Author |
Message |
sonyk
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/12/2005 17:57:54
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
sonyk
Junior member
IP:
|
da am dat comanda vineri il iau
|
|
 |
sonyk
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/12/2005 18:02:44
|
sonyk
Junior member
IP:
|
am o rugaminte va rog dati-mi niste situ-ri cu pet-shopuri unde pot sa ma uit la preturi etc!sa-mi fac idee cat e aia cat e aia.........
pls mam uitat pe situl forumului dar cam sarac(parerea mea) stiu ca nu e voie postarea altor shop-uri asa ca va rog dami un mesaj pe privat.......
|
|
 |
sonyk
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/12/2005 18:07:59
|
sonyk
Junior member
IP:
|
a si mi-as dori si niste plante dar care sunt mai usor de crescut si as vrea neaparat si niste iarba mica(adica ceva plante de inaltime mica)
dar totusi datimi niste denumiri mai populare si mai usor de pronuntat  ca daca ma duc in magazin si cer paltusmicusverduselocos de acvariumuxipholiaina  ma da aia afara..........
|
|
 |
PLOAIE84
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/12/2005 20:26:50
|
PLOAIE84
Junior member
IP:
|
,eu duminica s-ar putea sa dau o tura prin piata sa mai arunc o privire,poti veni si ti sa iti arat eu ce plante sati ei  ,daca vrei dami idul tau de mess sa vb mai multe
|
|
 |
sonyk
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/12/2005 21:38:22
|
sonyk
Junior member
IP:
|
am intampinat niste probleme in infiintarea acvariului
1. cum il umplu cu apa ptr ca distanta intre capac si plafon va fi de5cm
pompe de apa exista adica s-o folosesc la umplerea acvariului la schimbarea apei???ceva la maxim 30de ron pls help
2. greutatea este cealalta problema din calculele mele acvariul va avea cam 60 de kg eu vreau sa pun acvariul in biblioteca si va fi sustinut de o polita de pal de 1,5cm prins pe latime cu niste holsuruburi cam la 3,4 cm????rezista la greutate????
|
|
 |
sonyk
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/12/2005 21:51:35
|
sonyk
Junior member
IP:
|
am venit si cu o schema!rezista sau nu?corpul in sine e biblioteca pe un perete lunga de 3,5m in schema am reprezentat doar locul unde pun acvariul am uitat sa desenez si polita de deasupra dar nu conteaza aia...
a apropo id-ul meu de mess cat si mailul e adi_sonyk@yahoo.com cum bag schita???e un gif...............[/img]
|
|
 |
sonyk
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/12/2005 23:01:28
|
sonyk
Junior member
IP:
|
deci tot nu m-a lamurit nimeni???cum fac vin cu acvariu acasa il spal cu apa rece cum procedez cu pietrisul?cand pun plantele?sau le pun o data cu pestii?am vazut in magazin niste chestii albe ca niste pastile sub forma de pesti!cum fac pun apa bag filtru si incalzitoru si???ma ajuta cineva?o carte ceva eventual???aveti idee?pls...
|
|
 |
BLeeD
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/12/2005 23:22:40
|
BLeeD
Up In Smoke
![[Avatar]](/forum/images/avatar/8028043694393412798816.jpg)
IP:
|
Cauta-ma pe Yahoo Mess..iti pot da niste pagini scanate in care iti arata cum sa amenajezi acvariul pas cu pas.
ID - bleed_911
|
 |
|
 |
sonyk
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/12/2005 06:06:32
|
sonyk
Junior member
IP:
|
ok 10x!cum postez o imagine????
|
|
 |
sonyk
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 08/12/2005 15:11:18
|
sonyk
Junior member
IP:
|
rezista sau nu la un acavriu de 40-50de kile........
|
|
 |
sonyk
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/12/2005 06:31:35
|
sonyk
Junior member
IP:
|
hello  am rezolvat problemele cu umplutu cu apa si daca rezista biblioteca la greutate!o sa pun acvariul pe birou!am si eu inca o intrebare la cat timp se curata filtrul???si la cat timp se schimba apa???
|
|
 |
Ioan
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/12/2005 08:16:45
|
Ioan
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/2451041557a22145b3701b0184109cab.jpg)
IP:
|
Salut sonyk!
