[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
shrimp only  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
crimson
Member

IP:

Salut,

Sunt pe cale sa startez un nou acvariu pentru creveti, la vietati m-am gandit la blue sau green RCS(daca are cineva... vreau sa il scap de cativa ) si alta specie compatibila, caridina spinata mi se pare interesanta, dar inca nu am selectat a doua specie pentru el...

Acvariul este un DENNERLE "Nano Cube" 10l, dotarile sunt urmatoarele:

Iluminare standard 11W
Filtru intern "red crane" mia placut pentru ca vine cu burete fin, perlon si in loc de carbunle am pus "eheim substrat pro", ma gandesc ca e mai bun decat unul pe aer....
incalzitor sera 50w.. cam amre dar unul mai mic nu am gasit
substrat negru in care am pus si 4-5 bile de la jbl pentru regenerare substrat fertil
o "buturuga" pe care urmeaza sa prind christmass moss, si pe spate sa pun ceva plante....

inca nu l-am umplut...
care ar fi cea mai buna varianta pentru ciclare? sa pun filter starter si apa din acvariu mare? sa pun filtrul sa mearga in acvariul mare?
stefanp
Moderator

IP:

Cea mai buna varianta mi se pare sa il ciclezi de la zero, cu rabdare. Eventual sa pui un filter start sa mai grabesti putin.

Ar fi o varianta si sa lasi filtrul sa functioneze in acvariul mare o perioada, sa se insamanteze, dar ma gandesc ca ar fi mai bine sa nu amesteci treburile intre ele (adica cine stie ce e prin acvariul mare si n-are sa le convina crevetilor).

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
crimson
Member

IP:

pai la cati creveti am in acvariul mare si la cum se inmultesc(cred ca am vreo 30-40 daca nu chiar 100 pui red cherry).... nu cred ca e ceva nasol.... si mai ales ca am si crystal red care sunt ok acolo....

dar probabil e mai bine sa il startez de la 0....

si o poza cu prima versiune de aranjament... ma gandeam sa prind doar ceva moss de crenguta si cam atat....

image

This message was edited 2 times. Last update was at 29/01/2012 02:55:29

crimson
Member

IP:

gata, astazi am dat drumul la acvariu, am redus putin debitul la filtru, si sper ca pe masura ce se incarca cu bacterii si alte chestii sa ii mai scada debitul putin, pentru ca 200l/h e cam mult pentru 10l bazin de creveti...

am pus ceva christmass moss pe crenguta si pe o pietricica, si vreau sa mai bag cateva fire de Pogostemon Helferi pentru efectul vizula.. orice alt sfat de aquascaping e binevenit...
pozele sunt facute cu telefonul si acvariul e plin de bule apa fiind proaspata, am pus filter starter vreo jumatate de sticluta, ceea ce ar trebui sa fie arhisuficient.

Ca schema de fertilizare ce e mai bine? sa marg pe jbl? si sa bag co2? sau easycarbo?sau altceva? ideea este ca nu vreau sa mai incarc micutul acvariu cu inca un element(difuzorul co2) decat daca este absolut necesar.

image image

daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

La cat de mare este cu EasyCarbo te descurci.

Hemianthus cuba nu bagi? Un loc in care sa se ascunda crevetii nu faci?

Sa bagi niste fier acolo, ori pastile ori EasyLife Ferro pentru Pogostenom-ul ala.

Pentru covor poti incerca si Eleocharis Parvula.
crimson
Member

IP:

Salut,

buna idee cu, cuba, cat despre ascuzatori... cand o sa se mai stufoseasca christamass-ul crezi ca mai au nevoie de altceva afara de el si gaurile din buturuga?in bazinul mare stau mai mult prin moss.... sa le pun o mini pestera ceva pentru naparlire?
daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai da dar lumina in acvariul mai mare ma gandesc ca e mai mica, mai ai plante si alte elemente. Ideea e sa aiva un loc unde sa se fereasca daca vor.

Ce ai acolo nu prea le ofera o varianta. Ceva in genul tuburilor de la Dennerle.
crimson
Member

IP:

aham, am inteles ideea, am inceput sa caut ceva o mini grota ceva.... sau ceva tuburi dennerle
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Vine foarte bine acvariul langa monitorul Samsung LED de 23 inchi

1. Cred ca vine bine un difuzor CO2 mic in loc de inesteticul termometru. Mi se pare inutil un termometru - dupa ce il tii 2 zile sa vezi care e legatura intre scala incalzitorului si temperatura efectiva, poti sa-l dai la o parte - daca ai chef sa vezi cum e temperatura, il lasi cateva minute odata pe saptamana de exemplu.

Pentru nano-ul meu am in gand un ADA ball glass http://www.garnelio.de/ball-glass-diffusor-p-1674-1.html dar pana una alta un no name de la superfish isi face treaba foarte bine

2. Pogostemon nu as pune - planta vrea conditii stabile (adica orice schimbare o da peste cap si o ia greu din loc) , se dezradacineaza usor; cand intr-un tarziu se intinde si face pui si vrei sa o rearanjezi, iar se blocheaza. Eu m-am cam saturat de al meu.

O alta idee de planta ar fi o tufa de http://www.tfhmagazine.com/details/plant-of-the-month/hemianthus-micranthemum-micranthemoides.htm

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

viulian wrote:
1. Cred ca vine bine un difuzor CO2 mic in loc de inesteticul termometru. Mi se pare inutil un termometru - dupa ce il tii 2 zile sa vezi care e legatura intre scala incalzitorului si temperatura efectiva, poti sa-l dai la o parte - daca ai chef sa vezi cum e temperatura, il lasi cateva minute odata pe saptamana de exemplu.

Parca alber povestea recent intr-un topic pe aici cum i s-a stricat termostatul incalzitorului si cand s-a uitat la termometru avea apa 35 sau 37 de grade...
Se intampla rar ce-i drept, dar nu stii cum da norocul peste tine

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
volts
Member
[Avatar]

IP:

Am eu un incalzitor cu termostat de la AQUAEL:
http://www.reef.ro/web/reef/detalii_produs/_pd_/produse_echipamente_acvaristica/Incalzitoare_termometre/Aquael_Aquael_Incalzitor_Acvariu_Easy_Heater_25_W

Are 25 W, si e plat, daca vrei sa-l dai la schimb, da-mi un pm

Natura face toti banii !
0760 436 110
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: