).
- Vorbind de lacuit capacul pe interior... sunt 4 ani de cand acest acvariu a fost pus pe pozitie... capacul de PAL a rezistat cu brio acestui interval de timp, datorita faptului ca a fost lacuit cu 3 straturi de lac.