Author |
Message |
StarFish
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/02/2012 21:51:29
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
StarFish
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1becf26e9f32353e30870060538746e7.jpg)
IP:
|
Bine v-am gasit !!! Numele meu este Elena, sunt din Brasov. Cu acvaristica am tangenta de jumatate de an, cand am primit cadou un bol cu 2 pesti beta ( mascul + femela ) si un hoplo. Da, stiu...  ... tot datorita vastelor cunostinte intr-ale acvaristicii ale vanzatorului dar asta e deja legenda, n-au decat simtul vanzarii... Cand mi-a crescut hoplo am decis ca e cazul sa-mi cumpar un acvariu mai mare, si-am inceput sa citesc articole despre acvaristica pe internet. Mi-am cumparat un acvariu Aquael de 60 l, mi-am mai achizitionat 6 tetrazone si a inceput sa-i prinda si pe restul familiei "microbul" acvaristicii, pe mama in mod special care a considerat ca nu am pic de culoare in acvariu si a actionat in consecinta !!!  M-am trezit cu 5 xifo , o ciclida africana ( nu din alt motiv ci pentru ca era galbena ) si un hoplo matur ( sa faca pui cu primul meu peste  )
Mi-am luat un acvariu mai mare, 120 l , nu a fost un acvariu de firma, a fost facut la o geamgerie, am bagat o groaza de bani in plante, substrat, capac + sistem iluminare, si intr-o zi s-a spart, nu stiu cum, pur si simplu am venit acasa si toata apa era pe jos. Am revenit la acvariul de 60 l, i-am modificat sistemul de iluminare ( am aproape 1 w/l) , zilele trecute am pus si aquabasis ( aveam numai pietris inainte si nu prea cresteau plantele) si l-am deciclat un picut, am apa usor albicioasa si e cam tulbure ( fac schimburi zilnice pana se reglementeaza) Plantele sunt mici toate , Hidrocotyle leucophala, Ceratopteris thalictroides, Lysimachia numularia aurea , Valisneria, Cabomba, Christmas Moss,Rotala macandra, Rotala rotundifolia,Macaya fluvialitis sper sa reziste si sa le aranjez pe cele care se vor acomoda pt ca acum acvariul n-are nici o forma.
Am ramas cu multi pesti in acvariul actual ( dupa ce s-a spart cel de 120l) : 6 tetrazona, 4 cory, 1 ancistrus, 5 neoni, 3 rumynose, 2 gupy ( masculi) , 1 femela ramirez ( masculul a murit in procesul de schimbare a substratului, a sarit din galeata si nu l-am mai gasit  ). In mod normal fac schimburi de 25 % apa la 3-4 zile ca sa balansez cumva suprapopularea, apa era mereu cristal, n-am mai avut decese de peste 3 luni.
Co2 de la bomba, deocamdata nu fertilizez. Pun 2 poze inainte de schimbare substrat, pozele nu sunt clare, sunt facute cu tel, doar cat sa va faceti o idee. Acum am pus autocolant negru si.... astept sa creasca plantele si sa se limpezeasca apa.
|
|
|
|
Ganditul este singurul lucru pe care nimeni nu a reusit sa il taxeze. |
|
 |
gremlin27
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/02/2012 22:22:52
|
gremlin27
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/13ece95531e87921222a0f9d93230691.jpg)
IP:
|
buna
bun venit printre noi,ma bucur ca esti din bv ca eram cam putini
|
|
 |
viulian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/02/2012 22:23:54
|
viulian
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/0172d289da48c48de8c5ebf3de9f7ee1.gif)
IP:
|
Bine ai venit
Omul din greseli invata.
Pari a fi pe drumul cel bun, intelegand cum stau lucrurile. Pericolele acum sunt mama care trebuie educata sa nu mai aduca multa culoare  de fapt DELOC si pestii care ar trebui dusi si donati o parte din ei.
In rest, ape limpezi!
|
Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix) |
|
 |
popescu.cristian10
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/02/2012 22:24:42
|
popescu.cristian10
Member
IP:
|
ciao,te rog sa ne dai si detali aparate,e cam suprapopulat acvariu[si eu am cam multi]ai grija,trebuie sa ai un filtru bun sa faca fata,bafta si ape lipezi.
|
|
 |
StarFish
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/02/2012 23:30:18
|
StarFish
Junior member
IP:
|
Multumesc pentru incurajari  Ce sa zic.... cu mama am avut discutii foarte multe.. ideea e ca noi avem si un motan caruia ii cumpara mancare de la petshop si atunci cumpara si pestii. Cel mai tare ma enerveaza faptul ca varsa apa din punga in care aduce pestii direct in acvariu, nu le face aclimatizare, poate sa-mi aduca in acvariu pesti bolnavi. Ca filtrare am 2 filtre interne : aquael fan mini si Hailea rp 400.
Stiu ca sunt cam multi, am reusit sa donez pana acum 5 xifo, 2 hoplo maturi, ciclida, toate femelele de gupy, 1 ancistrus. Atat am reusit iar de inapoiat la petshop nu vreau sa fac lucrul asta. Va spun sincer ca din toti pestii pe care i-am avut in acvariu eu mi-am cumparat doar tetrazonele si ramirezii. Atat. Restul sunt ,,cadou". Am facut la un moment dat "greva" in sensul ca am refuzat sa ma mai ocup de acvariu in conditiile in care se cumpara pesti fara aprobarea mea, dar dupa 2 saptamani mi-a fost mila de pestisori ( fara schimb de apa, mancare efectiv se turna in acvariu, geamuri murdare) si n-am mai rezistat.
Totusi se pare ca incet -incet mama a renuntat sa mai cumpere pesti, cel putin dupa cei 3 rummynose achizitionati acum 2 saptamani nu a mai adus noi locatari cu branhii  ). Pt ca melci mi-a cumparat...  Adica eu dau zeci de lei pe plante si ea-mi aduce pomacea ... Am scapat de el desi era dragut
Ma bucur ca macar nu i-a placut vreun caras sau vreun oscar la pet shop....
|
|
 |
antikaaliv
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/02/2012 23:41:25
|
antikaaliv
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/ede529dfcbb2907e9760eea0875cdd12.jpg)
IP:
|
 Foarte simpatica mama ta! Sunt sigur ca nu incearca decat sa ajute... cum sunt sigur ca i-ai explicat deja ca pestii aia, or fi ei pesti dar, sufera si ei daca sunt facuti "supa" acolo...
Ma bucur ca se inmultesc acvariile din Bv.
|
|
 |
popescu.cristian10
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/02/2012 23:52:50
|
popescu.cristian10
Member
IP:
|
asa sunt parinti,ei ar cumpara toti pesti,[si al meu tata e la fel],norc intr-un fel ca nu sta cu mine,trebuie sa iti impui incet,incet punctul de vedere,de altfel cum ai si facut,altefel nu o sa o scoti la capat cu acvariu,bafta incontinuare.
|
|
 |
StarFish
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/02/2012 23:56:45
|
StarFish
Junior member
IP:
|
Si eu ma bucur ca incet-incet ne adunam si noi cei din Brasov, poate facem si-o intalnire ( daca nu s-a organizat inca si eu nu stiu)
Dupa cum am precizat apa e un pic albicioasa si cam tulbure ( decilare probabil + deranjat aquabasis cand am plantat) oare in cat timp vor intra lucrurile in normal? Ma gandeam sa mai cumpar niste bacterii sa le pun in filtre. In legatura cu fertilizarea, ar fi prea repede s-o incep? Ma gandeam sa folosesc doar Ferropol 24 zilnic, fara ferropol avand in vedere ca acvariul e suprapopulat si cred ca macronutrienti sunt ( sa ma corecteze cineva daca gresesc please ) La capitolul plante nu ma prea descurc, este prima data cand am mai multe plante.
|
|
 |
kirucd
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/02/2012 23:57:09
|
kirucd
DIY Master
IP:
|
Foarte "spumoasa" povestea ta
E bine ca esti pe drumul cel bun si daca reusesti sa o "controlezi" si pe mami cu atat mai bine.
Ape limpezi iti doresc,
Dragos
|
Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page |
|
 |
popescu.cristian10
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/02/2012 00:00:02
|
popescu.cristian10
Member
IP:
|
ce poti sa faci in legatura cu suparapopularea e sa ai filtru performant,sa schimba apa mai des[20-30%]si sa faci teste
|
|
 |
BGD46
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/02/2012 00:45:10
|
BGD46
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/7a47f991e304fd013ba300505eb42fd7.png)
IP:
|
Bine ai venit!
Foarte haioasa prezentarea ta. M-am amuzat pe cinste!
|
|
 |
StarFish
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/02/2012 03:08:26
|
StarFish
Junior member
IP:
|
Multumesc inca o data pentru primirea pe forum! Ma bucur ca v-a facut putin sa zambiti prezentarea mea. Cu mama pana la urma rezolv eu, cred ca a trecut si ea prin tentatiile de acvarist incepator cand vrei sa ai in acvariu cate 2 pesti din fiecare specie. De la pesti mai nou a trecut pe melci... Daca-i tine bunul Dumnezeu naravul poate-mi va cumpera pe viitor vreun filtru extern sau vreun sistem CO2  ) sau macar niste Aquasafe c-ar fi mai utila decat melcii  )
Credeti-ma ca fac eforturi ca sa mentin acvariul ok pentru pesti.... fac schimburi de apa la 3-4 zile cam 20 l , in fiecare dimineata fac inventarul pestilor ( chiar daca de cel putin 5 luni tetrazonele mele se comporta exemplar) , se inspecteaza fiecare coditza sa fie conform standardelor  si evident ca la prima dovada tetrazonele vor pleca avand in vedere ca sunt niste pesti destul de agresivi. Ceea ce ma uimeste pe mine este faptul ca sunt mai agresivi intre ei decat cu restul pestilor -am 4 masculi si 2 femele, asa s-a nimerit.... si cand ii apuca iubareala..... pe bune ca parca e viol in grup  )
Stiu ca ar mai trebui sa dau din pesti, dar nu prea pot... nu pot sa dau din tetrazone pt ca trebuie minim 5-6, cory la fel, se recomanda minim 5, neonii parca se recomnada 8. Ancistrusul deja este indragit prea mult, mai raman cei 2 gupy care avand in vedere ca sunt ambii masculi si nu se vor inmulti .... Normal ca ar trebui sa dau tetrazonele si sa raman cu neonii si cory + ancistrus... Poate asa voi face chiar daca imi vor lipsi enorm nebunele mele tetrazone ! Deocamdata voi continua cu schimburile de apa , voi continua sa fac si teste ( acum din pacate nu mai am dar imi voi lua- dupa ciclare faceam cam o data pe saptamana si no2=0, NH4=0, NO3 aprox 30, deci cam mult din cate stiu eu)
Trebuie sa am rabdare sa revina acvariul la normal dupa inlocuirea substratului ( continui sa fac zilnic schimb de apa cam 15% ). Pestii par ok, sunt veseli, ei nu par afectati
O seara buna va doresc tuturor!
This message was edited 2 times. Last update was at 23/02/2012 04:44:05
|
|
 |
Alexandru25
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/02/2012 21:51:31
|
Alexandru25
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/ae3f4c649fb55c2ee3ef4d1abdb79ce5.jpg)
IP:
|
Daca iti plac asa mult tetrazonele de ce nu le pastrezi?Am inteles ca ai 4 masculi si 2 femele pai ai doua variante dai 2 masculi sau mai iei inca 2 femele sa fie pace si armonie si le poti pastra eventual dai din restul pestilor cum e de exemplu Ramirez-ul daca e tot singur,nu stiu ce sa zic arata dragut acvariul
|
http://acvablog2012.eublog.ro/ |
|
 |
StarFish
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/02/2012 22:10:56
|
StarFish
Junior member
IP:
|
Ramirezul e deja promis  Saptamana viitoare il voi dona, cum ai spus si tu nu are rost sa-l tin singur. E cam greu sa fac schimb 2masculi pe 2 femele de terazona... Nu cunosc pe nimeni care are tetrazona, iar daca reusesc sa donez 2 dintre ei si imi cumpar inca 2 pui nu stiu ce rezolv pt ca nu se pot diferentia daca sunt masculi sau femele cand sunt mici. In legatura cu aspectul acvariului multumes pt aprecieri dar acum nu arata nici pe departe cum as vrea eu sa fie rezultatul final (  pana acolo e drum lung, si stii cum se spune, mai visez cu ochii deschisi) Eu il vreau plantat, nu masiv, dar atat cat sa fie acoperita toata partea din spate de plante ( asezate in tufe) si niste plante medii ca lungime in partea mijlocie. Nu visez la gazon si vreau sa le las spatiu de inot tetrazonelor in partea din fata. Buturuga e mare pentru acvariul meu, acum merge pt ca plantele sunt mici dar pe viitor intentionez s-o schimb cu una mult mai mica ( ocupa si mult spatiu si o sa-mi umbreasca plantele ma gandesc)
Nu stiu ce sa fac cu fertilizarea totusi, mi-e cam teama s-o incep sa nu-mi apara alge. Si nici nu stiu pe ce schema sa merg inca.... Ma mai gandesc
|
|
 |
Alexandru25
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/02/2012 22:34:16
|
Alexandru25
Member
IP:
|
StarFish wrote:Ramirezul e deja promis  Saptamana viitoare il voi dona, cum ai spus si tu nu are rost sa-l tin singur. E cam greu sa fac schimb 2masculi pe 2 femele de terazona... Nu cunosc pe nimeni care are tetrazona, iar daca reusesc sa donez 2 dintre ei si imi cumpar inca 2 pui nu stiu ce rezolv pt ca nu se pot diferentia daca sunt masculi sau femele cand sunt mici. In legatura cu aspectul acvariului multumes pt aprecieri dar acum nu arata nici pe departe cum as vrea eu sa fie rezultatul final (  pana acolo e drum lung, si stii cum se spune, mai visez cu ochii deschisi) Eu il vreau plantat, nu masiv, dar atat cat sa fie acoperita toata partea din spate de plante ( asezate in tufe) si niste plante medii ca lungime in partea mijlocie. Nu visez la gazon si vreau sa le las spatiu de inot tetrazonelor in partea din fata. Buturuga e mare pentru acvariul meu, acum merge pt ca plantele sunt mici dar pe viitor intentionez s-o schimb cu una mult mai mica ( ocupa si mult spatiu si o sa-mi umbreasca plantele ma gandesc)
Nu stiu ce sa fac cu fertilizarea totusi, mi-e cam teama s-o incep sa nu-mi apara alge. Si nici nu stiu pe ce schema sa merg inca.... Ma mai gandesc
Pai hai sa iti zic si eu ceva legat de plante si cum se planteaza ele din cate am citit si am retinut sper sa te poata ajuta in viitorul apropiat .
