Salut,
Am un acvariu de 180 litri si momentan injectez CO2 din butelie, reductor, printr-un reactor extern Dupla (Reactor S). Problema este ca acesta din urma mi se pare o porcarie: mi-au plesnit piulitele care asigura furtunele de in/out din reactor, am pus si banda de teflon, diametrul furtunului de in/out este cam atipic, imi si curge putina apa din el uneori, e greu de eliminat eventualul aer ce ramane blocat sus, ce sa mai, este o pacoste pentru mine. Ah, plus ca prin introducerea lui mi-a rezultat o ciorba de furtune care nu-mi place deloc.
Intrebarea mea este: Cat de mare ar fi diferenta daca trec la un sistem pasiv, de genul celor cu spirala sau difuzor membrana ceramica?
Din specificatiile celor pasive observ ca se preteaza si la bazine de pana la 250 litri, altele si la 500 litri... stiu ca ocupa spatiu in acvariu, dar nu mi se par atat de inestetice, in plus scap de pompa suplimentara, care in momentul acesta tot in bazin sta. As fi dispus sa achizitionez o spirala cu extensii, doar sa stiu ca face treaba bine si obtin un sistem mult mai simplu.
Pentru reactor extern vad ca mai exista alternativa de la Aqua Medic 1000, dar si acolo am citit unele pareri contra, plus ca este prea scump ca sa gresesc si a doua oara. Exista si altele externe in afara de cele doua (Dupla/AM)?
Va multumesc anticipat pentru rabdare