Salutari!
Ma bucur sa postez pentru prima oara la sectiunea de Cichlidae pe Aquascaping. Aceste doua acvarii imi vor oferi mie momente de liniste in fiecare zi si sper sa fie cat mai reusite atat din punct de vedere estetic cat si ca mediu pentru pestisorii mei.
Sa incepem:
Primul acvariu care va fi tematic Malawi:
130 / 45 / 60 - 350 litri
Open top (o sa ii pun o plasa din acrilic sus pentru siguranta);
iluminare: o lampa hqi 70 w asezata un pic inspre stanga (creeaza o zona mai usor umbrita spre dreapta) - 10.000K
filtrare: JHW304B - ciclat din fostul setup - inele ceramice , jumatate de litru de eheim mech , o mana de bioballs si un burete fin , UV de 9W lasat 24/24;
pompa valuri: JVP201A - 6000 l/h
Nisip alb si pietre calcaroase din HB.
Pesti:A. Firefish: 2M + 2 F + 15 pui intre 2-6 cm (masculul domninat la 10 cm a inceput sa se coloreze rosu si arata foarte fain)
P. Elongatus: 1M + 3 F + cativa pui
M. Membe Deep: 1M + 2F + 6 pui (unul din pui deja se contureaza intr-un mascul restul s-ar putea sa fie femele)
Zebra OB : 1M + 1F - masculul este extraordinar de frumos.. o sa ii tin o sedinta foto doar lui desi e posibil sa mi se para doar mie frumos
Nevertebrate: melci de substrat
Inca astept sa se limpezeasca apa si sa se stabilizeze acvariul pana pun pestii (momentan sunt in acvariul destinat tanganyika).
Acvariul Tanganyika
Un Cayman 110 relipit
110/45/55 - 270 litri
Filtrare JHW 302
Pompa valuri: JVP101A
Iluminarea standard din capac.
Nisip alb si voi adauga spartura de scoici si niste pietris ca sa arate mai natural.
Nevertebrate: melci de substrat
Pesti? Chiar nu stiu ce specii sa bag si ma gandeam ca poate imi recomandati voi cativa pestisori.
Cu pozele revin in putin timp dupa ce se limpezeste apa si in acvariu malawi dar astept cateva sugestii pentru acvariul tanganyika referitoare la pesti si la cochilii .. ce cochilii ati bagat in acvariu? are cineva cochilii de Neothauma ? ceva similar putem gasi si pe la noi? eu unul am cautat sa aduc cochilii in tara dar nu se putea decat in cantitati industriale din pacate.