[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Aparitia unor melci necunoscuti  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Blondu00
Junior member
[Avatar]
IP:

Buna ziua, as avea si eu o mica problema.....de cateva zile am observat aparitia unor melci si nu stiu de unde si care ar fi cauza.ei sunt 4 mici si unul mai mare.vreau sa stiu daca sunt daunatori sau nu?trebuie sa ii scot sau ii pot lasa acolo? multumesc
[Thumb - IMG_0046.jpg]

Emimag
Member
[Avatar]

IP:

Nu sunt daunatori. Ii poti lasa linistit, dar sa stii ca sunt foarte prolifici!

Omnia tempus habent!
volts
Member
[Avatar]

IP:

Astia se inmultesc mai rau decat sobolanii )

Natura face toti banii !
0760 436 110
[Email] [Yahoo!]
Blondu00
Junior member
[Avatar]
IP:

Emimag wrote:Nu sunt daunatori. Ii poti lasa linistit, dar sa stii ca sunt foarte prolifici!
pai si de unde or aparut? )) ca n-am ici un fel de melc in acvariu, iar la un moment dat vor dauna acvariului datorita inmultirii? mersi
volts
Member
[Avatar]

IP:

Blondu00 wrote:
Emimag wrote:Nu sunt daunatori. Ii poti lasa linistit, dar sa stii ca sunt foarte prolifici!
pai si de unde or aparut? )) ca n-am ici un fel de melc in acvariu, iar la un moment dat vor dauna acvariului datorita inmultirii? mersi

Oua de pe plantele care le-ai achizitionat

Natura face toti banii !
0760 436 110
[Email] [Yahoo!]
Emimag
Member
[Avatar]

IP:

Cel mai probabil i-ai adus odata cu plantele.

Omnia tempus habent!
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

Astia sunt ca maidanezii, nu exista acvariu fara ei si nici nu trebuie sa te stresezi cu ei. Cum ii prinzi cum ii eliberezi intr-un acvariu mai mare (chiuveta), ca sa nu se inmulteasca prea mult

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
volts
Member
[Avatar]

IP:

Am si eu o intrebare ?
Ce rol au acesti melci in acvariu ?
in afara faptului ca sunt inestetici
Mentin intr-o oarecare masura ecosistemul sau cum ?

Natura face toti banii !
0760 436 110
[Email] [Yahoo!]
crimson
Member

IP:

ca sa mentina ecosistemul ai nevoie de ceva botii sau Anatome Helena

This message was edited 1 time. Last update was at 22/12/2011 17:29:55

eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

criminal esti mai crimson

(cu cele mai bune intentii spus)

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Ce te face sa crezi ca sunt inestetici, domnule volt?

Paralela, mie mi se par inestetici neonii. Nu pot sa-i inteleg sau sa ii vizualizez ca pesti in acvariu. Nu se potrivesc cu nimic. De cand ma stiu, am vazut prima oara pesti exotici in niste seturi de vederi aduse de taicamiu de la rusi, asta fiind in 1983, si cativa ani mai tarziu in piete la mosii acvaristi. E, cam de atunci nu am putut sa inteleg ce au acei neoni de sunt unii disperati dupa ei.

This message was edited 1 time. Last update was at 22/12/2011 17:51:24

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Mie sincer imi plac melcisorii astia. Sunt niste vietati, care anima la randul lor bazinul. Sunt interesanti cand mananca, cand se suie unul pe altul s.a.m.d. Bine, acum vorbesc si din punctul de vedere al unuia care nu are probleme cu inmultirea lor excesiva. Ba chiar am grija sa ii imping in apa daca vad ca se avanta in afara, sau cand scot plante ii culeg si ii pun inapoi in acvariu
Pe de alta parte, cu siguranta au un rol in ciclul biologic al acvariului. La urma urmei consuma si defeca la randul lor.

This message was edited 1 time. Last update was at 22/12/2011 19:54:14

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Emimag
Member
[Avatar]

IP:

Eu cred ca melcii sunt importanti in acvariu (privit ca un ecosistem) pentru ca reprezinta o veriga intermediara intre pesti si bacterii. Maruntesc si mai mult resturile care rezulta in urma hranirii pestilor, favorizand astfel o consumare mai usoara a acestora de catre bacterii.

Omnia tempus habent!
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Lasati melcii in paca ca-s buni in acvariu, printre altele papa si alge chiar daca nu-s cei mai mari consumatori.

Poze: smilie ... Poze cu plante
volts
Member
[Avatar]

IP:

Melcii de substrat la ce sunt buni ?

Natura face toti banii !
0760 436 110
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Aereaza putin substratul, il mai amesteca sa zicem. In felul acesta se poate evita intr-o oarecare masura acumularea diferitelor substante si colmatarea.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Si daca se formeaza GSA sau BBA pe substrat prin circulatia acelor melci granulele sunt intoarse si amestecate intre ele astfel se autocurata.

[Yahoo!]
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

Si cand sunt ciorchine pe geam, arata ca niste capuse pe urechile unui caine

Mi-e imi displaceau profund cand se inmulteau peste masura.

[Email] [WWW] [Yahoo!]
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Motivul pentru care apar acei melci asa de mult e pentru ca au ce papa ,si binenteles ca daca nu ar avea ce posibil sa nu se mai inmulteasca asa de mult. Deci mai multa atentie la hranirea pestilor , nu ii hraniti in exces , si din cate am mai citit eu am aflat ca cu cat Ph-ul este mai mic cu atat se vor inmulti mai greu.

Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Mai nesuferit e un pomaceea decat 20 maidanezi. Nu are rost sa mai comparam de ce ca se prea stie.

Revin, poate asa mai afla si altii noi veniti. Maidanezii se inmultesc daca au ce sa manance. PUNCT.

Chiar tind sa cred ca sunt un excelent indicator al acvaristilor, unii se bat cu pumnul in piept, care cred ca ce fac ei in acvariu este bine.

Propun un nou mod de catalogare : MAIDANEZOGIN. Care apare pe aci si se plange ca i se inmultesc excesiv maidanezii, in fara faptului ca nu ii deranjeaza sau chiar urmaresc acest aspect, sa fie tratati ca super mega incepatori, indiferent de ce spun si care le este opinia vis-a-vis de catalogare.

In acvariul cu endleri am ph de aproape 8 si duritate 14 gh 11 kh si tot nu se inmultesc. Rar vad 4-5 mici, mai mereu pe substrat ca de pe sticla nu prea au ce sa pape. Am si frunze uscate, mai mult pentru red cherry si puii lor. Maidanezii cam pe acolo isi fac veacul. Sa nu zic si de melcii de substrat ca si aia is deabia dublu la numar fata de acum juma de an de cand i-am bagat. Sunt si pui dar putini. O sa ziceti ca sunt ascunsi in substrat. Nope. Nu au cum sa fie ascunsi ca in acvariul asta folosesc nisip marunt, sub 1 mm, si saptaman la sifonare il periez in adancime si cam pe toata suprafata.

This message was edited 2 times. Last update was at 23/12/2011 14:17:15

[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: