[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariul meu de 60l  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
moris919
Junior member

IP:

Buna ziua,
Am un acvariu 60l. In el am pestii:
Talie Mica: 4 Red-tailed Rasbora - Rasbora borapetensis
3 rasbora (dar nu stiu specia) - seamana cu cei red-tailed dar au corpul alb.
7 neoni - Paracheirodon innesi
Talie Mare: 2 Leeri - Trichogaster Leeri
2 Gourami - opaline gourami
2 scalari ( angelfish - Pterophyllum scalare )
Talie medie: 2 molly
Sanitari:
2 corydoras - albino
1 ancistrus

primele 3 specii ce le-am scris sunt mititei si inoata in "echipa" .
Sunt compatibili toti?
Astept pareri.

Poze voi pune mai tarziu.
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Servus,

Si esti din ... si te cheama ...

Puncte puncte completezi tu. Poate incerci sa citesti si regulamentul.
Si bine ai venit, ape limpezi sa ai.

O zi buna,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
moris919
Junior member

IP:

Ma numesc Ioan.
Sunt din Brasov.
Student.
stefanp
Moderator

IP:

Bine ai venit.
Sa pastram discutia despre compatibilitate in topicul ce l-ai deschis deja la "General info", ca sa nu discutam aceleasi lucruri de doua ori.
Aici ai putea insa sa ne prezinti acvariul putin mai in detaliu (inafara de fauna).

Asteptam si pozele

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
moris919
Junior member

IP:

poze cand aveam doar scalarii, lerii , neonii si sanitarii .
image
image
image
stefanp
Moderator

IP:

Intre timp ai mai plantat acvariul? Daca nu, ar fi bine sa o faci. Te vor ajuta in privinta algelor si mai consuma din toxine.
Eu as scoate si colantul ala din spate si l-as inlocui cu unul negru sau albastru. Si as mai scoate steaua de mare, caci n-are nicio legatura cu un acvariu de apa dulce.

Sfatul legat de filtru ti l-am dat in celalalt topic deja.

Ce iluminare ai?

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
moris919
Junior member

IP:

Acvariu are putine plante. Am de suprafata si 5 de nisip. Ce plante ar trebui sa pun? O idee de aranjare?

Colantul cred k o sa il inlocuiesc cu albastru.
moris919
Junior member

IP:

iluminare : 1 neon de 15w
am o pompa: 5w
filtru : 8w ( resun 1100l)
stefanp
Moderator

IP:

Momentan poti tine de pompa de aer, caci o oxigenare buna e nevoie in acvariul suprapopulat si cu putine plante.
Dupa ce mai pui plante (elodea, vallisneria, cabomba, echinodorus, cryptocoryne, ludwigia repens...astea fiind mai usor de crescut) si mai scapi din pesti si rezolvi problema cu filtrul, poti renunta la pompa de aer, caci scoate co2-ul din apa care e necesar pentru plante. Oxigenarea va fi facuta de plante si de filtrul intern pe care il pui sa valureasca usor apa la suprafata.

Pentru moment lumina cred ca e ok. Ca program de iluminare cred ca un 8 ore e de ajuns, poate chiar 7.
Dupa ce vei pune plante mai serios, ar fi bine sa mai adaugi inca unul de 15 W, concomitent cu ceva fertilizare (co2 si fertilizare lichida). Dar asta mai discutam dupa ce rezolvi problemele esentiale si pana atunci iti vei forma si tu o idee mai completa dupa ce vei fi citit prin forum.
Iti recomand cu incredere categoria "Coltul incepatorilor", lectureaza cat de multe topicuri poti.

Spre exemplu, uite topicul meu de inceput din septembrie anul trecut, in care am primit o sumedenie de sfaturi extrem de utile si e detaliat cum am startat acvariul: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/16721.page , dupa care se continua cu acesta: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17267.page
Ca astea mai sunt multe alte topicuri, la fel sau chiar mai utile.

Spor la citit!

LE: Citeste primul link ce ti l-am dat. Nostalgia m-a impins sa il iau la recitit , ai sa vezi cum a fost tratata problema popularii.

This message was edited 1 time. Last update was at 23/05/2012 17:57:34

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit. Cam multi pestici, spor la citit.
[ICQ]

Forum Index » Despre noi
Go to: