[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Incepator Iesean  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
altexandru
Junior member

IP:

Buna ziua,

Am fost mustrat ca nu mi-am prezentat acvariul in acest colt inainte sa postez in alt topic al acestui forum asa ca va invit sa analizati/criticati micul meu coltisor cu apa.

Am gasit in boxa un acvariu si cateva "unelte" adiacente lasate de o ruda care a plecat din tara asa ca, intr-o zii, am trecut pe langa un pet-shop si am luat 7 pestisori. Saraci, au stat in punga vreo cateva ore pana am ajuns acasa si am instalat acvariul, dar nu au murit. Nici macar nu era ciclat, habar n-aveam ce e aia.

Am inceput asa:

image
By altexandru at 2012-05-10

dupa cateva zile de citit acest forum, am ajuns la acest stadiu:

image

image

Habar n-am ce pesti am acolo, am 2 negri, 2 rosii si 3 mici frumos colorati, 1 melc care toata ziua se plimba pe pereti si inca 3 melcisori mici care se chinuie sa se bage in substrat da nu prea reusesc ( cred ca granulatie e cam mare ). Mai am si 2 sanitari si 4 red shrimps. Pestii aia rosii, maninca tot, fugaresc shrimpii si smulg plantele. Vreau sa scap de ei si sa pun vreo 15-20 pestisori mici care sa aiba comportament de grup.

Nici plantele nu stiu ce fel de plante sunt, le-am luat din piata doar ca ami placeau cum arata. Vreau sa am gazon in acvariu, dar deocamdata nu am CO2 bomb, si nu gasesc in Iasi gazon de cumparat. Caut in bazarul de pe forum.

Cu stima,
Alex
altexandru
Junior member

IP:

scuze pentru imagini da habar n-am cum functioneaza imageshank asta.....de ce nu poti face upload la poze direct in forum ?
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Buna Alex!Si bine ai venit.Ai facut un lucru bun sa scoti acele scoici din apa.Pt inceput pot spune ca ai acolo niste xipho[cei rosii] niste molly [cei negri] si niste neoni [cei colorati].Ce am sa te rog e sa precizezi ce fel de iluminare ai si volumul acvariului.

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
tizzle
Member
[Avatar]

IP:

salutari din nou si bun venit!

Cei 2 negri sunt molly, cei rosii par xifo, iar cei frumos colorati sunt neoni. Dpdv al compatibilitatii sunt ok, doar ca neonii sunt pesti de grup, si se simt mai bine cand sunt 5-6 pe putin.

E bine ca ai renuntat la scoicile de mare si ca ai decis sa incerci plante naturale. totusi piatra nu pare un pic cam mare?

Iar cu autocolantul vad ca nu prea ti'a iesit treaba.Daca esti dispus sa incerci din nou sa il lipesti, pentru a elimina bulele de aer, iti sugerez sa cureti foarte bine sticla apoi sa pulverizezi din abundenta solutie pentru curatarea geamului, a.i. sa se formeze o pelicula subtire de lichid pe suprafata sticlei, pe latura peste care vrei sa lipesti autocolantul.Apoi cu o racleta "razi" foarte usor autocolantul spre margini pentru a scoate bulele. La inceput poti avea sentimentul de nesiguranta al aderarii autocolantului peste sticla uda , dar cand agentul se usuca autocolantul ramane lipit bine. Astfel nu vor mai aparea acele goluri de aer inestetice.

This message was edited 2 times. Last update was at 10/05/2012 21:25:47

[Email] [Yahoo!]
altexandru
Junior member

IP:

pai ca si iluminare folosesc deocamdata un simplu bec economic de 11W. Volumul acvariului e de 30 litri, piatra e intr-adevar mare dar, mie ami place foarte mult cum se vede ( am cautat o piatra deosebita cateva ore si am mers 1 km prin parau pana am dat de ea). Daca se acopera de muschi o sa fie si mai ok, deja in crapaturi a aparut un strat subtire verde ( nu stiu daca sunt alge daunatoare sau nu ).

Ce bec ami recomandati ? Adica ce putere.

Cu autocolantul, a fost o prima incercare cu o bucata de autocolant veche care nu prea se mai lipeste. Vreau sa incerc sa dau cu spray negru auto 3 laturi ale acvariului pe interior. Recomandati ?
Pe interior ca sa nu se mai faca efectul de oglinda si sa innoate pestii in sus si in jos pepereti urmarindu-si reflexia.
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu vopsi pe interior,cel mai bine,pune autocolant pe un carton de marimea unei laturi si lipesti cu banda dublu-adeziva.Pestii nu vad acea reflexie,numai noi o vedem fiindca suntem in afara apei.Incearca sa adaugi mai multe plante.Iti recomand petshop-ul din Stefan cel Mare "ArcaPet".Domnul Ovidiu sigur te va ajuta,plantele sunt ieftine si orice problema ai,el are solutia.Este un om deosebit.Ce filtru ai?Daca nu este ciclat iti recomand sa donezi pestisorii deoarece se v-or imbolnavi in timpul procesului de ciclare.

