[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Tuburi Aquarelle pentru cei din Timisoara  XML
Forum Index » Vanzari
Author Message
betta
Senior member
[Avatar]

IP:

Am comandat astazi tuburi Aquarelle de 18W. Din pacate vor veni abia peste 3-4 saptamani .
Pret: undeva la 12-12,5 RON
TLD830 si TLD840 sunt pe stoc in permanenta (undeva la 5RON) la cei la care am comandat Aquarelle.
Pentru cei care au nevoie de Osram Fluora (de 18W si de 36W) gasiti la Iguana ;).

Traieste ca si când ai muri mâine! Învata ca si când ai trai vesnic!
[Yahoo!]
betta
Senior member
[Avatar]

IP:

ciumurel wrote:...osram... mi se pare ca are o lumina usor albastruie si cam slabuta. Este de 18W, 60cm lungime. Eu am un acvariu de 90 L volum, doar aprox 75 apa si am niste probleme cu alge, firicele verde inchis de care nu ma pot scapa de cateva luni. Scuze, ar fi trebuit sa incep cu asta, ma numesc Nelutu sunt din Timisoara/

Sa imi fie cu pardon da' mie imi pare lumina mai degraba rozulie si in nici un caz albastruie (ca la ordinarul TLD54) sau albastru-roz (sic!) ca la Aquarelle. Poate nu e "aprins/amorsat" cum trebuie... si oricum senzatia este subiectiva... comparativ cu ce iti pare mai slabut ? (Ochiul uman are o alta sensibilitate la diferitele lungimi de unda vizibile fata de plante ;) Sa nu uitam ca de multe ori conteaza calitatea si nu numai cantitatea )

Dar sa revenim... problemele legate de alge se discuta in alta sectiune a forumului. Posteaza acolo cu detalii legate de: numarul de pesti si speciile, frecventa schimburilor de apa, modul de iluminare (puterea instalata, tipul tuburilor fluorescente, programul de iluminare), speciile de plante si numarul lor, eventual valorile Ph-ului si a duritatii.
In general, problemele legate de aparitia/persistenta algelor se rezolva cel mai bine prin metode biologice anume: introducerea unor specii consumatoare de alge, creveti, unii melci si asigurarea conditiilor propice plantelor (CO2), modificarea programului de iluminare, reducerea cantitatii de hrana administrata pestilor pana la intreruperea hranirii pentru o perioada (si nu chimice care, desi aparent rezolva problema, produc totusi dezechilibre in echilibrul bazinului si fie "arzi" plantele fie problema reapare).

[Yahoo!]
ciumurel
Junior member

IP:

OK,man ,thanks .Lumina e oare suficienta?Un singur neon de 18 w?

Time is on my side
[Email] [Yahoo!]
betta
Senior member
[Avatar]

IP:

De la 0,5W/l in sus... deci ai nevoie de minim 36W (2 tuburi de 18W)...

[Yahoo!]
ciumurel
Junior member

IP:

problema este ca algele se fac exact sub tub.acvariul are un lacas din sticla in partea din spate sus si acolo e tubul.Inainte am avut 2 becuri economicoase de 15w fiecare si lumina de 75w.acum am trecut la un sg tub de 18 w osram fluora ,7 ore lumina pe zi , si tot mai apar alge .E adevarat ca am cam multi pesti ,20 la nr dar deocamdata nu am ce face

Time is on my side
[Email] [Yahoo!]
betta
Senior member
[Avatar]

IP:

Inainte am avut 2 becuri economicoase de 15w fiecare si lumina de 75w.

Cum vine asta? 2x15W=30W... de unde chestia cu lumina de 75W??? Mai aveai un bec de 75W p'acolo? Cu ala nu prea faci nimic...
acum am trecut la un sg tub de 18 w osram fluora, 7 ore lumina pe zi , si tot mai apar alge.

Prea putin...
E adevarat ca am cam multi pesti, 20 la nr. dar deocamdata nu am ce face...

Cum nu ai ce face? Fa-ti alt bazin sau da din pesti sau... impaca-te cu ideea...
Deci ti-ai cam raspuns singur. Oricum, eu nu voi continua discutia aici pentru ca acesta e un topic rezervat intalnirilor timisorenilor si informatiilor de interes pe plan local. Mai mult, daca postezi in sectiunea dedicata intrebarea ta va fi citita de mult mai multi membri si deci ai sansa de a primi mai multe rezolvari/solutii/sfaturi...

P.S. Becurile se numesc economice

~~~~~~
Dalles edit: discutia poate continua aici. Am splituit topicul intalnirilor.

[Yahoo!]
nemo
Member
[Avatar]

IP:

ciumurel wrote: .E adevarat ca am cam multi pesti ,20 la nr dar deocamdata nu am ce face

oioi... foarte multi pesti. Gandestete ca eu am acvariu cu 70 litri de apa in el si am 6 pesti (poate ar mai incapea inca unul...). think about it...

Sa mori pentru patrie... astea's povesti. Trebuie sa gasesti ceva pentru care merita sa traiesti ! "Parazitii"
[Email] [WWW]
nemo
Member
[Avatar]

IP:

ciumurel wrote:Inainte am avut 2 becuri economicoase de 15w fiecare si lumina de 75w.

E reclama. Adica un bec de 15W lumineaza cat un bec cu filament de 75W. Da e cam reclama zic eu. Oricum tie iti trebuie 75W de lumina economicoasa

Sa mori pentru patrie... astea's povesti. Trebuie sa gasesti ceva pentru care merita sa traiesti ! "Parazitii"
[Email] [WWW]
ciumurel
Junior member

IP:

Asa am cumparat acvariul ,cu 2 becuri de 15w.Am sa incerc sa mai pun un neon de 18w.Poate sa-mi spuna cineva care e diferenta intre tubul osram fluora si cel aquarelle?

Time is on my side
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

ciumurel wrote:Poate sa-mi spuna cineva care e diferenta intre tubul osram fluora si cel aquarelle?

[url=http://www.acvariu.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=81&Itemid=29]Baronu' wrote:
:nutz:[/url]

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Vanzari
Go to: