[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
toate cele bune de la Cluj  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
JimiHendrix84
Junior member

IP:

Salut sunt Adrian (aka Jimi), din Cluj-Napoca am 27 de ani, cand eram ma mic aveam un acvariu de 20 l (pe care l-am gestionat dupa "ureche"), de mult imi doream unul nou si mai mare, dar cu banii mai greu. Una alta.. si si.. tocmai am puscat si eu un Hailea Aquarium F60 Black:
- capacitate acvariu 60 l
- dimensiuni acvariu 59x33,5x49 cm
- are capac cu sistem iluminare 1 lamp? x 24w
- filtru intern HL-BT400 debit 380 l/h (inclus in pachet)
- incalzitor Resun RH9000 de 75W
- termometru
Pentru apa:Tetra Safe Start ?i Aqua Safe
Doua plante(puse "strategic")
Nisip special pentru plante (Aqua Basis plus)
Pietris rosu
Din câte am citit trebuie asteptat un pic pana sa cumpar pestii(sa-si faca apa "mendrele" ei) si inclusiv mâncarea (cine ma poate ajuta cu cea mai mare placere, mai ales la pesti cam cati pot pune (mie personal imi plac cei colorati))
Dupa ce am pus prima data apa si am dat drumul au fost multe bule pe sticla, au mai disparut mai sunt câteva. si ce mai vreau sa zic, nu stiu cum sa pun filtru ca sa fie mai ok.. stropeste prea mult capacul..

Toate cele bune, o iarna moale si o cana cu vin fiert..
[Thumb - DSC05099.JPG]

[Thumb - P291111_08.41.jpg]

This message was edited 2 times. Last update was at 30/11/2011 15:46:54

stefanp
Moderator

IP:

Salut si bine ai venit.
Aquabasis nu e pietris, e sol fertil. Pietrisul e cel rosu, pe care nu inteleg de ce l-ai ales de culoarea asta...nu e deloc natural.
Ca sfat, pune mai multe plante. De vor ajuta si scapa de probleme. Ai pute sa lipesti si un autocolant negru sau albastru inchis pe spatele acvariului, va arata mai bine.
Filtrul pune-l ceva mai sus cu iesirea spre suprafata apei ca sa o valureasca putin si sa asigure oxigenarea. Daca ai furtunas pt aer si baga bule in apa (si paraca asa se vede), scoate-l.
Acum trebuie sa astepti ciclarea. In stanga sus ai link-uri utile, citeste-le, vei gasi acolo ce inseamna si cum se face ciclarea.

Succes.

This message was edited 1 time. Last update was at 30/11/2011 18:12:46

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
JimiHendrix84
Junior member

IP:

da da pamant fertil pentru plante,cu pietrisulera alt rand merci d esfaturi poza 2 era cu furtunelul cu oxigen. l-amscos ?i inprima numai este
Technics
Member

IP:

Primul lucru care trebuie sa-l faci este sa renunti imediat la acel pietris ...
Acvariul se presupune (sau macar asa ar trebui sa fie) o bucatica rupta din natura ...
JimiHendrix84
Junior member

IP:

CcC wrote:Primul lucru care trebuie sa-l faci este sa renunti imediat la acel pietris ...
Acvariul se presupune (sau macar asa ar trebui sa fie) o bucatica rupta din natura ...
da,stiu ce zici, dar eu nu sutn tipicul de om care face ce face tot omul eu vreau si culoare in viata si daca ar trebui a fie rupt din natura, natura mea eset rosie si mie chiar imi place, aici tine de gusturi - di gustibus non disputandum
si da ar mai trebui plante, dar si bani sa le cumpar
stefanp
Moderator

IP:

Corect, gusturile nu se discuta...dar totusi...
Iar problema de culoare o poti rezolva cu pestii colorati frumos si plante rosii...Dar, cum doresti tu.
Plante vezi la userul "Rebella" pe forum, are preturi decente si plante super.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Technics
Member

IP:

JimiHendrix84 wrote:
CcC wrote:Primul lucru care trebuie sa-l faci este sa renunti imediat la acel pietris ...
da,stiu ce zici, dar eu nu sutn tipicul de om care face ce face tot omul eu vreau si culoare in viata si daca ar trebui a fie rupt din natura, natura mea eset rosie si mie chiar imi place, aici tine de gusturi - di gustibus non disputandum

OK, daca natura ta este asa de rosie ... este alegerea ta.
Numai pot decat sa-ti urez ape limpezi.
JimiHendrix84
Junior member

IP:

CcC wrote:
JimiHendrix84 wrote:

OK, daca natura ta este asa de rosie ... este alegerea ta.
Numai pot decat sa-ti urez ape limpezi.

merci mult, ?i daca ma ajuta cineva cu mancarea si cam cati pesti potpune merci mult..plec la miscare
stefanp
Moderator

IP:

Mancare sunt multe sortimente. Poti lua fulgi.

Pt populare: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/692.page
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Despre noi
Go to: