[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Astept sfaturi!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
trandafir
Junior member

IP:

Buna ziua la toata lumea!
De cateva luni am renuntat la vivipari si mi-am luat cateva ciclide; am plecat de la 2 P elongatus si 2 L caeruleus, iar acum am ajuns sa am o ''ciorba de peste''.Intr-un acvariu de 120L am urmatorii pesti:
-3 C. Moori
-7 N. Livingston
-1 N. Venustus
-5 Iodotropheus Sprengerae
-3 L. Caeruleus
-2 Acei Ngara
-3 M. Auratus
-2 P. Elongatus Mpamga
-1 P. Elongatus
-1 Maylandia Estherae
In total sunt 28 de pestisori de la 2 la 10 cm. Acum am nevoie de sfatul vostru ca sa ma pot hotari pe care sa-i pastrez.
Eu ma gandeam sa-i pastrez pe:
-Livingstoni
-Venustus
-C Moori
-Acei ngara
-Caeruleusi; voi ce parere aveti?
In prezent este liniste si pace in acvariu, chiar daca sunt asa multi nu se bat. Astept sfaturile si totodata si criticile voastre. Multumesc!
[Thumb - Fotografie0414.jpg]

[Thumb - Fotografie0413.jpg]

[Thumb - Fotografie0412.jpg]

exp
Member
[Avatar]

IP:

In primul rand iti trebuie un fundal negru, pestii au un colorit foarte frumos si trebuie sa-l scoti in evidenta. In al 2-lea rand acvariul tau este mic din start pt ciclide. Nu ma pricep la africani, deci ii las pe colegii mai priceputi sa-ti zica ce pesti sa pastrezi, daca este cazul.
Pot sa comentez in schimb despre pietre. Incearca sa faci ceva mai natural, alege si niste pietre rotunde si aseaza-le mai asimetric. Inspira-te din acvariile de la sectiunea ciclide.
Observ, din lipsa algelor, ca acvariul tau nu este matur deloc. Da detalii te rog despre ce filtrare ai, niste teste de apa...etc.
Este posibil sa fie chiar un lucru negativ faptul ca nu se bat. Cand niste pesti sunt stresati de ceva (volum, suprapopulare, chimia apei) ei nu se comporta natural. Raman la parerea ca este un bazin prea mic, iar ciclidele nu prea sunt pentru incepatori.
Succes!

It is fear that gives men wings.
trandafir
Junior member

IP:

Sunt constienta ca acvariul este mic dar pana la urma este doar un hobby. Fundalul o sa vina si el, iar despre pietre ce sa zic....... daca stateam mai aproape de munte faceam rost si de pietre rotunde, dar cum eu stau la mare, cam asta e tot ce am putut sa gasesc. La vara cand o sa ajung pe la munte cu siguranta o sa-mi aduc si pietre de rau.
Dar sa revenim totusi la ce ma interesa pe mine mai mult.........CE PESTI SA PASTREZ?
Restul eu cred ca sunt detalii pe care le voi rezolva pe parcurs(fundalul,pietrele,iar cand va veni si capacul cu o iluminare corespunzatoare vor aparea si algele).
P.S. Explica ''acvariu matur''.
exp
Member
[Avatar]

IP:

trandafir wrote:Sunt constienta ca acvariul este mic dar pana la urma este doar un hobby.

Nu am spus ca acvariul este mic pt tine, ci pt pesti...
Uita-te si tu ce acvarii au colegii de forum la thread-ul cu ciclide. Toti au acvarii de la 400L in sus nu pt ca n-aveau ce face cu spatiul din sufragerie, ci pt ca acestea sunt conditiile cerute de ciclide.
Este logic, donezi pestii mari si ii pastrezi pe cei mai mici. De obicei se tin 2,3 masculi la o femela.
Un acvariu matur este un acvariu cu un echilibru perfect pt speciile din el. La ciclide trebuie sa mentii o anumita duritate a apei si un anumit ph (fiecare specie are cerintele ei).
Am observat din post-urile tale anterioare ca ai avut probleme cu orice peste ai avut in acvariul acesta. Ma intreb...ai auzit de ciclare sau de parametrii apei?

This message was edited 1 time. Last update was at 21/11/2011 15:51:17

It is fear that gives men wings.
BGD46
Membru de baza
[Avatar]

IP:

exp wrote:
Pot sa comentez in schimb despre pietre. Incearca sa faci ceva mai natural, alege si niste pietre rotunde si aseaza-le mai asimetric. Inspira-te din acvariile de la sectiunea ciclide.

Mie chiar imi plac pietrele alea. Sunt mai deosebite decat cele rotunde pe care le gasesti in 80% din acvariile cu ciclide.
Daca cauti pe net (youtube), o sa vezi fel si fel de set-up-uri la aceste ciclide.
Ex: http://www.youtube.com/watch?v=WTuKgfVYPL8
http://www.youtube.com/watch?v=McDGg595_Fo (asta nu-mi place nici mie) smilie

Daca e vorba de habitatul natural ptr acesti pesti, atunci lucrurile stau in felul asta:

http://www.youtube.com/watch?v=-iUPqwnnG70&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=-lL5isQ3B4s&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=J7C_aoW1pzY

Si in set-up-urile Amazon sunt fel si fel de variante ptr ca nu gasesti aceleasi conditii pe toata lungimea Amazonului.

Ca sa-mi dau si eu cu parerea despre acvariul din poze.........
1. Nu vad incalzitorul.
2. Chiar ar arata mai bine cu fundal negru. (nu e complicat) Nu este obligatoriu sa lipesti autocolant pe spate. Eu am pus o bucata de plexi negru opac in spate. Nu am lipit nimic si il pot scoate in 3 sec.
3. O sa vezi ca iti vei dori singura sa le iei un acvariu mult mai mare. Asta nu inseamna ca trebuie sa scoti biblioteca din sufragerie ca sa pui acvariul.
4. Nu ma pricep la ciclide si nu pot sa-ti dau sfaturi legate de ce vrei sa pastrezi acolo. Mie imi plac ciclidele viu colorate. (galben, roz, albastru)

This message was edited 2 times. Last update was at 21/11/2011 16:55:38

BGD46
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Si mai am un filmulet super interesant:

http://www.youtube.com/watch?v=kpivOkIlPME&feature=related

Din ce am vazut eu, pietrele nu sunt rotunde ca niste oua de dinozaur.

P.S.
La al 3-lea filmulet despre Malawi din postul anterior sunt 3 parti.
Vizionare placuta.
trandafir
Junior member

IP:

exp wrote: Am observat ca ai avut probleme cu orice peste ai avut in acvariul acesta.

In primul rand ''acvariul acesta'' nu este acelasi cu cel in care au fost probleme;
exp wrote: Ma intreb...ai auzit de ciclare sau de parametrii apei?

in al doi-lea rand, prin intrebarea pe care ti-o pui tu, ma jignesti pe mine, iar eu nu-ti permit pentru ca nu ma cunosti,
si in al trei-lea rand ai spus ca nu te pricepi la africani, deci daca nu te pricepi NU TE BAGA si cu asta am incheiat orice discutie cu dumneavoastra domnule exp.

Cer SCUZE adminilor, dar trebuiau lamurite anumite aspecte ale problemei.

Multumesc BGD46 pentru filmulete, sunt foarte interesante si intr-adevar pietrele nu sunt toate ''rotunde ca niste oua de dinozaur''
1. Nu au incalzitor pentru ca au 26 de grade de la temperatura din casa;
2. Caut fundal albastru inchis, dar am gasit decat negru si eu nu vreau negru;
3. Deja imi doresc un acvariu mai mare dar nu am spatiu unde sa-l pun;
4.Multumesc oricum, si mie imi plac ciclidele colorate ,dar treaba este sa fie si compatibile unele cu altele si tocmai de aceea am cerut sfatul celor care se pricep.
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut si felicitari pentru acvariu!
Spune-mi, te rog, ce este geamul de deasupra acvariului. Face parte din lampa sau ai confectionat un capac din el, caz in care sunt tare curios cum ?

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
trandafir
Junior member

IP:

Buna si multumesc pentru felicitari!
Geamul de deasupra face parte din proiectul pentru capac; practic vor fi doua capace: unul de sticla si celalalt din pvc. M-am gandit la acest gen de capac pentru ca o sa mi-l fac singura si pentru ca nu ma pricep la fire si cabluri am cumparat deja o lampa in genul celor de pus afara pe terasa sau la baie, si voi mai cumpara inca una si le schimb doar neoanele.Lampile vor sta pe capacul de sticla, ca sa nu ajunga umezeala la ele, iar deasupra celalalt capac.Asta pana cand voi gasi pe cineva priceput sa-mi prinda neoanele de capac. Stiu ca cel din sticla va fi mai costisitor pentru ca se va depune calcar pe el si va trebui curatat mai des, dar deocamdata nu am incotro.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: