[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Un pic de Amoniac  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
flash gordon
Member
[Avatar]

IP:

Salut.Ma numesc Eduard si am o mica problema cu amoniacul.Am un bazin de 76 de litri,plantat mediu(criptocoryne,anubians nana,elodee,echinodorus),am doua filtre unul fluval (nu stiu ce modelul ca il am de la un prieten) si unul acuqa clear de 114 l/h.Startarea acvariului a inceput acum 2 luni,am respectat toate indicatile scrise aici ( ma refer la ciclare si multe altele)Dupa o luna de la ciclare aveam valorile urmatoare 02 03 12-nh3=0,no3=0,no3=0. 05.03.12-nh3=0,no2=2,no3=40,iar din data de 09.03.12 am avut urmatoarele valori care s-au mentinut pana acum nh3=0,25,no2=0,no3=0.Intrebarea mea este ,ce e de facut?Sa mai cumpar plante?
Tin sa precizez ca fac schimburi de apa saptamanale de 10%(am 8 neoni si un ancistrus).Daca cineva a mai trecut printr-o situatie ca as :ta si m-ar putea ajuta as fi foarte incantat .Multumesc.
[Yahoo!]
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

10% la un schimb de apa e cam putin... se recomanda intre 30 si 50% in functie de cat de aglomerat e acvariul cu vietati si cat de multa mancare le dai.
De asemenea la schimbul de apa trebuie aspirat substratul... acum nu stiu cum schimbi tu apa si din ce zona a acvariului o tragi afara...

L.E. sper ca apa care o introduci in acvariu e declorinata... ca altfel si de aici poti sa ai surprize...

This message was edited 1 time. Last update was at 14/04/2012 20:56:08

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
flash gordon
Member
[Avatar]

IP:

naitsirc wrote:10% la un schimb de apa e cam putin... se recomanda intre 30 si 50% in functie de cat de aglomerat e acvariul cu vietati si cat de multa mancare le dai.
De asemenea la schimbul de apa trebuie aspirat substratul... acum nu stiu cum schimbi tu apa si din ce zona a acvariului o tragi afara...

L.E. sper ca apa care o introduci in acvariu e declorinata... ca altfel si de aici poti sa ai surprize...

Cum am specificat mai sus am 8 neoni si un ancistrus.Cand schimb apa ( in fiecare vineri) aspir mizerile cu un furtun de la stanga la dreapta.Apa nu o las la declorinat ci am un aqua plus de la nutrifin.In privinta mancarii le dau o singura data si anume seara( folosesc tropical flakes de la tetra).
[Yahoo!]
Speologul
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna ziua. Daca acvariul e de 76 l si e plantat inseamna ca nu ai mai mult de 60-65 l de apa in el. Facand un schimb pe saptamana de 10% inseamna maxim 7l. E cam putin. Poti creste nitel cantitatea schimbata la macar 10l (15%), eventual de 2 ori pe saptamana. Daca tot faci doar vinerea seara schimbul de apa ai putea intr-o galeata de 10 l sa lasi de dimineata pana seara apa la declorinat (evantual s-o tratezi acolo cu aqua plus). Ma gandesc ca punand direct apa clorinata in acvariu, ea ajunge in materialul filtrant si este posibil sa se produca o deciclare "partiala" a materialului filtrant. Apropo, materialul filtrant il speli in apa pe care o scoti din acvariu, nu? Sper ca nu la robinet. In alta ordine de idei doar elodeea e cu crestere rapida, deci cu asmilare mare de azot din apa. Ar prinde bine o poza ca sa vedem cat de plantat e acvariul si cam care e proportia de plante din acesta. Daca spui ca aspiri substratul saptamanl si ca nu supraalimentezi pestii, momentan nu-mi vin in minte alte explicatii posibile.
Paste fericit!
Tudor

Cand cineva isi doreste un acvariu e o marturie ca traieste
flash gordon
Member
[Avatar]

IP:

Speologul wrote:Buna ziua. Daca acvariul e de 76 l si e plantat inseamna ca nu ai mai mult de 60-65 l de apa in el. Facand un schimb pe saptamana de 10% inseamna maxim 7l. E cam putin. Poti creste nitel cantitatea schimbata la macar 10l (15%), eventual de 2 ori pe saptamana. Daca tot faci doar vinerea seara schimbul de apa ai putea intr-o galeata de 10 l sa lasi de dimineata pana seara apa la declorinat (evantual s-o tratezi acolo cu aqua plus). Ma gandesc ca punand direct apa clorinata in acvariu, ea ajunge in materialul filtrant si este posibil sa se produca o deciclare "partiala" a materialului filtrant. Apropo, materialul filtrant il speli in apa pe care o scoti din acvariu, nu? Sper ca nu la robinet. In alta ordine de idei doar elodeea e cu crestere rapida, deci cu asmilare mare de azot din apa. Ar prinde bine o poza ca sa vedem cat de plantat e acvariul si cam care e proportia de plante din acesta. Daca spui ca aspiri substratul saptamanl si ca nu supraalimentezi pestii, momentan nu-mi vin in minte alte explicatii posibile.
Paste fericit!
Tudor

Hristos a inviat! merci de urari,acvariul este plantat mediu zic eu,o sa pun si poze.Eu am o galetusa de 10L ,apa nu o las la declorinat ci o pun atunci adaugand aqua plus.
[Yahoo!]
iuli9004
Junior member
[Avatar]

IP:

Hmm eu zic ca nu are rost sa ti atat apa sa iasa cloru din ea.. Eu cand schimb apa o las 4-6 ore intr-o galeata dar cand torn apa in ea o fac cu dusul si in felu asta iese clorul mai repede..

This message was edited 1 time. Last update was at 15/04/2012 21:16:33

[Yahoo!]
gabrielbzt
Junior member
[Avatar]

IP:

interesanta faza cu dusul...
[Yahoo!]
flash gordon
Member
[Avatar]

IP:

iuli9004 wrote:Hmm eu zic ca nu are rost sa ti atat apa sa iasa cloru din ea.. Eu cand schimb apa o las 4-6 ore intr-o galeata dar cand torn apa in ea o fac cu dusul si in felu asta iese clorul mai repede..[/quote
Salut.Eu sincer nu am auzit pana acum de aceasta metoda cu dusul, mie sincer mi se pare bizara.Nu cred ca facand asa vei scoate clorul din apa.In rest ape limpezi!
[Yahoo!]
deSCALAR
Junior member

IP:

iuli9004 wrote:Hmm eu zic ca nu are rost sa ti atat apa sa iasa cloru din ea.. Eu cand schimb apa o las 4-6 ore intr-o galeata dar cand torn apa in ea o fac cu dusul si in felu asta iese clorul mai repede..

oare ?
ma pune si pe mine pe ganduri tehnica cu dusul pt eliminarea clorului, dar ai testat rezultatul ? macar un test 6in1 care sa evidentieze si continutul de Cl din apa

This message was edited 1 time. Last update was at 17/04/2012 12:53:16

[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: