[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Compatibilitate NEONI  XML
Forum Index » Characidae
Author Message
SuperSteaua
Member
[Avatar]

IP:

Salutare!
As vrea sa bag intr-un acvariu mai multe feluri de neoni: normali, negrii, rosii ...
Pe langa neoni mai sunt si scalari.
Este OK?
[Yahoo!] [MSN]
razvan
Membru banat

IP:

exista o relativa "incompatibilitate" intre neonii rosii si normali, pe motiv de "plaja de temperatura" . aia rosii sunt de apa mai calda (26-28) pe cind normali sunt de "mai rece" (18-21) dar se impaca ei pe undeva la mijloc...

sa inteleg ca te-a zgandarit posturile mele in care faceam "reclama pe fatza" la caracide ?
SuperSteaua
Member
[Avatar]

IP:

Merci de raspuns!
O alta intrebare!
In afara de neoni normali, rosii, negrii ar mai fi si alte varietati pe la noi?
[Yahoo!] [MSN]
mikehorizon
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Daca gasesti undeva neoni negri sa-mi spui si mie :o Merci.
[Email] [Yahoo!]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

SuperSteaua wrote:In afara de neoni normali, rosii, negrii ar mai fi si alte varietati pe la noi?

Cu ceva timp in urma am vazut Paracheirodon simulans...neon verde, sincer nu era foarte spectaculos...dar asa numitul neon roz - Hemigrammus erythrozonus sau dupa mai vechea denumire H gracillis se gasea in Obor acum 2 saptamani...si asta chiar e un peste cu un colorit exceptional. Nu te lua dupa ce vezi in piata...pune-l intr-un acvariu bine echilibrat, asteapta ca pestele sa nu mai fie stresat si o sa vezi

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
razvan
Membru banat

IP:

ar mai fi "neonul saracului" - cardinalul - tanychtis albonubes, dar e ciprinid...
desi "aduce" cu neonii
matrix
Membru de baza
[Avatar]

IP:

De ce nu va duceti la Domnul Boloni?! Acolo veti gasi cea mai mare varietate de characide. Daca va intereseaza ceva anume si nu are in acel moment va va spune exact cand ii va produce. Eu am luat de acolo neoni albastri, negri, roz, tot felul de "fantomite". Ultima oara am vazut palmeri negri si zebre rosii (stiu Razvan zebrele sunt ciprinide )

Galeria mea
[WWW] [Yahoo!]
SuperSteaua
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc de raspunsuri!!
mikehorizon wrote:Daca gasesti undeva neoni negri sa-mi spui si mie :o Merci.

Neoni negrii se gasesc destul de usor!
Matrix wrote:De ce nu va duceti la Domnul Boloni?!

Unde il gasesc pe domnul Boloni?
[Yahoo!] [MSN]
mikehorizon
Membru de baza
[Avatar]

IP:

De ce nu va duceti la Domnul Boloni?!

Poti sa-mi zici si mie mai multe amanunte?

Neoni negrii se gasesc destul de usor!

Zuper. Unde?
[Email] [Yahoo!]
SuperSteaua
Member
[Avatar]

IP:

De ex: am vazut la Animax Carrefour ORHIDEEA.
Acum nu mai au!
Am vazut la Piata Moghioros. Cred ca sunt si la magazinu de la Piata Muncii.
Si eu caut. Cand gasesc te anunt.
[Yahoo!] [MSN]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

SuperSteaua wrote:
Matrix wrote:De ce nu va duceti la Domnul Boloni?!
Unde il gasesc pe domnul Boloni?
mikehorizon wrote:
De ce nu va duceti la Domnul Boloni?!
Poti sa-mi zici si mie mai multe amanunte?

Stefan Boloni sta pe str. Costache Marinescu nr. 43. Nu sunt foarte sigur de numarul casei, dar daca ajungi acolo vecinii il cunosc precis daca ii intrebi de el.
Strada e intre Calea Grivitei, sos. Titulescu si Turda. Sau, mai precis, pe langa Primaria sectorului 1 (cladirea aia frumoasa, veche, cu o statuie in varful "clopotnitei").

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
mikehorizon
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Stefan Boloni sta pe str. Costache Marinescu nr. 43. Nu sunt foarte sigur de numarul casei, dar daca ajungi acolo vecinii il cunosc precis daca ii intrebi de el.
Strada e intre Calea Grivitei, sos. Titulescu si Turda. Sau, mai precis, pe langa Primaria sectorului 1 (cladirea aia frumoasa, veche, cu o statuie in varful "clopotnitei").

Multumim mult. Eu as mai avea ceva intrebari; de exemplu D-l Boloni are un magazin (gen D-l Oprea) sau e o persoana particulara? Ca daca nu are magazin, e cam ciudat sa apar la usa lui asa din neant sa-i zic ca vreau si eu ceva. Sau stie de forumul asta si daca ii spun ca de aici am aflat adresa e ok.

Asa sint io , mai "timid".
[Email] [Yahoo!]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Se poate spune ca are magazin, dar nu e deloc ca la dl Oprea. Boloni si-a acoperit curtea casei personale cu geamuri (in genul unei sere) si a intesat-o cu rafturi pline de acvarii cu pesti exotici, grupati pe specii, ca la orice pet-shop. Si pe care ii are pentru vanzare. Deci e si magazinul si casa lui.
E un pic bizar cand te duci prima data, pentru ca poarta e incuiata si, ca sa intri, trebuie sa apesi pe butonul unei sonerii. Omul vine si iti deschide in cateva secunde, timp in care tu te intrebi panicat daca iti sta bine freza si daca nu cumva ai facut o gafa pentru ca nu ai venit si cu un buchet de flori pentru d-na Boloni. Insa de la a doua vizita te obisnuiesti.
Sunt sigur ca stie de forum, dar nu cred ca il intereseaza ca de aici i-ai aflat adresa.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
andy_ostafi
Junior member

IP:

nu are nimeni telefonul domnului Boloni?
[Yahoo!]
razvan
Membru banat

IP:

domnul bolony este o persoana mai in virsta, cu anumite tipicuri si tabieturi...
nu stiu in ce masura vei putea "scoate ceva" de la dumnealui, pe telefon...
sunt cazuri in care persoane care au fost acolo, au plecat "cu coada intre picioare" deoarece nu au prezentat "credibilitate acvaristica" in ochii omului..

iti recomand sa incerci sa-l contactezi "pe terenul lui", la adresa mentionata de dalles.
este un om admirabil, si ai ce vedea "in curte"... chiar daca nu iei nimic merita sa faci drumul cu prisosinta.
andy_ostafi
Junior member

IP:

Am fost la domnul Boloni! Are multe Caracide! Cred ca avea si neoni negri!
[Yahoo!]
andy_ostafi
Junior member

IP:

am dupa ramirezi...erau prea mici... dar am luat niste Labeo bicolor :-)
[Yahoo!]
dexter
Junior member

IP:

Cum se inpaca neoni cu sumatranii ?
Se lasa cu victime ?

Multumesc.
PLOAIE84
Junior member

IP:

La inceput sa ai grija cand bagi neonii,asta daca acvariul este deja populat de tetrazone, ca sunt sanse foarte mari sa fie alergati ,asta depinde si de marimea neonilor,dar dupa nu mai sunt probleme.Mai ai grija si cu ce fel de mancare ii hranesti k la inceput neonii sunt cam timizi,dar dupa o perioada chiar capata putin din obiceiul tetrazonelor,devin niste mici piranha,asta ti-o spun din propria experienta .bafta
[Email] [Yahoo!]
dexter
Junior member

IP:

PLOAIE84 wrote:La inceput sa ai grija cand bagi neonii,asta daca acvariul este deja populat de tetrazone, ca sunt sanse foarte mari sa fie alergati ,asta depinde si de marimea neonilor,dar dupa nu mai sunt probleme.Mai ai grija si cu ce fel de mancare ii hranesti k la inceput neonii sunt cam timizi,dar dupa o perioada chiar capata putin din obiceiul tetrazonelor,devin niste mici piranha,asta ti-o spun din propria experienta .bafta

Acvariul este populat de neonii si vreau sa bag tetrazone.
Am vazut ca la inceput neonii sunt timizi la mancare, iar acum se "bat" pe ea care mai de care sa fure mancarea altuia.

Deci in principiu nu sunt probleme intre neoni si tetrazoni ? (neonii sunt adulti)

Forum Index » Characidae
Go to: