[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
identificare plante  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
tizzle
Member
[Avatar]

IP:

Salut tuturor!

Tocmai mi'am luat cateva fire de plante din pet shop si cred ca sunt Rotala rotundifolia. Am dreptate?

De asemenea am gasit ceva info pe gogu dar nu cred ca sunt toate valabile.
1. aceasta planta de tip "stem" se inmulteste pur si simplu prin taierea varfului si replantarea acestuia?
2. pot sa le tai de unde vreau? adica de oriunde mi se pare mai estetic?
3. cat de pretentioase sunt? mentionez ca nu am substrat fertil, nici co2. doar 2x 18w 830 si 845 t8 si fertilizez cu easylife pro fito

image
image

imi cer scuze pentru calitatea pozelor

This message was edited 2 times. Last update was at 25/03/2012 15:30:19

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Plantele sunt Elodeea sau Egeria Densa, sau ai din amandoua, nu imi dau seama. Asemanarea e mare intre ele.

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut,

Si aceasta este o planta de tip stem. Tai de unde vrei si replantezi in substrat.

Rotala rotundifolia are 4 frunze la fiecare segment, varfurile sunt rotunjite, nu are aspect translucid, si e rosiatica spre varf.

Mai jos ai poza cu rotala:

image
stefanp
Moderator

IP:

Da' mi se pare mie sau ai apa un pic albicioasa?
Ce se vede deasupra acvariului luminos, e cumva o fereastra prin care bate soarele?
Pe suprafata apei e mancare? Ce cauta acolo fara sa o manance nimeni?

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
tizzle
Member
[Avatar]

IP:

apa nu e albicioasa, calitatea pozei e scazuta, si lumina e de la neoane, nu ajunge soarele in acvariu.
cat despre mancare, abia era pusa, si doar cativa locatari si'au dat seama de prezenta ei.in mod normal dispare toata in cateva secunde, nu ajunge pe jos.

Multumesc pentru info.

[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Am inteles. Am fost indus in eroare atunci.
Dar totusi, nu-i cam multa mancare? Vad ca e intinsa pe toata suprafata apei. Cati pestisori sunt?

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
tizzle
Member
[Avatar]

IP:

2 scalari si vreo 8 guppy.
ancistusii au meniu special )
[Email] [Yahoo!]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

O intrebare putin mai off-topic.Esti multumit de nucile de cocos?Schimba ceva la apa cum fac scoicile?Intreb deoarece m-ar tenta si pe mine sa pun una mica.Multumesc.

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
tizzle
Member
[Avatar]

IP:

da, arata fain, sunt ieftine si usor de tratat. nu schimba nimic , odata ce le fierbi bine, pana nu mai coloreaza apa.n'am avut probleme cu ele.
[Email] [Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

tizzle wrote:Salut tuturor!

Tocmai mi'am luat cateva fire de plante din pet shop si cred ca sunt Rotala rotundifolia. Am dreptate?

De asemenea am gasit ceva info pe gogu dar nu cred ca sunt toate valabile.
1. aceasta planta de tip "stem" se inmulteste pur si simplu prin taierea varfului si replantarea acestuia?
2. pot sa le tai de unde vreau? adica de oriunde mi se pare mai estetic?
3. cat de pretentioase sunt? mentionez ca nu am substrat fertil, nici co2. doar 2x 18w 830 si 845 t8 si fertilizez cu easylife pro fito...

La acest tip de plante nu mai trebuie sa pui fertilizanti, sunt plante cu crestere foarte rapida, era suficient daca ai fi cumparat doar 2 fire, pentru ca vor creste foarte repede, in 2-3 luni deja o sa-ti umple acvariul iar pestii, in special cei de talie mai mare, nu prea o mai aiba loc de ele, o sa trebuiasca sa le tunzi mereu si sa arunci din ele.
Poti sa le tai de oriunde, unele se vor ramifica.
Frunzele sunt preferate de unii pesti, le vor manca, caz in care nu prea se merita sa le mai infigi in substrat pentru ca o sa ramai cu niste tulpini ciugulite de frunze, care vor arata inestetic - de fapt sunt plate plutitoare, de suprafata.

This message was edited 2 times. Last update was at 30/01/2012 19:26:04

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
tizzle
Member
[Avatar]

IP:

da dar arata foarte ciudat sa le vad plutind, fac acvariul sa para neingrijit. decat sa le vad asa prefer sa renunt la pesti (sunt foarte incantat de noile plante )
esti sigur ca sunt plante plutitoare? fiind de suprafata ,frunzele ar fi trebuit sa fie orientate in sus in timp ce tulpina sta de'a lungul apei.iar ce am eu , orientarea frunzei e paralela cu tulpina.
oricum ma bucur ca sunt in categoria "usor de intretinut" pentru ca nu imi permit sa le ofer conditii de inalta calitate

This message was edited 1 time. Last update was at 30/01/2012 21:59:48

[Email] [Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

tizzle wrote:da dar arata foarte ciudat sa le vad plutind, fac acvariul sa para neingrijit. decat sa le vad asa prefer sa renunt la pesti (sunt foarte incantat de noile plante )
esti sigur ca sunt plante plutitoare? fiind de suprafata ,frunzele ar fi trebuit sa fie orientate in sus in timp ce tulpina sta de'a lungul apei.iar ce am eu , orientarea frunzei e paralela cu tulpina.
oricum ma bucur ca sunt in categoria "usor de intretinut" pentru ca nu imi permit sa le ofer conditii de inalta calitate

Da, am gresit putin, evident ca este o planta submersa, am vrut sa zic ca sunt mai practice sa le ti ca plante plutitoare decat inradacinte. In plus, o sa ai nevoie si de plante plutitoare pentru puii de la guppy, ca sa fie feriti cand vin la suprafata sa manance. Daca le ti inradacinate, principalul avantaj este ca vor da in acvariu mai mult oxigen.
Vezi ca vor creste foarte lungi, daca nu le vei taia, se vor face si de 70-80cm, chiar de 1m, iar de unde le tai, unele se bifurca.
Acuma, depinde cum se vor purta scalarii cu ele, de multe ori frunzele lor sunt preferate de pestii mai mari si vor fi ciugulite, iara daca sunt inradacinate nu ai cum sa le indepartezi tulpinile ciugulite fara sa le desradacinezi.
Se mai spune despre ele ca asimileaza nutrientii in exces din apa, combatand acest factor favorizant pentru alge.
Iti recomand sa plantezi si un fir de Ceratopteris cornuta (crestere rapida) si 2 fire de anubias (cu crestere lenta), ce sunt plante nepretentioasa.

This message was edited 3 times. Last update was at 30/01/2012 23:09:37

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
tizzle
Member
[Avatar]

IP:

da, intradevar ar da bine plantele din recomandarile tale doar ca deocamdata ma limitez la astea deoarece nu am asa multa experienta cu plantele, fertilizare etc.
daca vad ca treaba sta bine , cu siguranta voi mai cumpara si alte plante.

iar cu scalarii , pana acum nu au tras de ele , nu am gasit plante sa pluteasca.sper ca nici de acum incolo sa nu se gandeasca la asa ceva )

oricum, as vrea sa umplu cat de mult posibil partea din spate a acvariului cu elodeea.
dar daca o tulpina o tai in 2 locuri , obtinand 3 plante mai mici. sunt sanse ca toate cele 3 sa creasca, inclusiv cea din mijloc?
[Email] [Yahoo!]
daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

Planta stem taiata va face lastar nou in apropierea taieturii sau segmentului delimitat de frunze.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: