[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Amplasare Tub CO2 orizontal  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Waterfish
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut

Exista vreo problema daca stiti,daca voi pune tubul de CO2 in pozitie orizontala?In tub exista lichid si la iesire el se lichefiaza.Ma gandesc sa nu treaca prin reductor in stare lichida si apoi in difuzor.Eu folosesc zilnic freon in instalatii si stiu ca la rasturnarea buteliei de freon intra lichid,iar in pozitie normala intra gaz.Nu am spatiu pentru tubul de co2 si de aceea vreau sa recurg la aceasta solutie....Cam asa as vrea sa pun tubul...

[Thumb - TUB.jpg]

[Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Pe manualul de instructiuni de la mini-butelia mea este specificat ca e interzis sa se tina culcata, si ca pozitia corecta de lucru este verticala (de aceea cam toate instalatiile CO2 pt acvaristica se livreaza si cu suporti de 'in picioare' pentru butelii).

In documentul acesta: http://www.hse.gov.uk/cdg/pdf/safusgc.pdf se mentioneaza la pg. 5 ca se vor mentine verticale containerele sub presune ..

Sincer nu stiu de ce, dar cred ca daca iese lichid de fapt o sa ai instantaneu mult mai multi vapori de CO2 ?

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

viulian wrote:de aceea cam toate instalatiile CO2 pt acvaristica se livreaza si cu suporti de 'in picioare' pentru butelii).

Adevarat ! Eu aveam si semne mari de exclamare pe cutia care a fost livrata butelia. Si langa ele scria UP in mai multe limbi. (Butelia s-a livrat incarcata)
Waterfish
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru ajutor.Ati fost de real folos.Voi cauta alta solutie de asezare a tubului.Este explicabil ca nu se poate folosi culcata pentru ca ar iesi lichid ceea ce nu prea este bine.Argumentele voastre m-au edificat complet...Ape limpezi!

[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: