Author |
Message |
vivianalucia
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/11/2011 14:42:44
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
vivianalucia
Junior member
IP:
|
So, mi am luat si eu "teapa incepatorului" de la vanzatorul din pet shop in cazul acestui peste , respectiv "e cuminte si nu creste mai mult". Ironia sortii , desi atunci cand m am interesat pe net de el, m am cam speriat, vreo 3 luni de zile a fost f cuminte si a locuit intr o armonie deplina cu vreo 20 de neoni , 6 pesti sticla, 4 xipho, 6 pearl gourami si cativa platy. Singurele momente in care iesea in evidenta erau in timpul hranirii, cand se amesteca cu ceilalti pesti si facea niste giumbuslucuri f haioase printre ei. Surpriza a intervenit cand i am mutat intr un acvariu mai mare (180 l , primul fiind de 60). Acesta (180 l) l am "impadurit" mai mult decat pe primul si le am cumparat niste scorburi false cu multe "tuneluri". A.! mai aveam si 6 ancistrus, care crescusera la care in acvariu mare am mai adaugat 2 gourami albastri. Domnul fantoma si a luat in stapanire o scorbura din care iesea rar...si la vreo sapt -2 au inceput problemele : intai m am trezit cu vreo 2 neoni fara cate un ochi, apoi erau deja 5 iar in momentul in care unul din ei a ramas fara ambii ochi, l am scos sil am separat intr o nascatoare din aia de panza aflata in acvariu de 60 l. (in asta erau deja niste alevini si nu l am putut lasa liber pt moment). Mai tarziu un vanzator de la hornbach mi a confirmat k el era problema , nu cei 2 gourami albastri (atacurile lui se suprapusesera , in mod ciudat cu aducerea celor in acvariu). Il mai banuiesc de asemenea de disparitia unui gold ancistrus mic (1,5 cm), si un xipho carea parut pur si simplu mort fara sa dea nici un semn de boala (ma gandesc ca poate l-a curentat). mentinez de asemenea k avea cam 4-5 cm cand l am cumparat iar acum are in jur de 8-9.. De asemenea vanzatorul de la hornabach mi a zis k in acvariu nu depasesc 15-20 cm la maturitate.
Acum , intrebarea mea este: ce ma fac cu el?  mie imi place f mult si as vrea sa l pastrez...exista anumite specii cu care sa se inteleaga? (pesti mai mari , nu stiu). Sau, trebuie tinut singur intr un acvariu...(si daca da, cel de 60 l ar fi prea mic pt el? )...M am gandit f serios si la varianta donarii lui....
va multumesc anticipat pt reply -uri
|
|
 |
Lazar Ginel
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/11/2011 14:54:07
|
Lazar Ginel
Ogar batran
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1478.jpg)
IP:
|
Eu zic sa -l donezi,dar sa avertizezi persoana de caracterul acestui peste sa nu pateasca si el ca tine
SI.... TRECI SI PE LA RUBRICA DESPRE NOI
|
Ogar batrin dar.... cu miros fin |
|
 |
Antoniot
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/11/2011 15:41:28
|
Antoniot
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/619850128444fbbc2737f9.jpg)
IP:
|
Am avut si eu acest peste daca il hranesti regulat il poti tine in acvariu cu pesti mai mari, tetra black, SAE, pestele fluture, discusi ....fara probleme din partea lor atata timp cat le oferi locuri intunecoase si spatiu deschis unde sa i hranesti regulat in acelasi loc.
(papa ficat de pui, granule sera, libelule)
La mine depasise 20 cm in cativa ani! La maturitate arata un pic fioros dar sunt superbi!
|
Nu judeca din rezultate! |
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/11/2011 12:39:07
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
Am meu are vreo 30-35 cm si-l tin doar cu pesti mari pe care nu-i poate minca.
Daca vrei sa-l pastrezi iti trebuie un acvariu mare cu pesti "nemincabili"  de catre Domnia Lui.
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
vivianalucia
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/11/2011 17:15:06
|
vivianalucia
Junior member
IP:
|
Antoniot wrote:Am avut si eu acest peste daca il hranesti regulat il poti tine in acvariu cu pesti mai mari, tetra black, SAE, pestele fluture, discusi ....fara probleme din partea lor atata timp cat le oferi locuri intunecoase si spatiu deschis unde sa i hranesti regulat in acelasi loc.
(papa ficat de pui, granule sera, libelule)
La mine depasise 20 cm in cativa ani! La maturitate arata un pic fioros dar sunt superbi!
am inteles. M am hotarat sa l pastrez , singur intr un acvariu de 60 l pana mai strang ceva banuti sa i iau unul de 180 pt el si ati cativa pesti mari. Am vazut pe net filmulete cu ei la maturitate si intr adevar sunt superbi. Nu prea inteleg insa cum vine treaba cu "pestii nemancabili" de domnia sa .....adica daca a atentat la ochii neonilor ce l ar opri sa faca acelasi lucru si cu altii pesti mai mari.....?..zic si eu...k ochii's ochi. O ultima intrebare despre el :la marimea lui actuala aprox 7 cm ar fi periculos pt leeri sau gourami albastri ajunsi la maturitate ?
multumesc
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/11/2011 20:30:28
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
Stiind cum e gura acestui peste nu-mi imaginez cum ar putea scoate ochii unui neon. Intr-adevar, poate minca orice peste ii incape in gura da' nu-l vad capabil de o asemenea precizie incit sa poata scoate ochii neonilor. Cred ca nu el e vinovatul.
Al meu e indiferent fata de discusi si fata de scalari, ii ignora.
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
vivianalucia
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/11/2011 21:28:43
|
vivianalucia
Junior member
IP:
|
Pai ai lista cu populatia din acvariul meu mai sus.. ai alt suspect?
Totusi de cand l-am izolat (cca 4-5 zile), nu au mai aparut neoni chiori... asta imi intareste suspiciunea ca el era vinovatul..
|
|
 |
plush
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/11/2011 23:34:31
|
plush
Junior member
IP:
|
In cat timp ( a se citi perioada de timp, cate zile) au disparut ochii neonilor?
am avut si eu un peste cutit, al meu era cam de 6-8 cm, dar nu am avut decese.
acuma, ca mai gasesti cate unu faca ochi .... sau mort pe la suprafata, asta e , mor si ei mai ales aia mici ....
Cati neoni ai in total acuma in acvariu? astia sunt pesti de card, trebuie cam 7-10 exemplare pentru a se simti bine
Eu am 4 gurami, si i-am vazut cum mai sareau la alti pesti mai mici .... asta e
tetrazoane ai? daca da, atunci sa stiii ca ei sunt de vina .. banui eu
|
|
 |
vivianalucia
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/11/2011 00:12:34
|
vivianalucia
Junior member
IP:
|
plush wrote:In cat timp ( a se citi perioada de timp, cate zile) au disparut ochii neonilor?
am avut si eu un peste cutit, al meu era cam de 6-8 cm, dar nu am avut decese.
acuma, ca mai gasesti cate unu faca ochi .... sau mort pe la suprafata, asta e , mor si ei mai ales aia mici ....
Cati neoni ai in total acuma in acvariu? astia sunt pesti de card, trebuie cam 7-10 exemplare pentru a se simti bine
Eu am 4 gurami, si i-am vazut cum mai sareau la alti pesti mai mici .... asta e
tetrazoane ai? daca da, atunci sa stiii ca ei sunt de vina .. banui eu
Au fost 25 neoni... au ramas cca 17. Am si 3 gourami albastri intr-adevar, dar chiori nu au mai aparut de cand am mutat fantoma. E posibil sa mai fi disparut/murit vreun neon, dar au ramas suficienti cat sa se simta bine. Totusi ziua nu era nici un fel de conflict in acvariu, i-am urmarit dupa ce am inceput sa constat problema. tetrazoane nu am...
|
|
 |
Cristi88
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 25/10/2013 19:41:11
|
Cristi88
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1b932eaf9f7c0cb84f471a560097ddb8.jpg)
IP:
|
ai putea sa pui si niste goldfish,poate sa ajunga pana la 20cm aproximativ
Editat de stefanp: Ultimul post al topicului a fost acum 2 ani. Fii un pic mai atent.
This message was edited 1 time. Last update was at 25/10/2013 20:31:28
|
Ape limpezi tuturor!!! |
|
 |
|