[quote=iptdorin]Foarte frumos acvariul.Felicitari!!!Cum se numesc plantele care le ai folosit drept gazon?? [/quote]
Multumesc ! Predominant am folosit Marsilia Hirsuta, iar undeva in mijlocul acvariului acolo de unde rasare craca aia de urca in stanga acvariului am ceva stauroghine repenz, care de altfel urca si pe craca in sus.
This message was edited 4 times. Last update was at 29/05/2012 17:15:25
Dragi colegi de forum, in continuare vreau sa va arat cum se prezinta plantele la mine in acvariu. In continuare sunt deschis la orce sfat si la orce sugestie. Aveti aici o insiruire de cateva fotografii ...
Invata de la cei mai buni, pentru a fi mai bun ca ei!
naitsirc wrote:De unde ai facut rost de Marsilea? Ca eu nu am gasit nici in curtea faraonului
Imi cer scuze de raspunsul intarziat, dar marsilia am avut de cand m-am apucat de acvaristica. Am incercat sa nu o imprastiu departe de mine, adica am dat la cati mai multi prieteni in sparanta sa am pe ce pune mana cand voi avea nevoie, si uite ca am avut nevoie Daca doresti sau ai nevoie discutam pe privat.
Dupa cum se vede si din fotografiile anterioare, in acvariu am cateva exemplare de pesti destul de frumosi. Am 11 Black Molyy la care mie imi place sa le zic "Black devils", mai am 6 cory panda care isi fac extraordinar de bine treaba fiind mai cuminti de cat rudele lor prin simplul fapt ca nu am avut nici un fir de gazon scos afara de ei. In acvariu mai locuiesc inca 2 SAE care dupa parerea mea sunt niste pesti super, dezavantajul lor ar fi ca nu se lasa pana nu mananca si ei din mancarea celorlalti, lucru care ma nelinisteste pentru ca mi-e frica ca nu o sa mai manance alge. Dar sa terminam cu vorbaria si sa trecem la treburi mai importante.
Doamnelor si domnilor, pesti din acvariul meu ...
In continuare vreau sa va arat cateva fotografii de ansamblu cu acvariul meu. Prima dintre ele este facuta cu tuburile reci aprinse ...
Acesta este facuta cu tuburile calde aprinse ...
Aici sunt doua fotografii de cu vedere de ansamblu ...
Salutare dragi colegi, am revenit cu ceva noutati.
In primul rand vreau sa ii multumesc pentru a nustiu cata oara colegului nostru Lup Comin. Am achizitionat de la el 4 exemplare superbe de discusi (intre 14 si 16 cm), a trebuit sa trec prin perioada de convingere cu sotia si pe urma sa imi fac acvariul, masa si lumina. Asa ca sa incepem cu prezentarile:
Acvariul
Dimensiuni 50/50/50
Volum 125 litri
Sticla de 6 mm lipita cu silicon alb
Suport acvariu
Pal melaminat de 18 mm, dimensiuni masa 50/50/61(h), facuta dupa modelul de la Juwel (aia cu picior pe mijloc, pentru nano)
Capac si iluminare
Capac confectiunat de mine din lambriu PDF de 8 mm.
Sistemul de iluminare este compus din doua becuri economice de 14 w fiecare
Filtrare
Boyu sp-1300b de 400 l/h si un ansamblu pompa aer (Resun Air 1000 de 1,2 l/min) + un filtru bolborositor
Si cam atat cu descrierile tehnice, sa trecem mai departe la cei 4 locatari ...
vreau sa imi dati cateva sfaturi ... cred ca discusi mei sunt gata de depunere, dar nu stiu care cu care o sa se cupleze ... ce stiu sigur este ca cel mare si galben este femela (asta o stiu de la cel de la care i-am cumparat), dar de ceilalti nu pot sa va spun nimik pentru ca toata ziua se bat intre ei, doar cel galben fiind neutru ... dar cel mai bine este sa va las pe voi sa vizionati filmul si sa va dati seama si pe urma daca doriti sa imi spuneti si mie cum sta treaba ... ca eu unul nu mai stiu ce sa cred ...
P.S. Imi cer scuze dar se pare ca nu pot sa pun filmul sa mearga direct din forum, sau nu mai stiu eu, daca poate un admin sau un moderator sa repare , ii multumesc de pe acuma. Multumesc
This message was edited 2 times. Last update was at 31/07/2012 22:09:01
Dragi colegi,
Incepand cu ziua de astazi (02-09-2012) acest topic se va numi "Biotop Home-Made 140 litri"
Acvariul :
- Lungime - L - 104 cm
- latime - l - 30 cm
- inaltime - h - 46 cm
- volum - V - 143 litri
- grosime sticla 10 mm
- lipit cu silicon alb
Suport Acvariu :
- mobila din sufragerie confectionata din pal melaminat de 18 mm
- placa de izoflor de 5 mm asezata sub acvariu
Capac si Iluminare :
- capacul este acelasi pe care l-am avut si pana acum confectionat din lambriu PDF de 8 mm
- iluminarea este asigurata de 3 becuri spoat de 20 de w (aici cred ca o sa mai renunt la inca unul, pentru ca este prea iluminat acvariul)
Echipamente si Aparatura :
- filtrarea este asigurata de aceleasi filtre pe care le-am avut si pana acum
- externul Hailea H-12 de 1200 l/h
- internul Aquael 1000 UNI+UV de 1000 l/h
Flora :
- inexistenta cu desavarsire
Fauna:
- 8 Cory panda
- 3 ancistrusi
- 12 neoni simpli
- 10 exemplare de scalari marmorati voalati
Am sa va las in continuare sa imi admirati acvariul ...
Acvariul meu arata in felul urmator, dupa cateva modificari. Am adaugat cateva plante si am mai suplimentat numarul de neoni. Scalari nu mai am decat 6 si saptamana asta mai dispare inca o pereche. o sa mai raman cu 4 din care stiu sigur ca 1 este mascul si celelalte sa fie toate femele si tot nu m-ar deranja. Asa ca sa continuam sirul povestii cu cateva fotografii:
Biotop Home-Made 140 litri ... 08-10-2012
Aceasta este femela de la perechea confirmata de scalari.
Acesta este masculul de la perechea de scalari.
Aceasta pereche mi-a depus in acvariu saptamana trecuta, si am zis ca o sa o scot afara si sa incerc sa prind o tura de pui de la ei.
Unul dintre masculi de ancistrus ... sta la panda dupa mancarea de la pestani cei mari ...
Aponogeton Rigidifolius
Hydrocotyle Leucefala
Echinodorus Tenelus pe fundal si ceva Crypto in prim plan
Crypto Ponderifolia, asta din cate imi aduc eu aminte ca se numeste
Aceasta din urma este o fotografie cu acvariul per ansamblu
Bafta si toate cele bune tuturor colegilor !!!
Salutare dragi colegi de forum,
Dupa o zi intreaga de munca si de truda, am reusit sa imi termin si eu de reamenajat acvariul. Am fost nevoit sa il scot afara din mobilier ca sa pot lega muschiul pe lemne. Am curatat filtrul intern luna-si-bec, dar filtrul extern l-am mentinut mergand pe toata perioada reamenajari intr-o galeata de 30 de litri. Merge pe 4 luni de cand nu mai este curatat.
Aceasta este fotografia cu rezultatul munci din ziua de 01-10-2012
Bafta si toate cele bune tuturor !!!
Acesta este ultima zvagnire a acestui acvariu. Filmul a fost facut in data de 29-12-2012.
Multumesc de sprijinul acordat si rog frumos un admin sa inchida acest topic. Acvariul nu mai exista.