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
tizzle
Member
[Avatar]

IP:

Ideea cu spray auto nu stiu cat de buna e.Nu am experienta.

Dar nu e o problema in a crea efectul de oglinda folosind autocolant.Multi acvaristi folosesc.

Stratul subtire verde poate fi de la alge, si e normal sa apara.
Pentru inceput 11 w sunt ok. pe viitor e bine sa ajungi undeva intre 0.5 w/l - 1w/l.Doar sa ai grija sa o faci treptat, nu ca mine ( m-am umplut de alge )

OFF:unde ai gasit piatra?
[Email] [Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

20 de pestisori intr-un acvariu asa mic si cu restul pe acolo ?

Arata ok pentru inceput inceput, dar .... comportamentul de card se vede doar in acvarii foarte mari (asa cel putin am vazut eu) unde cardul se poate deplasa sincron. In acvarii mici doar se raspandesc in toate partile nu stau la un loc.

Sfatul meu e sa nu chinui pestii si sa ii tii inghesuiti asa ... ce volum are acvariul ?

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
altexandru
Junior member

IP:

efectul de oglinda credeam ca il vad si pestii, altfel care e explicatia faptului ca se plimba ca prostanacii cu botul lipit de sticla toata ziua ?

nu inteleg de ce sa fac trecerea de la 11 la mai multi W treptat ? algele nu stiu cat de treptat o fac eu, asta nu ar influenta cresterea lor.

folosesc un filtru de 200 l/h, o chinezarie care deocamdata asi face treaba, dar vreau sa trec la un filtru extern. pestii simt vibratiile si cred ca pt ei un filtru intern e echivalentul unui picamer in dormitor pentru noi.

repet, volumul e de 30 de litri, ceea ce m-i se pare OK pt un banc de 15-20 pestisori curcubeu.

Tizzle, piatra o am dintr-un parau de munte de undeva din zona Bicaz, daca esti din Iasi mai am una super faina si mult mai mica, n-am cu ce sa ai fac poze acuma.

Xenon, poti fii te rog mai explicit in ceea ce priveste locatia pet-shop-ului din Stefan cel Mare ?
flash gordon
Member
[Avatar]

IP:

Salut.In afara de cele spuse de colegi,vin si eu cu o parere personala.
Poti vopsi spatele acvariului dar pe exterior cu o vopsea mata pentru sticla de culoare neagra.Intai degresezi sticla acvariului lasi un timp la uscat apoi poti incepe operatiunea.
Eu am facut la fel si sunt super multumit.Important este sa citesti ciclul Azotului,plante compatibile(easy),CO2,filtrare,iluminare si numarul de pesti compatibili pt acvariul tau.
Ape limpezi!
[Yahoo!]
flash gordon
Member
[Avatar]

IP:

Ca plante poti pune urmatoarele:
Cabomba,Anubias barteri nana, hastifolia,Cladrophora( este o alga,ca o minge de pin-pong creste lent),Bacopa caroliniana,Echinodorus Aquartica,Eleocaris parvula (tip gazon),Blyxa japonica.
[Yahoo!]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

ArcaPet este situat pe Bulevardul Stefan Cel Mare Vis-a-vis de magazinul Germanos.Este pe partea trotuarului cu ruine,este acolo un "gang".

O poza cu harta,punctul "A" reprezinta locatia : http://i.imgur.com/Pfg12.jpg
Are pe un perete acolo un afis mare cu magazinul.

Si ca sa te ajut cu dilema pestisorilor.Neonii cresc mari,iar la 15-20 care ii vrei tu,la un moment dat se va face inghesuiala.La fel si in privinta viviparilor[xipho,molly].Pt tine as recomanda niste corrydoras[sanitari],in numar de 3-4,eu am 2 si le merge super bine,dar multa lume recomanda mai multi deoarece sunt pesti de grup.Aici depinde de tine.Si alti pestisori as recomanda de talie mica,pesti ca rasbora arlechin,boraras brigittae,ruby tetra,Microdevario nanus si nu in ultimul rand superbii microrasbora galaxy,la pestii astia nu mai ai nevoie de altceva,sunt foarte frumosi,spectaculosi cu un ritual de imperechere splendid.Eu caut de mult timp dar din pacate nu am reusit sa gasesc.Deci ca rezumat : 2-3 corrydoras[de care vrei tu albino,eques,panda,paleatus,aeneus,voalati etc] si intre 5 si 10 din pestii mentionati mai sus.

This message was edited 1 time. Last update was at 11/05/2012 11:53:21

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

altexandru wrote:
nu inteleg de ce sa fac trecerea de la 11 la mai multi W treptat ? algele nu stiu cat de treptat o fac eu, asta nu ar influenta cresterea lor.

Ba stiu foarte bine cat de treptat faci sau nu trecerea. Daca vrei sa testezi neaparat, pune din prima 30 W si nu schimba nimic la durata de iluminare, fertilizare etc.
Ai sa te convingi cat le duce "capul".

altexandru wrote:
folosesc un filtru de 200 l/h, o chinezarie care deocamdata asi face treaba,

E prea mic filtrul. Pune unul cu un debit ceva mai mare si volum de filtrare mai mare.

altexandru wrote:
repet, volumul e de 30 de litri, ceea ce m-i se pare OK pt un banc de 15-20 pestisori curcubeu.

Pe ce te bazezi cand zici asta? Ochimetric poate e ok. Citeste topicul din aceasta categorie referitor la popularea acvariului.

altexandru wrote:
Xenon, poti fii te rog mai explicit in ceea ce priveste locatia pet-shop-ului din Stefan cel Mare ?

E langa cub. Langa BCR. Pe partea cum vii dinspre Piata Unirii.

P.S.: Scrie te rog "isi", nu "asi".

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
altexandru
Junior member

IP:

Salut forum,

am mai citit, am mai incercat, am mai avansat...?

http://imageshack.us/g/59/040420121049.jpg/

fac CO2-ul cu reteta ce contine gelatina, drojdie si zahar. fara spuma, fara presiune foarte mare, debit de CO2 de fix 1 pic pe secunda, deocamdata dispersat printr-o piatra de aer, ca un difuzor e 7tej de lei.

la ultima strigare de catalog am 10 neoni, 2 sanitari, 2 melci mari, vreo 10 mici de tot, si 4 red shrimp.

Intrebarea de incepator: am gasit in vreo 3 locuri in acvariu o cantitate cat o boaba de mazare de "gel" transparent in care sunt cateva puncte albe. Oua ? Icre ? caca sau bun ?

This message was edited 5 times. Last update was at 13/06/2012 23:06:38

stefanp
Moderator

IP:

Probabil oua de melci.
Arata simpatic acvariul, dar parca bolovanul e cam mare. Si prea pus in fata. Incearca sa-l pui mai in spate si mai intr-o parte un pic.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
SunshIne
Member
[Avatar]

IP:

Salut! Si bine ai venit!

Arata foarte bine acvariul

Ai grija cu melcii, se imultesc foarte repede!

Nimic nu e intamplator!
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

SunshIne wrote:
Ai grija cu melcii, se imultesc foarte repede!

Cat timp nu hraneste in exces si are grija la curatenie, nu-l vor invada.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
cichlidfan
Junior member

IP:

Bine ai venit!
Sa imi dau si eu cu parerea
Becul e conomic de 11W e mai mult decat suficient pentru ce ai tu, ce zic colegii de 05-1W/l se refera la tuburi de neon, si nici in cazul ala nu este o regula stricta.
Am vazut ca ai scris 15-20 pesti curcubeu, daca te referi la neoni, acestia nu sunt curcubeu. Pestii curcubeu sunt cei din familia Melanotaenidae.
De asemenea, cineva ti-a recomndat cory deoarece neonii cresc mari. Cory cresc mult mai mari decat neonii.
Acvariul tau e cam mic pentru molly si xipho, dar ok pentru neoni.
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Acvariul a evoluat foarte bine!Bravo,are un aspect placut!
Cu ce altceva mai fertilizezi in afara de co2?

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
altexandru
Junior member

IP:

Multumesc pt aprecieri si critici.

Pana acum am hranit pestii cu granule Tetramin. O haleau toata, erau vioi si coloritul foarte aprins. S-a terminat si am luat fulgi de la JBL. Nu se scufunda, stau la suprafata si neoni mei am observat ca nu maninca de la suprafata. Le-am dat de vreo 2-3 ori si pureci de balta luati din piata, nu le place. Ce recomandati sa le dau?

Am observat ca "cineva" imi maninca frunzele de la plante. Doar ce e verde, raman nervurile, exact cum fac si omizile. Omizi clar nu am asa ca la o examinare atenta am gasit vreo 7 melci mici de tot care s-au sacrificat si au plonjat in apa albastra a toaletei mele. In acest timp neoni mei strigau This is Sparta ! Am un melc asasin cred, si vreo 3 conici care stau in substrat. Care se inmulteste asa iepureste ? Am cum sa bag niste bromura in apa poate le mai tai apetitul sau continuu sa curat manual melci ?

:stefanp
bolovanu' meu e foarte simpatic, nu reuseste Nokia sa imortalizeze acvariul la adevarata lui valoare , bine, nici eu nu-s vreun talent si nici n-am Instagram

:cichlidfan
am avut xipho si molly, care au crescut cat niste vaci si smulgeau plantele, asa ca am intrerupt orice relatie de colaborare. Ca un bun crestin, sa nu ii dau la WC dupa ce i-am crescut de cand se jucau cu putza in substrat, i-am dus la piata si i-am donat unui tip care avea pesti la vinzare. Moca !
Acum am 10 neoni si as vrea mai multi, imi plac pestii care au comportament de banc.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: