Deoarece vechiul setup devenise foarte greu de intretinut datorita pietrisului de dimensiune foarte mare 0,5-1 cm care avea tendinta de a acumula multa mizerie si trebuia sifonat saptaminal altfel no3 o lua razna si pentru ca avea o componenta calcaroasa care ridica kh in prezenta co2 cu aprox 6 grade am decis sa fac un reset in principal pentru a schimba pietrisul
Acu sa trecem la bazinu in cauza
bazin 250l net 125/50/50 home made,acum va rog sa nu rideti de lipiturile mele stiu ca sint groznice dar e primul acvariu de show facut de mine celelalte citeva zeci erau exclusiv bazine de crestere la care nu conta cit silicon intra important era sa tina(deci ignorati lipiturile),capac de komatex la fel home made
Stand , pal 18 , home made
Iluminare, 4 x 865 t5 2 din ele au cam 2 ani de folosinta celelalte 2 cam 8-10 luni
Filtrare -un tetratec ex 1200 si un resun sp 1200 pentru filtrare fina si circulatie in bazin
Co2, butelie 7,5 l reactor extern din filtru de apa de 10 inci ph controler weipro2010,electrovalva no name...italieneasca,difuzor ceramic online boyu
Fubstrat, quartz de baumax
Fertilizare, npk home made micro posibil pe parcurs daca voi simti nevoia ma voi deda la oarece fertilizanti npk pentru plante de chiveci cu care am reusit sa intretin fostul setup cu destul succes
Fauna, aproximativ 40 de neoni 10 tanichthys albonubes 16 cery barb creveti rcs
Flora,e doar o enumerare pe moment dupa ce bazinul se va stabiliza va suferii modificari in sensul ca voi incerca sa i-mi fac mina pe oarece specii mai dificile
Bacopa caroliniana ,Limnophila aromatica,Didiplis diandra,Cabomba caroliniana,Ludwigia palustris,Limnophila sessiliflora,Heteranthera zosterifolia,blixa,hydrocotyle verticillata,amania sp bonsai si o cantitate destul de mare de hc primita azi de la colegul ionut caruia ii multumesc si promit ca,,cu prima ocazie o sa ma revansez
Desi am tinut mortis sa fac filtru de substrat la setupul acesta se pare ca intr-un oras micut de provincie niste ametite de fitinguri sint citeodata imposibil de gasit
iar pe seara pe la ora 9*21.01.2012 bazinul arata cam asa
A doua zi m-am apucat sa montez la loc aparatura, co2-iul,filtrarea,si ph-controlerul, in primul rind am de bricolat reactorul extern cel de 10 inci,de dat alte gauri pentru furtune in stand pentru ca vroiam sa mut pozitia turului si returului in modul calsic intr-un colt
Tot de duminica am inceput si fertilizarea in doze micute pentru ca masa de plante e foarte mare,suprafata plantata depasind 90% din suprafata bazinului
"Linia de fertilizare" era absolut dy o combinatie de solutii pentru acvaristica si solutii alternative pentru plante de ghiveci, care mi-au ramas de la setupul trecut
Incepind de luni am pus toata aparatura in functiune si am inceput sa fertilizez cu cite jumatate de doza de micro jumatate de pps iar co2 la capacitate maxima,iluminare 5 ore dupamiaza 16-21
Tot luni noapte am stat si am filalizat plantarea hc-ulu
In continuare va prezint un mic filmulet facut marti la 3 zile de la reset