Author |
Message |
kiri
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/01/2012 00:12:44
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
kiri
Junior member
IP:
|
Salut, cum spuneam la introducere, de vreo trei saptamani am fost infectat de finul ciro cu microbul acvaristicii, primind totodata de sfantul Ion cadou un acvariu. Si asa a inceput tarasenia...
Acvariul este cel de 63 de litri clasic, Aquapro 60, dimensiuni 60x30x35. Pe langa el, in kitul "cadou" a venit un incalzitor cu termostat Jager 50W, filtru intern Eheim Aquaball 2208, temometru, minciog, solutii de tratare a apei etc...
Dupa o saptamana de ciclare, la sfaturile aceluiasi Ionut, sau cirotariu, am luat doi sanitari albino si niste plante. Apoi, dupa 3 saptamani inca alte plante si mai multe vietati, anume 2 perechi platy, unii cu galben in coada, altii cu negru combinatie, o pereche xyfo cu ochi rosii si un card mic de 6 neoni. Plantele nu le cunosc inca, dar stiu ca am primit niste "marar", adica Limnophila Sessiflora, cateva tufe de Blyxa, niste rotala rotundifolia, Hydrocotile Leucocephala etc... Am mai cumparat o data cu pestii o tufa rosie la varfuri, inca nu stiu cum se numeste, dar am pus poze cu ea si o tufa de Valisnera Spiralis. Mentionez ca acvariul sta pe un blat dintre bucatarie si hol, deci nu are "spate" pe care sa pun autocolant. Am facut deja doua schimburi de apa cu apa lasata la declorinat in care am adaugat solutia albastruie de facut apa buna, Aquasafe, am achizitionat si Easy Carbo din care pun dimineata 1ml plus niste Plant nutrition de la finul ciro, pentru fertilizare. Cam atatea realizari pana acum la 3 saptamani de la inceput. Atasez cateva poze, desi nu sunt din cele mai bune. Sper sa va placa.
|
|
|
 |
kiri
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/01/2012 00:14:08
|
kiri
Junior member
IP:
|
Suna mari, asa ca mai pun inca doua si data viitoare le micsorez...
|
|
 |
kiri
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/01/2012 00:15:37
|
kiri
Junior member
IP:
|
A, am uitat de Anubiasul de pe radacina de mopan... Atasez si o poza cu planta rosie, poate ma ajutati voi...
|
|
 |
cirotariu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/01/2012 00:26:49
|
cirotariu
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/fb642b781020b2aaeb1a7cee29acc915.jpg)
IP:
|
Asa, nashule, in sfarsit te-ai "prezantat" la baietii maniaci cu ale pestilor. Arata bine, muuuuult mai bine decat aratam io acum 2 ani  Cand imi amintesc, ma copleseste tristetea. Nu iti dau sfaturi, sa nu fiu subiectiv, ii las pe baieti sa te ia in primire. APe limpezi, pupa-ti-as mana.
|
Citius, altius, fortius... acvarius |
|
 |
Razvan Bebi
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/01/2012 00:29:48
|
Razvan Bebi
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/79121bb953a3bd47c076f20234bafd2e.jpg)
IP:
|
Salut. Arata bine, imi place. Ar mai merge niste plante si eventual sa te gandesti macar la o bomba de co2. La mine s-a vazut diferenta de cand am dat drumul la bomba. Bafta si ape limpezi
|
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/18818.page |
|
 |
kiri
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/01/2012 00:33:49
|
kiri
Junior member
IP:
|
AM uitat sa specific ca am Aquabasis ca substrat 5 kile, deasupra pietris de granulatie 2-4 vreo 8 kile, printre plante la radacini am bagat niste bile din acelea de la JBL 7+13.
|
|
 |
daniel12
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/01/2012 01:16:48
|
daniel12
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/fa47a8afc054461b702dacbbcd204818.jpg)
IP:
|
Pietrisul ala pare cam mare. Daca tot ai pus aquabasis nu mai avea rost sa bagi si bilele. Mai ales ca plantele sunt aranjate haotic.
Citeste despre ele in masura in care le stii denumirea si pozitia lor in acvariu.
Cred ca ti-ai dat seama ca acvariul pe bar nu e o idee prea buna pentru ca nu ai un spate si o fata a acvariului. Nu stii in ce directie sa-l denivelezi
Planta cu frunze rosii cred ca este Ludwigia Repens Rubin.
Ca idee:
Blyxa e planta de primplan
Hydrocotile nu se tine in substrat. e planta care pluteste. O poti agata de alte plate ca sa nu putrezeasca. Anubias la fel, se ataseaza de buturugi sau pietre radacinile ii putrezesc in substrat.
ai cam multe plante care cresc repede si vor intra in competitie cu cele care cresc incet. Ludwigia e o planta care creste mai greu decat valisneria si rotala.
Ce lumina ai acolo? Ca nu ai zis nimic de ea.
This message was edited 3 times. Last update was at 30/01/2012 01:25:34
|
|
 |
BGD46
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/01/2012 02:50:11
|
BGD46
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/7a47f991e304fd013ba300505eb42fd7.png)
IP:
|
daniel12 wrote:Pietrisul ala pare cam mare. Daca tot ai pus aquabasis nu mai avea rost sa bagi si bilele. Mai ales ca plantele sunt aranjate haotic.
Citeste despre ele in masura in care le stii denumirea si pozitia lor in acvariu.
Cred ca ti-ai dat seama ca acvariul pe bar nu e o idee prea buna pentru ca nu ai un spate si o fata a acvariului. Nu stii in ce directie sa-l denivelezi
Planta cu frunze rosii cred ca este Ludwigia Repens Rubin.
Ca idee:
Blyxa e planta de primplan
Hydrocotile nu se tine in substrat. e planta care pluteste. O poti agata de alte plate ca sa nu putrezeasca. Anubias la fel, se ataseaza de buturugi sau pietre radacinile ii putrezesc in substrat.
ai cam multe plante care cresc repede si vor intra in competitie cu cele care cresc incet. Ludwigia e o planta care creste mai greu decat valisneria si rotala.
Ce lumina ai acolo? Ca nu ai zis nimic de ea.
Pietrisul nu e mare. Acvariul este mic.
De Anubias a zis omu ca este legat de un mopan.
Nu este obligatoriu sa deniveleze substratul. (mai ales ca este incepator)
Nu conteaza ca are plante cu crestere rapida si plante care se dezvolta mai greu. (cred ca toti avem)
Lumina probabil ca este ........un neon de 15W.
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/01/2012 03:26:46
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Daniel a zis bine. E greu fara o fata si un spate.
Plantele inalte, gen vallisneria, rotala, ludwigia au locul in spate, urmand ca cele mai mici sa vina in fata. In cazul nostru, daca te uiti din partea cu plantele astea, nu mai vezi nimic...
Puse in mijloc, iarasi nu arata chiar grozav. Din prima poza, vallisneria e pusa in fata...nu prea e buna acolo.
Incearca sa ii gasesti cumva o fata si cealalta parte sa o colantezi. Pe urma altfel vei aranja treaba.
Cu lumina cum stai? Niste codoi ar fi bun. Poate iti aduce finu' ciro la sticluta  . Ori niste sticle de beri si scoateti voi cumva lichidul si gazul separat
Dar una peste alta, arata ok pentru inceput
This message was edited 1 time. Last update was at 30/01/2012 03:27:38
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Romanian Aquascaping Contest 2016
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
cirotariu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/01/2012 11:14:39
|
cirotariu
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/fb642b781020b2aaeb1a7cee29acc915.jpg)
IP:
|
Luati-l bre incet ca se sperie omu'  Da, e greu fara fata si spate. Io ii propusesem sa plece cu ele de pe laterala mica lipita de perete, in speta stanga, si sa "coboare" cu ele spre laterala opusa, astfel poate vedea plantele de oriunde.
Daniel, Hydrocotila merge foarte bine si in substrat, io o am de multa vreme si creste frumos in sus. Poate creste si arcuita, depinde cum ii plantezi si radacinile adventive. Lumina da, e un neon de 15W Sylvania. Pe viitor cred ca il va schimba. Arata oricum foarte bine pentru inceput. Promite
|
Citius, altius, fortius... acvarius |
|
 |
kirucd
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/01/2012 11:42:52
|
kirucd
DIY Master
IP:
|
Lasati bre omul sa priveasca acvariul din 2 parti, ce aveti cu el? Important e sa iti placa tie Ionut.
E mai greu sa faci un aquascape de care sa fi multumit si tu in pozitia in care ai pus acvariul dar nu este
imposibil.
As avea totusi cateva observatii: pietrisul un pic prea mare, dar merge si asa, poti sa il lasi cum e.
Ai nevoie neaparat de inca cel putin 1 neon, ai prea putina lumina. Si daca poti sa bagi CO2 din bomba,
preferabil din butelie, e si mai bine.
O zi buna si ape limpezi iti doresc,
Dragos
|
Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page |
|
 |
vereb
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/01/2012 13:02:45
|
vereb
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/92dfa194391a59dc65b88b704599dbd6.jpg)
IP:
|
Bine ai venit Ionut,
imi place cum arata ,are potential, intre-adevar lumina mai treb in rest cu nea cirotariu linga tine, nu imi voi face probleme. Cioro,sigur nu te-ai balacit si tu olecuta prin acel acvariu?
Peste 6 luni vei trece la unul cu carasi ochi telescopici  .
|
fostul user ozy |
|
 |
daniel12
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/01/2012 13:25:23
|
daniel12
Senior member
IP:
|
Mno, am zis si eu. N-am dat cu parul
Daca ai o latura ingusta langa perete eu as propune urmatorul aranjament.
Faci din plantele inalte, Rotala, Valisneria, Ludwigia o coloana pe mijloc. Blyxa o pui pe marginea acvariului in ambele parti astfel incat sa reproduci un U. Stiu, nu ai destula Blyxa acum dar va creste destul de repede.
Buturuga o pui langa geamul apropiat de perete.
Asa o sa vezi cam acelasi lucru indiferent din ce unghi te uiti.
Lumina este subdimensionata. Incearca sa bagi un minim de 36-40W insumati acolo. Ludwigia va fi prima care-ti va spune ca nu-i destula lumina.
|
|
 |
kiri
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/01/2012 19:15:24
|
kiri
Junior member
IP:
|
Salut,
multumesc mult pentru sfaturi si pareri.
Nu as vrea sa par "ignorant" dar recunosc ca nu prea stiu nimic despre acvarii, pesti, plante etc decat ce am mai prins de la Ciro. Pentru mine ca sa intelegeti cel mai mult imi place planta "mararul" care la Ciro nu a prins  iar cea rosie am luat-o dupa culoare ca arata bine. Pestii la fel i=-am ales dupa culoare ca sa arate bine in contrast cu verde  )
Locatia acvariului special am ales-o ca arata f bine cand nu te uiti de aproape. Stiam ca nu pot avea un landscape dar in viitor sper sa pot sa fac ceva frumos.
Acum, pentru lumina as vrea sa pun o lampa suspendata pe un fel de scripet astfel incat sa o pot cobori urca cand vreau si sa scap de capacul acvariului. Daca are cineva vreo sugestie (unde pot gasi pe net sau ceva) pls. Mai am o intrabare: Se pot folosi Led-ui si daca da tot la 45-60W trebuie sa ma orientez?
Despre CO2, nu am spatiu sub acel blat pentru a pune o butelie... exista alte solutii? CO2 lichid nu e suficient?
Depsre pesti as vrea sa va inteb daca sunt prea multi: sunt 8 neoni, 6 pesti rosii/ galben/ orange ca cel din poza si 2 sanitari.
seara buna
Ionut
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/01/2012 21:49:02
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Numarul de pesti e ok.
Gazul de la butelie nu prea poate fi inlocuit cu nimic. Ajuta lichidul, dar nu e la fel.
Vezi pe petshop-urile online, sunt lampi suspendate sau care se prin de peretii acvariului. reef.ro spre exemplu.
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
narcis
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/01/2012 22:35:49
|
narcis
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a0ae15571eb4a97ac1c34a114f1bb179.jpg)
IP:
|
La volumul de apa care ti-a ramas, banuiesc ca ai cam 50litrii sau mai putin, parerea mea este ca ai cam multi pesti.
|
|
 |
daniel12
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/01/2012 23:15:40
|
daniel12
Senior member
IP:
|
Eu cred ca te descurci si cu CO2 lichid. Se poate si fara gaz. mai ales ca nu faci performanta cu un acvariu atat de mic.
Daca o sa dai in boala vine si ala mare
Uita led-urile. Costa mult in comparatie cu tuburile fluorescente si nu au randament ata de mare. Spectrul de lumina este si el limitat.
Daca urmezi sfaturile colegilor de pe forum si te interesezi destul cat sa nu faci greseli mari te vei descurca.
Si eu zic ca ai cam multi pesti. In 50L eu nu as pune mai mult de 10 pesti.
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/01/2012 03:32:56
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Acu' depinde si ce plante vrea sa puna. O fi acvariul mic, dar daca baga ceva pretentios tot va fi nevoie de co2 gaz...
Legat de pesti, e la limita...dar e eu cred ca daca are grija cu mancarea si curatenia, va fi ok.
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/01/2012 12:53:55
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
CO2 e gaz si asa va fi mereu in conditiile de presiune si temperatura ale unei locuinte umane, nu-i mai spuneti " CO2 lichid", e gresit.
Daca nu incape butelia (sticla cu drojdie) sub blat poti s-o pui mai departe de acvariu, e usor de ascuns un furtun subtire prin casa  . Daca nu vrei sa-ti complici existenta cu CO2 poti lasa acvariu' asa, fara sa mai pui lumina. Da' nu vei avea succes cu multe plante. Poti sta asa o vreme, in timp, nereusitele cu plante pe care le vrei in acvariu' tau cred ca te vor indrepta spre CO2.
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
daniel12
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/01/2012 14:39:47
|
daniel12
Senior member
IP:
|
Daca pune doar CO2 organic are ceva? Trebuie obligatoriu gaz?
|
|
 |
|