destuld e simpu.
Aveam un filtru de interior, negru care si oxigena apa.
Deoarece am un acvariu mic, foarte mic, am taiat 2 sticle de 2L de apa.
In prima stical am pus un pai care intra in acvariu si ajunge tocmai pe fundul acvariului si am umplut stical cu apa. Dataorita principiului vaselor comunicante (vezi FIZICA), am umplut paiul cu apa si nivelul dintre cele 2 recipiente ramen totdeauna constant.
Ain stica am adaugat un BURETE, se paote face un sitem mai complex cu pietris, nisipi, carbune, vata etc.
La fundul sticlei, deoarece nu am spatiu am bagat un alt pai (tu poti sa pui direct filtru de interior, care va arunca apa filtrata innapoi in acvariu.
Sa revin, la fundul sticlai am bagat un pai, care la mine trece prin burede, si deci apa ce ajunge la acel pai, este filtrata, care tot prin principiul vaselor comunicante comunica cu o a doua stical, in care este filtru vechi, care nu fece decat sa impinga apa in acvariu.
Daca ai spatiu in prima sticala, poti sa renunti la a 2 stical, sau mai ingenios, daca te pricepi la facut acvarii, sau lipit sticla, poti toat acest sitem sa il facei din sticla, ca un mic avariu atasat, poti sa faci serpentine si filtre separate,pe care le poti curata independent si foarte usor, si curata apa perfect.
Ideea este ca acele paie, care le folosesc eu sa fie complet umpute cu apa, altfel nu functioneaza.