Cand plantezi pui asa pe categorii:-plante de fundal
-plante de planul mijlociu
-plante de prim plan
Iti voi da niste exemple ca sa zic asa de plante si voi incepe cu Plantele de suprafata:-Eleocharis,Echinodorus,Cryptocoryne etc
Cele 3 plante au nevoie de o lumina medie si o temperatura care sa varieze intre 22-27 de grade Celsius,aceste plante nu vor impiedica vederea in acvariu.
Plante pentru adancime medie:Ceratopteris,Ludiwigia,Alternanthera etc.
Cele 3 plante au nevoie de o lumina medie si o temperatura cuprinsa intre 23-28 de grade Celsius,aceste plante sunt mai inalte si se impart in asa-numitele plante solitare si plante de grup .
Plante de adancime a:aceste plante trebuie plantate in adancime si pe lateral.Plantele care cresc repede cum ar fi Ceratophyllum si Egaria sunt excelente generatoare de oxigen si elimina nitratii din apa.Ele nu permit dezvoltarea algelor acestea au nevoie de o temperatura de 15-28 de grade.
Sper ca te-am ajutat
This message was edited 1 time. Last update was at 23/02/2012 22:35:27
|
|
 |
StarFish
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/02/2012 23:15:25
|
StarFish
Junior member
IP:
|
Binenteles ca m-ai ajutat, orice sfat, orice opinie sunt mai mult decat binevenite. Eu ma gandeam sa folosesc pentru spate Ceratopteris si Egeria ( chiar e o idee buna, ma gandesc ca o sa fie contrast de culoare intre ele) , pentru mijloc Rotala macandra (daca voi reusi s-o acomodez si sa ramana rosie) , rotala rotundifolia si Mayaca fluvialitis. Iar la suprafata Hidrocotile. Mai astept sa mai creasca si apoi o sa le aranjez corespunzator.
|
|
 |
Alexandru25
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/02/2012 23:59:04
|
Alexandru25
Member
IP:
|
StarFish wrote:Binenteles ca m-ai ajutat, orice sfat, orice opinie sunt mai mult decat binevenite. Eu ma gandeam sa folosesc pentru spate Ceratopteris si Egeria ( chiar e o idee buna, ma gandesc ca o sa fie contrast de culoare intre ele) , pentru mijloc Rotala macandra (daca voi reusi s-o acomodez si sa ramana rosie) , rotala rotundifolia si Mayaca fluvialitis. Iar la suprafata Hidrocotile. Mai astept sa mai creasca si apoi o sa le aranjez corespunzator.
Daca mai ai nevoie de ajutor sau sfaturi si pot sa te ajut cat stiu si eu lasa un PM sau scrie la coltul incepatorului si cere sa se inchida aici ca nu e bine sa ne lungim  ca e tutusi un topic de prezentare intelegi ce vreau sa zic?
|
|
 |
StarFish
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/02/2012 01:55:29
|
StarFish
Junior member
IP:
|
Pai cam astea au fost de spus in prezent. De inchis topicul sau nu va hotari un moderator ( nu stiu daca se inchid topicurile unei prezentari)
Vroiam sa va multumesc pt sfaturi dar mai ales pt primirea pe forum.
O seara buna va doresc si traditionala urare "Ape limpezi" !!!!!
|
|
 |
babanukriss
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/11/2012 14:16:43
|
babanukriss
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1977b575ffa6d1708a5e3eb9ccd851cc.jpg)
IP:
|
salutare si bine ai venit! eu numa acuma te-am descoperit ;)) ,in momentul de fata ce mai ai din ce era acum 8 luni?
|
|
 |
|