[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
noul meu colt de relaxare  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
luciano_a
Junior member
[Avatar]

IP:

asa arata acum acvariul dupa ce am mai scos din "artificiale"
ceva sugestii privind aranjamentul plantelor?
le-am asezat cum m-am priceput si eu
au mai ramas ceva plante artificiale ,insa pe masura ce se vor prinde cele naturale,sau voi mai achizitiona altele,le voi scoate si pe acestea
[Thumb - DSC_0411.JPG]

[Thumb - DSC_0413.JPG]

[Thumb - DSC_0432.JPG]

0749279970

Lucian
[Email] [Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Salut!

Felicitari pentru felul in care ai reactionat la criticile (foarte intemeiate) aduse de colegii care ti-au raspuns inainte.. de cele mai multe ori, incepatorii se supara cand li se atrage atentia ca fac tampenii. Bazinul tau este in regula acum si, daca vrei sa ne asculti, va deveni chiar foarte reusit.

Uite cateva consideratii de ordin general:

- scoate plantele de plastic, chiar daca nu ai inca destule plante naturale... arata aiurea si e pacat de munca ta!
- mi se pare ca vad o scoica infipta in fundalul acela de spuma poliuretanica... rupe-o si scoate-o de acolo, nu are ce cauta in bazin!
- muta termometrul pe una dintre laturile bazinului... geamul din fata trebuie sa fie ca o fereastra catre lumea subacvatica, nu trebuie ca privirea sa se impiedice de nimic.
- decorul de spuma se va umple de alge si va capata un aspect foarte natural... ai rabdare, in 2-3 luni va trebui sa cumperi si un ancistrus
- nu supraaglomera acvariul cu pesti... stiu ca tentatia e mare, insa nu te avanta sa cumperi mai multi pesti decat poate suporta bazinul tau.

O zi buna!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
luciano_a
Junior member
[Avatar]

IP:

am inteles !
nu vad de ce ar fi cu suparare atunci cand cineva iti da un sfat ,si mai ales cineva care a iesit de mult din faza de incepator!
astazi am sa scot si scoica de acolo,mai am ceva plante artificiale ( 3-4 buc ) prinse in spuma aceea pe care am sa le scot cat de curand.
am o promisiune de la cineva ,care o sa-mi aduca niste plante ,si in momentul acela vor zbura toate cele artificiale de acolo(probabil o zi-doua)
legat de faza cu ancitrusul....am facut-o deja sper ca nu este prea curand(2 hoplo si ceva despre care nu stiu cum se cheam a,eu il numesc "monstru marin" :lol
[Thumb - DSC_0424.JPG]

0749279970

Lucian
[Email] [Yahoo!]
popescu.cristian10
Member

IP:

sal,arata din ce in ce mai bine acvariu,dar si eu sunt de acord cu scoaterea totala a plantelor de plastic,dupa ce ca arata si urat mai pot sa se atinga pesti in ele si poate se si ranesc usor.bafta incontinuare.
[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

luciano_a wrote:...si ceva despre care nu stiu cum se cheam a,eu il numesc "monstru marin" :lol

Nu prea se vede nimic in poza aia a ta, da' eu cred ca e vorba despre o specie de Platydoras... cauta pe Google images si vezi daca am nimerit-o

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
BGD46
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Mie imi place cum a evoluat acvariul asta. Destul de rapid (poate prea rapid). Cum a zis si Koala, de obicei, lumea se supara cand incaseaza critici, dar la tine se pare ca au fost constructive.
Am o singura teama vis-a-vis de substrat. Fiind prea fin, sa nu sufoce radacinile plantelor. Asta nu inseamna ca trebuie sa te apuci sa schimbi substratul. Lasa-l asa, si vezi cum evolueaza plantele. (daca o sa le mearga bine, cred ca o sa-l schimb si eu pe al meu)
Era sa uit....
In prima poza (planta cu fire lungi si subtiri din stanga),.....nu este planta de acvariu (Ophiopogon Japonicus). Sper sa ma insel.....dar am avut si eu asa ceva (m-am pacalit cu 2 tufe), si a inceput sa se usuce dupa 1 saptamana.

This message was edited 2 times. Last update was at 03/03/2012 02:21:51

scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

eu nu pot sa spun decat de 2 ori bravo. Un bravo pentru tine...comentariile deja le-au facut colegii nostrii, si un bravo pentru cei care l-au criticat. De ce al doilea bravo? pentruca au fost critici pertinente, non agresive, au fost sfaturi pe care luciano le-a catalogat drept sfaturi, nu hai sa radem de un incepator, si a actionat in consecinta. Eu astept in continuare de la luciano sa isi puna semnatura pe acvariul lui, pentruca fiecare acvariu are personalitatea stapanului sau. In alte cuvinte asculta-i pe toti, pune in balanta sfaturile, dar fa cum ti se pare ca este in concordanta cu gusturile tale. Totul este sa redam naturii farmecul si frumusetea ei. Bafta mai departe!

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
luciano_a
Junior member
[Avatar]

IP:

salutare !

se pare ca bgd46 a avut dreptate legat de planta din stg acvariului. dupa 3zile deja a inceput sa se usuce pe la varfuri

cred ca m-am ales si eu cu " tufa "

0749279970

Lucian
[Email] [Yahoo!]
luciano_a
Junior member
[Avatar]

IP:

Sal!
Revin dup? o perioada în care am mai lucrat câte ceva la condi?iile pesstisorilor mei!
Am c?utat s? le fac via?a cât mai u?oar?,creîndu-le un mediu care s? se apropie cumva de ceea ce ?i-ar dori ei,aducându-le ni?te plante(sc?pân? de cele artificiale),ni?te melcisori,ba chiar mi-am f?cut ?i o bomb? CO2. În continuare mai am de gând s?rac ?i alte lucruri,printre care s? le pun ?i o buturuga de vi?? di vie,care momentan se afl? într-o oal? cu ap? la tratament.sper c? m? îndrept pe drumul cel bun.
[Thumb - DSC_0048.JPG]

0749279970

Lucian
[Email] [Yahoo!]
BGD46
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Asa da!!!
Mai venim si noi d-acasa.
scarabell
Member
[Avatar]

IP:

Salut Luciano si felicitari pentru evolutia acvariului. Imi dau si eu cu parerea legat de pozitionarea acvariului, nu de altceva dar vad ca nimeni nu a zis nimic pana acum legat de lucrul asta...si anume mi se pare ca acvariul tau este mult prea aproape de o sursa de caldura (este la o palma de calorifer) si de o sursa de lumina (este chiar sub fereastra) ceea ce o sa-ti genereze probleme in viitor. Caloriferul in perioada rece, cand este in functiune, o sa-ti urce poate mai mult decat vrei temperatura din acvariu si lumina o sa fie o sursa generatoare de alge. Poate mai sunt si alte efecte secundare dar nu-mi vin in minte acum. Mult succes in continuare
[MSN]
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

luciano_a wrote:am inteles !
nu vad de ce ar fi cu suparare atunci cand cineva iti da un sfat ,si mai ales cineva care a iesit de mult din faza de incepator!
astazi am sa scot si scoica de acolo,mai am ceva plante artificiale ( 3-4 buc ) prinse in spuma aceea pe care am sa le scot cat de curand.
am o promisiune de la cineva ,care o sa-mi aduca niste plante ,si in momentul acela vor zbura toate cele artificiale de acolo(probabil o zi-doua)
legat de faza cu ancitrusul....am facut-o deja sper ca nu este prea curand(2 hoplo si ceva despre care nu stiu cum se cheam a,eu il numesc "monstru marin" :lol

Agamixis pectinifrons ii zice la monstruletul tau, este nocturn si ii place foarte mult hrana vie sau bucatele de ficat de pui!

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
luciano_a
Junior member
[Avatar]

IP:

in ultima poza ,acvariul nu se mai afla sub fereastra,l-am mutat in camera ,unde intra-adevar se afle langa calorifer ,deoarece nu am avut unde altundeva sa-l pun,insa i-am anulat sursa de incalzire (incalzitorul ) ,iar apa sta undeva la 24-25 grade acum ,indiferent cat merge caloriferul.
legat de alge ,ai dreptate ,s-au depus ceva pe backround insa asta si speram ,ca spuma sa devina verzuie sa nu mai fie alba .pot spune ca algele ,deocamdata nu s-au depus decat pe ea,geamurile sunt curate ,plantele de asemenea pt moment nu au inca alge pe ele ,cred ca si sanitarii,melcii ,precum si bomba de co2 isi fac treaba .sunt curios pe viitor sa vedem ce se intampla ,sper sa nu ma invadeze algele

0749279970

Lucian
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: