Salut,
De curand mi-am achizitionat o pereche de betta, nu stiu ce a fost in capul meu sa iau pereche, poate ca nu vroiam doar un singur peste. Problema este ca la nici 24 de ore de cand i-am luat masculul a inceput sa-si faca cuib, femela are acel punct alb, iar abdomenul mi se pare mie este destul de umflat, semne clare ca o sa am pui. Mi-ar place sa am si pui, dar nu am unde sa ii tin. Am tot citit articole si aici si pe forum si pe alte site-uri despre inmultire, dupa ce puii pot inota singuri pot pune masculul in alt acvariu am inteles. Eu nu am alt acvariu, as putea sa iau ceva acvariu mic si ieftin si sa tin masculul, iar femela sa o dau. Acum pe puii ii las in acvariul in care au fost conceputi ? In cat timp ii pot dona/vinde ?
Acvariul are 30x20x20 (inaltimea cam mare pentru inmultire, dar mai pot scoate din apa), volumul net cred ca este undeva pe la 10 litri.
Am facut si ceva poze de cand l-am luat si pana acum: www.flickr.com/photos/mihai722
Am filtru Aquael Fan mini, iar temperatura este de 28-30 grade. Am facut si test 5 in 1, pH-ul e neutru, KH 3 spre 0, GH sub 3, iar NO2 si NO3 deloc.
Lumina vine de la un bec economic de 11W cu lumina calda, o sa-l inlocuiesc curand cu unul cu lumina rece.
La capitolul flora, am la suprafata Pistia stratiotes, Limnobium laevigatum, Eichhornia crassipes, iar in substrat (pietris de granulatie 2-3mm) Limnophila sessiliflora, Rotala macrandra green cred si pe celelalte nu stiu cum le cheama, poate ma ajutati si la capitolul asta.
O alta chestiune ar fi daca dupa ce scot puii si dau femela, as putea pune un gourami, fie el pitic, dar asta dupa ce rezolv cu puii.
Multumesc mult