[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ground Fault Interrupter sau Drip loops  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
monoceros
Member
[Avatar]

IP:

Ground Fault Interrupter sau drip loops, dupa cum bine stiti, unii dintre voi, este sistemul de securitate care intrerupe curentul electric in momentul in care exista o scurgere de curent in acvariu, cum se numeste in imba romana nu am habar si deasemenea unde pot gasi acest sistem; asa ca va rog sa imi spuneti unde pot gasi si "ce sa cer" . Va multumesc anticipat!
ozi
Senior member
[Avatar]

IP:

"drip loops" sunt complet altceva!!!!
in romana inseamna aproximativ bucle de scurgere si sunt facute pentru a te asigura ca nu va putea circula apa de'a lungul firului pana la priza, de aia se face acea bucla!!!
uite'te la cele 2 poze daca n-ai priceput din vorbele mele mare lucru:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/punkozi/detail?.dir=4c25&.dnm=4036re2.jpg&.src=ph
si
http://pg.photos.yahoo.com/ph/punkozi/detail?.dir=4c25&.dnm=8bc3re2.jpg&.src=ph

iar de acel Ground Fault Interrupter nu stiu sa iti zic mare lucru, doar ca ai putea incerca la diverse magazine mai mari de produse electronice, si intrebi acolo pe un angajat, dar asta sigur ti-o trecut prin minte...

fuga prin porumb face porcul mai mistret
[Email] [Yahoo!]
lukaboy
Senior member
[Avatar]

IP:

Aparatul de care spui l-a folosit si un amic de-al meu, cand i-a instalat electricianul o cada cu hidromasaj. Este o siguranta care "sare" la curenti foarte mici. Cel mai sanatos este sa intrebi la electrice, din cate stiu se pune chiar in tabloul general.

Bafta

http://www.seachem.ro
[Email]
monoceros
Member
[Avatar]

IP:

OK....Ground Fault Interrupter, sistemul de securitate care intrerupe curentul electric in momentul in care exista o scurgere de curent in acvariu.
Nu pot sa cred ca nu are nimeni de pe forumul asta asa ceva...
razvan
Membru banat

IP:

monoceros wrote:Nu pot sa cred ca nu are nimeni de pe forumul asta asa ceva...

de ce ? ti se pare chiar atit de important pentru acvariu?
eu as pune un mare egal intre instalatia asta si ledurile albastre montate pe dacia 1300 ;)

a !!! pentru un calculator, mi s-ar parea vitala.
lukaboy
Senior member
[Avatar]

IP:

monoceros wrote:OK....Ground Fault Interrupter, sistemul de securitate care intrerupe curentul electric in momentul in care exista o scurgere de curent in acvariu.

Astazi l-am intrebat pe amicul si mi-a spus ca sunt doua solutii:

1) iti instaleaza cei de la electrica un disjunctor general, care masoara curentii la intrare si iesire, la cea mai mica diferenta taie tot.
2) piesa separata care se pune in tablou si care taie curentul pe linia aia pe care o pui sa lucreze. mai bine intrebi la firmele de electrice, un disjunctor de asta este cativa zeci de euro, informativ.

Sanatate!

http://www.seachem.ro
[Email]
MihaiCalin
Membru de baza

IP:

Si...cam care-s statisticile? cati au murit electrocutati din cauza asta? sau cate scurturi s-au produs? sau cum ar fi zis @Razvan: "cate leduri albastre tre sa cumpar ca sa scriu pe dacie ACVARIU"
Daca sunt probleme de genul asta la un acvariu eu cred ca trebuie inlaturata cauza si nu efectul.
[Email] [Yahoo!]
monoceros
Member
[Avatar]

IP:

Dragilor :-)
Eu am un acvariu cu doua broscute testoase de florida (care au devenit cu adevarat BROASTE :-) ), doua filtre interne( Aquel si Resun a cate 300L/h) si un termostat....problema este ca aceste broaste tot musca cablurile si trag de ele incat la un moment dat cand umblam pe la filtre am miscat putin cablul (aproape de intrarea lui in corpul filtrului) si s-a oprit filtrul, ceea ce pentru mine este foarte grav pentru ca asta inseamna ca ar putea exista si posibilitatea unei scurgeri de curent. Nedorindu-mi aceasta vreau neaparat un asemenea dispozitiv de intrerupere a curentului electric in momentul in care am o scurgere de tensiune in acvariu.
Stiu foarte bine ca exista aceste dispozitive "Ground Fault Interrupter" si "afara"(in state...europa...etc.) nu prea exista un acvariu fara acest dispozitiv.
Deci vreau sa il achizitionez.
Daca exista cineva care ma poate ajuta, spunandu-mi unde gasesc, Multzani!
monoceros
Member
[Avatar]

IP:

lukaboy wrote:
monoceros wrote:OK....Ground Fault Interrupter, sistemul de securitate care intrerupe curentul electric in momentul in care exista o scurgere de curent in acvariu.

Astazi l-am intrebat pe amicul si mi-a spus ca sunt doua solutii:

1) iti instaleaza cei de la electrica un disjunctor general, care masoara curentii la intrare si iesire, la cea mai mica diferenta taie tot.
2) piesa separata care se pune in tablou si care taie curentul pe linia aia pe care o pui sa lucreze. mai bine intrebi la firmele de electrice, un disjunctor de asta este cativa zeci de euro, informativ.

Sanatate!

Merci lukaboy! Sanatate Tuturor!
Dar totusi mai astept un raspuns de la cei care folosesc asa ceva ca poate exista ceva profi si pe la noi...cine stie?
Inca odata multzani!
BLeeD
Up In Smoke
[Avatar]

IP:

Offtopic....ai putea sa incerci sa protejezi cablurile cumva...(teava subtire PVC, furtun transparent etc.)

Si ca tot veni vorba..cineva care se pricepe sau care a avut neplacuta experienta....ar putea sa-mi spuna si mie ce se intampla exact daca in timp ce sunt plecat de acasa unul din cabluri se deterioreaza si curentul electric ajunge in apa? M-ar interesa cel mai rau scenariu

Dar daca se intampla in timp ce ma balacesc cu mana prin acvariu? Se lasa cu coliva sigur? :sic: Eu am o fobie legata de incalzitor...mi-e frica sa nu-l sparg din greseala in timp ce fac curat in bazin si sa raman ranjit

* intrebarile sunt cat se poate de serioase va rog nu faceti misto

image
[Email]
razvan
Membru banat

IP:

SERIOS VORBIND, ...
daca se sparge incalzitorul si esti cu mana in bazin, ai toate sansele sa DACA esti cu picioarele pe ceva "conductor" , chiar si pe "mozaic" .... daca esti pe un covor, sau pe parchet, ai toate sansele ca "evenimentul" sa treaca neobservat

pentru amicul monoceros - pai neneeee, in cazul tai se schimba total situatia ;) ca n-ai zis ca ai rontaitori de fire, ;) eu ma gindeam la un acvariu normal ....

o alta varianta de a scapa de grija electrocutarii este montarea "in circuit " a unui transformator de decuplare... cu coeficient de transformare de 1:1 si care sa suporte curentul necesar instalatiei (incalzitoarelor si pompelor) .
mi se pare mult mai simplu...

parerea mea..
viorelc
Junior member

IP:

dispozitivul de care vorbesti are 3 fire :faza nul si un fel de pamintare fictiva((ground )independenta de pamantarea cladirii)
in momentul in care ai o scurgere de curent(de la faza sau nul) la pamantare , disjunctorul (siguranta automata) decupleaza tensiunea de alimentare a locuintei , daca disjunctorul este pus pe alimentarea generala ,sau doar echipamentele care sunt protejate de acel dispozitiv.Ca o verificare am pus aparatul de masura (voltmetrul intre faza si pamantare )si a sarit siguranta.
Pentru a putea folosi acel dispozitiv la acvarii trebuie sa ai un fir de pamantare in acvariu (acel fir o sa iti preia scurgerile de curent accidentale din echipamentele pe care le ai in acvariu ( dar partea cu scurgerea de curent in apa nu cred ca o sa le placa pestilor sau orice alte vietati ai avea pe acolo) daca vrei sa le folosesti la echipamentele care deservesc acvariul atunci trebuie ca fiecare sa aiba 3 fire :faza ,nul si protectie individuala inchisa in carcasa dispozitivului.
salutari (cu speranta ca am fost desul de logic in exprimare)

Daca ceva nu merge nu dispera, ia un ciocan mai mare!!!
[Email]
monoceros
Member
[Avatar]

IP:

OK, din-ou merci.
Dar poate exista si ceva profi de cumparat in tara asta de kkt?

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: