[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Problema Xipho  XML
Forum Index » Vivipari
Author Message
Blondu00
Junior member
[Avatar]
IP:

[b]Salutare, as avea si eu o problema cu un xipho.....de vreo 2-3 zile sta prea linistit sa ma exprim asa, mai exact sta ascuns langa incalzitor sau pe langa filtru si nu prea mai inoata prin bazin cu facea inainte, parca ar fi fara vlaga. Cand le dau de mancare vine sa manance dar apoi intra in aceeasi stare. care ar fi problema ? multumesc si astept un raspuns daca se poate
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

Detalii, detalii.... de cand e acvariul, ce litraj, cati si ce pesti ai in el, plantat sau nu, faci aditie de CO2 sau nu, ai observat sa fie terorizat de alti pesti, ai observat sa tremure sau sa aiba puncte mici albe pe el sau solzii zburliti, etc. etc.

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/62.page#p343

This message was edited 1 time. Last update was at 22/05/2012 13:28:19

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Si inca ceva, cati xifo ai in acvariu, in ce procent, sa nu se transforme .
[ICQ]
Blondu00
Junior member
[Avatar]
IP:

image

image

image

This message was edited 1 time. Last update was at 23/05/2012 12:43:32

Blondu00
Junior member
[Avatar]
IP:

Blondu00 wrote:image

image

image

imi cer scuze pentru detalii.... deci acvariul il am de vreo 6 luni , 60l si gazduiesc 5 xipho din care 3 femele, 6 neoni, 2 Rasbora Heteromorpha, 3 Corydoras Albino din care 2 pui mici, 2 Chinese Algae Eaters si 4 Rosy Barb. Acvariul nu este inca plantat si nu fac aditie de CO2 in viitorul apropiat urmeaza Treorizat de alti pesti nu cred sa fie doar de femelele xipho cateodata dar din joaca ma gandesc.Nu tremura nu are nici un fel de punct pe el doar culoarea parca nu mai este asa viu colorata cum era si varfurile inotatoarelor sunt putin vestejite. o sa pun si niste poze numai calitatea imaginii nu e foarte buna. multumesc frumos
stefanp
Moderator

IP:

Mie imi pare slab si bolnav.
Nu stiu sa-ti spun ce are, dar as trage un ochi pe jbl hospital (pe poze dar si pe pagina cu texte) si l-as separa intr-un alt bazin, unde as adauga preventiv un pic de sare (neiodata). Daca ai la indemana, ai putea sa-i pui si niste vitamine in apa. Asta pana descopar ce are.

Niste teste ale apei in bazinul principal ai facut?

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Blondu00
Junior member
[Avatar]
IP:

stefanp wrote:Mie imi pare slab si bolnav.
Nu stiu sa-ti spun ce are, dar as trage un ochi pe jbl hospital (pe poze dar si pe pagina cu texte) si l-as separa intr-un alt bazin, unde as adauga preventiv un pic de sare (neiodata). Daca ai la indemana, ai putea sa-i pui si niste vitamine in apa. Asta pana descopar ce are.

Niste teste ale apei in bazinul principal ai facut?

Pot sa il mut nici o problema, iar teste trebuie sa cumpar astazi pentru ca nu mai am. ce fel de vitamine sa pun ? multumesc
stefanp
Moderator

IP:

Sunt de cumparat vitamine lichide. Eu am de la sera (sera fishtamin), dar am vazut ca au si la jbl si probabil si restul producatorilor.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Blondu00
Junior member
[Avatar]
IP:

stefanp wrote:Sunt de cumparat vitamine lichide. Eu am de la sera (sera fishtamin), dar am vazut ca au si la jbl si probabil si restul producatorilor.

oky o sa cumpar azi si o sa trag o privire si pe JBL Hospital
sebyup
Junior member
[Avatar]

IP:

"gazduiesc 5 xipho din care 3 femele" Pai pe langa ce au spus colegii, din cate imi dau seama ai 2 masculi, din care unul e dominant si il fugareste pe celalalt (cel care sta ascuns). Parerea mea e sa vezi de problema celui mai putin dominant si care sta ascuns si sa ii gasesti un alt domiciliu pentru ca va sta ascuns in continuare chiar daca il tratezi si il "ingrasi" un pic.
stefanp
Moderator

IP:

Da, corect. Si asta poate fi o problema.
Personal am tot 2 masculi de xipho in acvariu, care au facut cu randul la "sefie". Avantajul e ca bazinul e mai maricel si plantat intens, deci loc berechet sa se ascunda.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Intradevar, s-a puncatat foarte bine, 2 masculi intr-un acvariu asa de mic, unul va avea de suferit. Tine-l pe cel dominant, scapa de celalalt. In alta odine de idei, ai un acvariu excesiv de populat, nu putin peste medie ci foarte aglomerat. Pestii tai nu se simt bine, nici nu mai e nevoie de poze, pana nu scapi de suprapopulare o sa stai sa postezi la probleme, Si eu am avut aceatsa problema cu suprapopularea, dar a inteles ca nu voi reusi sa dau inainte daca nu fac ce trebuie, in plus starea lor iti cam zice ce sa faci daca ai ochi sa vezi. Ia vezi cum tine "inotatoarele", vei constata ca ai un inceput de fungus, posibil finrot.
@ stefanp Ar cam fi cazul sa renunti si tu la un mascul, parerea mea. Si in acavriul meu avea loc al 2-lea mascul, plantat intens, insa nu-l scapa din ochi decat la masa, in rest il cauta prin toate cotloanele, asa ca am renuntat la el desi era preferatul meu, l-am pastrat pe cel dominant.
[ICQ]
Blondu00
Junior member
[Avatar]
IP:

stefanp wrote:Da, corect. Si asta poate fi o problema.
Personal am tot 2 masculi de xipho in acvariu, care au facut cu randul la "sefie". Avantajul e ca bazinul e mai maricel si plantat intens, deci loc berechet sa se ascunda.
Pai pana acuma nu de mult xipho care ii problematic era "seful" in tot acvariul.chiar ii preferatul meu cat a fost de mic si ce frumos a crescut... Sincer din cauza suprapopularii decat sa ii dau altcuiva mai bine imi mai fac un acvariu, sau unul mare sa incapa toti imi sunt prea dragi ca sa ii dau...
tudosie eugen
Member
[Avatar]

IP:

"imi sunt prea dragi ca sa ii dau... " suna foarte frumos ... e fain sa-ti fie drag de ei, dar daca tii intr-adevar la ei asculta
de sfaturi - au fost prea multi care au pierdut pesti.

Pesti sanatosi iti doresc
[Email] [Yahoo!]
bebe panait
Unripe member
[Avatar]

IP:

Cel mai bun tratament este cu eritromicina 1 pastila la 40-50 l, in cateva zile scapi de boli si nu decileaza acvariul. Testat personal si garantat(9-10 lei cutia cu 20 de pastile, fata de alte medicamente). Merge si sera fishtamin in paralel. pui in mancare cateva picaturi cu 3 min inainte de hranire. Poti sa dai si artemia , daphnia congelata in paralel pt. aport de proteine.

Forum Index » Vivipari
Go to: