Foarte frumos acvariul, imi place ca au pestii spatiu de inot,pietrele aranjate fain si pesti frumosi.
Roaga un administrator sa mute topicul la sectiunea cicilide deasupra la carciuma
Iti multumesc frumos pentru sfat si urari vereb.
Pe aceasta cale rog un administrator sa mute acest topic daca va crede de cuvinta la sectiunea cu acvarii cichilde.
Multumesc anticipat si sper cat de curand sa va placa noile schimbari care sunt ''pe drum'' daca pot spune asa ;)
This message was edited 2 times. Last update was at 27/02/2012 17:03:18
Pestii sunt intr o forma deosebita, sanatosi si vigurosi. Moorii imi plac de nu mai pot. la fel si Aceii..
Cred ca te ai grabit si ai "omis" niste specii care zburda pe acolo cand vine vorba de africani, brusc , problemele cu vederea dispar Ce am vazut eu:
- niste nasosi: Labeotropheus trewawasae Chilumba red
- ceva P.Elongatus si Maingano..chiar si P.socolofi...
- un Pseudotropheus greshakei - iar cei galbeni , nu pot spune cu certitudine dar par a fi P.Msobo dar pot fi si P.saulosi
rog audienta sa si dea cu parerea asupra celor afirmate de subsemnatul Ar fi fost indicat sa ne spui si numarul si raportul dintre sexe. Populatia este destul de numeroasa insa eu sunt un sustinator al ideii de "lejera suprapopulare" a acvariului cu africani luand in considerare avantajul major al acesteia : diminuarea agresivitatii intra si inter specie.
Ca si sfaturi , ce pot spune?!
De dimensiunea acvariului nu o sa pomenesc pentru ca sunt sigur ca stii ce vreau sa spun Legat de decor, sfatul meu este sa incerci ca decorul 3D sa se "prelungeasca", sa se continue, in mod cat mai natural posibil, in plan orizontal prin elementele alese.
Cu alte cuvinte, acele pietre nu prea au ce cauta acolo. La primul meu set up african am folosit si eu pietre luate de la mare. N aveau nici in clin nici in maneca cu specificul malawian dar asa vazusem ca se poarta, cu "gaurele" A trecut ceva timp pana am deschis ochii.
Trebuie sa cauti niste pietre care sa fie cat mai apropiate ca forma si textura cu pietrele din decor.
In situatia in care nu exista decor 3D, multi au tendinta de a ingramadi bolovani adunati din "n" locuri , care n au nicio legatura , sau de a aranja foarte "curat" pietrele in constructii care te duc cu mintea la asezarea caramizilor , toate acestea aducand cu ele "dulcele" iz de artificial. Deci, asa NU E o chestiune de estetica. Unii ar zice: "Ce dom le , merge si asa! Gusturile nu se discuta! Pot sa pun si cranii cu corabii scufundate si palmieri de plastic daca vreau". Da, asa e:.Fiecare e liber sa si aranjeze acvariul dupa inima, posibilitatile si modul de perceptie vizuala proprii dar asta nu inseamna ca trebuie sa fie "rezistent" sau "reticent" la sfaturile sau corectiile care pot fi aduse unui set up.
Nu e cazul tau! Sa nu ma intelegi gresit! La tine, doar un ochi de "vultur african" poate sesiza micile imperfectiuni de genul mai ales ca acvariul este deja stabilizat si acoperit de alge. In concluzie, eu as schimba pietrele acelea cu unele luate din albia unui rau sau de undeva de la munte ( vorbeste cu maestrul Pomi ca sigur stie unde sa te indrume ) .
Multa bafta!
Cristian
"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Cei care iubesc natura, iubesc mai intai viata, apoi pe sine."
Crys iti multumes pentru sfaturi, urari si critici. Pentru mine intotdeauna sunt foarte constructive.
La momentul filmarii in bazin aveam urmatorii pesti:
1m+4f moori
10 acei msuli
1m+3f chilumba red
1m+1f hongi srt
1m+1 elongatus chewere
1m johannii(care defapt era maingano) + 1 femela
8 puieti de saulosi
5 puieti socolofi.
1m+1f iodotropheus
Acum am ramas doar cu :
1m+4f moori
10 acei msuli
1m+2f iodotropheus
Pietrele pe care le am acum in bazin sunt luate din hornbach, si le-am luat pe considerentul ca sunt calcaroase si ma vor ajuta la mentinerea unei duritati mai mare, iar incetul cu incetul sau umplut de alge si au inceput sa se integreze mai bine dar crede-ma ca si pe mine ma bate gandul sa le schimb, la fel de mult si ideea sa renunt la background 3d.
This message was edited 1 time. Last update was at 29/02/2012 10:40:16
Asa dom"le, acum am inteles! Ai facut bine ca ai mai ajustat populatia iar combinatia de Acei cu Moorii si Iodo este cat se poate de ok.
Vis a vis de "pietri", calcaroase avem peste tot in tara ..Renumita, deja, Vale a Moeciului, de unde se "aprovizioneaza" frecvent mai marii africanisti, iti poate furniza pe langa peisajul superb, niste "exemplare" de bolovanei de exceptie Decorul 3d mi se pare destul de ok. Daca vei renunta la el, vei fi nevoit sa introduci mai multe pietre . Nu stiu daca asta nu duce la diminuarea volumului acvariului ceea ce n ar fi prea indicat dat fiind faptul ca deja acvariul este la limita inferioara pentru africani. Trebuie sa faci niste "calcule"
"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Cei care iubesc natura, iubesc mai intai viata, apoi pe sine."
Cum se mai incalzeste cred ca o sa fac o mica bolovano-expeditie As vrea sa imi fac un bazin mai mare, insa momentan nu am unde sa ai fac loc, dar nu se stie nicioadata.
Or sa mai apara in curand 2 mici familii de mbune pitice cu temperament si culori exceptionale , dar trebuie sa mai calculez
This message was edited 3 times. Last update was at 29/02/2012 11:05:22
A sosit momentul sa continui povestea bazinului meu de malawi prezentat aici, bazin care si-a gasit alt stapan, insa fara locatari.
Ca sa intram direct in paine va prezint ultimul meu bazin pe care il numesc : Little Malawi, si ca sa nu va plictisesc prea tare am sa incep si povestea lui.
Bazin : 150x60x55 (Lxlxh), sticla 10mm, cu fund dublu si sus intarituri longitudinale + transversale, silicon negru dow corning.
Stand : PAL de 18mm foarte solid, culoare neagra, 15 piceoare metalice reglabile
Capac : lambriu PVC 10cm colantat in negru
Iluminare : 2 x 36w jbl marin day
Decor : fundal negru, nisip fin, pietroaie si alge
Filtrare : 2 x jbl e1501 + 1 x filtru 16 litrii + 1 x aquamedic UV 9w
Fauna : 10 acei msuli, 4 cyrtocara moori, 4 iodotropheus sprengerae, 4 labidochromis caeruleus, 3 labeotropheus thumbi west si 5 juvenili protomelas taeniolatus red empress.
Data lui de nastere este chiar 1 aprilie si nu este o gluma .
In momentul de fata golanii se impuiaza de mama focului, si cu aceasta ocazie am luat decizia de a nu mai stripa gusatele, iar puii care vor scapa se vor numi ''highlander''
Va spun cu mana pe inima ca mereu am cate ceva de schimbat, imbunatatit si cu siguranta va venii unul si mai mare la momentul potrivit.
Va urez ape limpezi si o zi minunata.
This message was edited 1 time. Last update was at 08/06/2012 14:24:48
Am pierdut din vedere acest topic si abia acum am vazut ca lucrurile au evoluat . Ai trecut la o treapta superioara, un acvariu mai mare. Felicitari!
Aranjamentul pietrelor imi place mult. Poate ca cele doua zone cu pietre sunt un pic prea simetrice insa nu i o mare problema. Da bine oricum.
Despre "locatari" ce sa mai spun?! Cei pe care i aveai deja s au facut o frumusete.
Noii -veniti (Red Empress , Borley, Aulonocara Stuartgranti Maleri, Aulonocara Jacobfreibergi Mamelela, Venustus ) sunt superbi !
Vis a vis de asocierea celor 2 aulonocara , stii si tu ca nu prea este recomandata .Pe langa riscul de hibridizare , unul din acei masculi s ar putea sa "sufere " . De obicei unul dintre masculi devine dominant . Vezi si tu cum evolueaza situatia.
Numai bine!
"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Cei care iubesc natura, iubesc mai intai viata, apoi pe sine."
Merci frumos Crys. Am sa pun si cateva poze cu tot ansamblul, deoarece pietrele au fost mutate pe o singura parte pentru a creea o plaja de nisip copiilor dornici de joaca.
Lista de pesti disponibila este : Aulonocare Usisya, Aulonocara Mamelela, Aulonocara Baenschi, Aulonocara Cobwe, Sc. Frieryi Iceberg, C. Borleyi, P. RedEmpress, N. Venustus, C. Moorii, cca. 25 golani cu totul.
Ideea este ca deja am inceput sa ma cam gandesc la un bazin si mai mare chiar daca nu am probleme la nici un capitol cu ei.
Am sa fiu cu ochii pe aulonocare cand depun ca sa nu se corceasca, pana acum nu am avut probleme.
Pot sa zic ca sunt un norocos deoarece nu se bat aproape deloc, ''pitbull-ul'' bazinului fiind masculul de cobwe care este si cel mai mic dintre masculii de aulonocara, insa tot ceea ce face este sa ai alunge pe ceilalti.
mai adaugam cateva poze
This message was edited 2 times. Last update was at 01/02/2013 14:55:17
@sTTk,
Felicitari la saltul de la acvariul mic la unul mai mare si asteptam si la mai mare .
Super frumosi sunt pestanii , baeschi super frumos si femela de copadochromis borleyi. Sa-ti traiasca toti frumosi si sanatosi!b