Dacä ai un filtru cu motor- pompä e bine sä-l speli cel putin o datä pe zi dacä absoarbe resturi de hranä. Dacä absoarbe doar particole ce plutesc prin apä, cum ar fi gelatinä de pe corpul pestilor, excremente care nu cad la fundul apei, resturi vegetale, alge räzuite de pe geam, etc... atunci, dacä ai chef, o datä pe säp.tämänä sau cänd vezi cä nu mai are vlagä. Pozitioneazä-l in asa fel sä nu-ti imprästie hrana prin toate colturile unde n-o mai gäsesc pestii si se altereazä, sau mult mai bine opreste-l cu o prizä programabilä cam o jumätate de orä, pänä terminä pestii de mäncat.
Ia-ti o prizä digitalä cä are temporizator, care-ti dä posibilitatea sä hränesti cänd ai tu chef, si nu cänd vrea priza, cum e cazul la cele mecanice. Apa se schimbä cänd s-au adunat o cantitate prea mare de oträvuri in ea. Atäta timp cät se formeazä nitrit, pe care trebuie sä-l mäsori, la inceput, dacä nu vrei in fiecare zi atunci obligatoriu o datä la douä zile, va fi neapäratä nevoie sä schimbi apa, in functie de cätä hranä pui in ea, 10% in fiecare zi, 20% tot a doua zi sau 30% o datä la trei zile, dar asa ca sä nu permiti formarea unei cantitäti de amoniu, amoniac, sau nitrit maxim admise, valori care se aflä din instructiunile de folosire ale chimicalelor de mäsurä. Dacä nu puneai pestii, puteai läsa acvariul sä se cicleze färä sä mai fie nevoie sä schimbi apa cä oricum n-avea cine sä sufere de pe urma oträvurilor! Dupä ciclare, cänd se mai formeazä doar nitrat, care este mai putin periculos si se admite acumularea sa in cantitäti de pänä la cca. 100 mg/L in apa acvariului, vei mai schimba o datä pe säp.tämänä cam 20%, in functie de nivelul cel mai redus la care-ti comvine sä mentii nitratul. Dacä o sä ai plante multe, vor consuma si acestea o parte din nitrat. Ar fi bine sä ai un filtru de burete care functioneazä cu aer comprimat de la o pompä de aer, (Filtru asa numit "Bolborositor"), acesta oferind mult spatiu pentru bacterii si nu trebuie spälat decät foarte rar, o datä la trei-sase luni.
|
Daca-ti spune cineva: "Nu se poate!", adu-ti aminte ca se refera la posibilitatile sale, nu la ale tale. |
|
 |
Kosmo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/12/2005 13:57:49
|
Kosmo
Member
IP:
|
Eu nu sunt adeptul filtrului de burete montat la un furtun de la pompa de aer. Circulatia apei in filtru este redusa, iar mizeria se opreste la suprafata buretelui totul fiind foarte inestetic si ineficient. Nici bulele de aer nu le simpatizez fiind neplacute, galagioase si producand stropi de apa. Am avut si eu mai demult asa ceva, dar am renuntat repede.
|
|
 |
razvan
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/12/2005 15:43:13
|
razvan
Membru banat
IP:
|
filtrul cu burete cu "bolborositor" este ideal pentru "inceputurile" acvariului.
in el se formeaza foarte bine coloniile de bacterii denitrificatoare, si are "capacitatea " de a filtra "micromizeria" din apa (cu conditia sa fie o bucata de burete SEMNIFICATIVA, nu cit pumnul) as putea sa concluzionez ca e un "rau necesar"
|
|
 |
fipilica
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/12/2005 15:48:25
|
fipilica
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/14091067254655c20c01356.jpg)
IP:
|
Kosmo wrote:mizeria se opreste la suprafata buretelui totul fiind foarte inestetic si ineficient.
Depinde la ce te referi cand spui ineficient. Buretele "bolborositor" este unul din cele mai eficiente filtre biologice, datorita spatiului mare pentru bacterii, dupa cum s-a mai spus si mai sus, fiind depasit doar de filtrele externe.
Intr-adevar este inestetic insa de eficient este mai mult decat arata
|
... |
|
 |
sonyk
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/12/2005 21:14:46
|
sonyk
Junior member
IP:
|
mi-am luat flitru intern aqua el
si n-am pus inca pesti.......
|
|
 |
sonyk
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/12/2005 16:50:55
|
sonyk
Junior member
IP:
|
am 2 pesti aimoniere mi-a dat un preten cica-s mascul si femela da se cam caftesc! sunt pui au cam 4-5cm cica cresc pana la 30cm e adevarat?dece se caftesc!am un filtru inter aquael cu o capacitate de 300l/h si un incalzitor de 50w e bine???ma gandeam la filtru sai scot carcasa de palstic si sa las buretele gol e bine???nu-i bine?vreau si eu niste sfaturi dar la subiect va rog eu!
|
|
 |
Ioan
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/12/2005 07:03:50
|
Ioan
Senior member
IP:
|
sonyk wrote:ma gandeam la filtru sai scot carcasa de palstic si sa las buretele gol e bine??
De ce?
Dacä-l lasi sä meargä färä carcasä vei avea dezavantajul cä nu va mai absorbi asa de multe impuritäti pentru cä scade puterea de absorbtie, fiind impärtitä pe o suprafatä mult mai mare decät cea a orificiului din carcasä. Pe de altä parte ai avea avantajul cä nu se mai umple buretele si-l vei putea folosi drept suport pentru bacterii, nemai fiind nevoie sä-l speli decät, poate, o datä la cäteva luni. Ideea nu-i rea, cä te-ar putea scuti de instalarea altui burete ca suport pentru bacterii, iar dacä folosesti pompa filtrului ca aerator, nu mai ai nevoie de pompä de aer si piaträ, dar vei avea ceva mai multä murdärie de aspirat de pe jos. Depinde si de cät va fi de tulbure apa. Incearcä! Nu se intämplä nimic grav dacä iei carcasa. Tine cont de faptul cä dacä opresti filtrul in timpul hränirii nu se mai aeriseste apa!!! Denumirea aceea, a pestilor, n-am mai auzit-o! Esti sigur cä-i corectä?
|
Daca-ti spune cineva: "Nu se poate!", adu-ti aminte ca se refera la posibilitatile sale, nu la ale tale. |
|
 |
sonyk
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/12/2005 08:15:44
|
sonyk
Junior member
IP:
|
sal.esti matinal nu gluma stai ca o sa pun un link http://www.aquahobby.com/gallery/e_Gyrinocheilus_aymonieri.php
astia sunt pesti cei din link!iam bagat cam devreme da asta e daca i-am primit nu puteam sa-i refuz!apa e putin cam tulbure are niste chestii in suspenise cum sa zic ca niste mini-mini frimituri de apa care sunt scuipate de filtru?sa fie de la bacteri?si m-ai am o problema melcul meu sta sub filtru de aer de aseara de cand i-am dat niste castravete?ce sa-i fac?
|
|
 |
Ioan
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/12/2005 10:18:47
|
Ioan
Senior member
IP:
|
Ai dat din intämplare peste cei mai buni consumatori de alge! N-au pretentii deosebite in privinta proprietätilor apei. I-ti vor fi de mare folos, mai ales la inceput, pänä se stabilizeazä situatia in acvariu, dar de acum va trebuii sä nu uiti cä nu-i ciclat, sä schimbi apa cänd creste nitritul. Ti-ai fäcut rost de solutii pentru teste? Melcul o fi mäncat pe säturate si-si face siesta. Dacä se inbolnäveste oricum nu-l poti ajuta, asa cä mai bine nu-i oferi ocazia sä päteascä ceva! Din filtru s-ar putea sä iasä aer pulverizat foarte fin, pe care-l absoarbe de la suprafata apei. Altceva nu stiu ce ar putea sä fie. Bacterii n-ai sä vezi (sper) niciodatä cu ochii liberi! Nici mäcar cu lupa.
|
|
 |
|