[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Beginer Start-Up 160 L  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

acuma am inteles si eu ..... recunosc cred ca am citit de vr'o 10 ori mesajul lui.....

dar de ce ai lichidul ala seminal la suprafata apei ? ))

ce faci rau ?
dragoi adrian
Junior member

IP:

Da exact era o mazga la suprafata. Am luat 6 melci poate curata ei pe pietre ca in rest am mai curatat eu. Am skimbat si capul la filtru si nu mai clipoceste apa. Am sa bag maine cativa scalari sa vad dak le prieste mediul.
[Yahoo!]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Nu mi-ai raspuns la intrebare...
de ce ai materie organica in acvariu ?
dragoi adrian
Junior member

IP:

Am de 5 zile 3 scalari si 3 corydoras si 4 melci galbeni.azi am observat k toti pestii cum prind melcii la vedere ii agreseaza. E normal?
[Yahoo!]
dragoi adrian
Junior member

IP:

Incepand de azi am in acvariu 3 pseudotropheus elongatus si 3 maylandia esthera, cred ca am scris bine. O sa revin cu poze ca acum scriu dupa telefon
[Yahoo!]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Nu cred ca e o idee buna sa mixezi cichlidele cu scalari. In plus de asta Pseudotropheus Elongatus este destul de
agresiv. Ai aici o descriere a speciei:

http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=855

De la cine i-ai luat a spus ca e ok sa ii tii impreuna cu scalari? In 160 litri de apa?
Poate ma insel eu, nu am cichlide si nu ma pricep prea bine la cichlide dar cred ca o sa iasa un macel la tine in acvariu.

O zi buna,
Dragos

LE Si ce parametri are apa din acvariu? (pH, KH, GH si temperatura)

This message was edited 1 time. Last update was at 10/12/2011 03:21:36

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
dragoi adrian
Junior member

IP:

Scalarii si cory i-am donat, am citit si eu ca nu merg. Inca nu am facut nici un test de apa, temp este de 26 constant. Revin cu detalii luni ca nu sunt in bucuresti
[Yahoo!]
dragoi adrian
Junior member

IP:

Pestii sunt de aprox 1 sapt in acvariu, ar trebui sa ii fac schimbvl de apa sau sa mai astept cateva zile? Pestii sunt vioi, mananca nu par sa aiba probleme.
[Yahoo!]
dragoi adrian
Junior member

IP:

La multi ani in noul an sa fiti sanatosi si ape limpezi!!!
Azi de dimineata am observat ceva cam 2-3 pestiuci se freaca de nisip, ce inseamna asta? Am mai citit mai demult ceva despre asta dar nu mai gasesc.Setupul are aprox o luna de zile schimbul il fac la o sapt cu 30-40% din apa.
[Yahoo!]
crimson
Member

IP:

dqaca se freaca, e posibil sa aiba o ciuperca, au ceva pete pe ei, aripioare mancate? alte simptome in afara de frecatul de pietris? ce specie sunt pestii care se freaca? ceva poze?
dragoi adrian
Junior member

IP:

Nu am observat pete sau altceva.pestii sunt auratus si iodotropheus cred k am scris bine
[Yahoo!]
crimson
Member

IP:

nu cunosc comportamentul ciclidelor... las pe altii mai experimentati sa dea sfaturi pe tem asta, dar stiu ca unele ciclide se joaca cu nisipul, il iau ingura il arunca etc.
dragoi adrian
Junior member

IP:

revin cu noi detalii...pestii nu se mai freaca de nisip...cred ca era doar o joaca vazand asta numai la 2 pesti. Am am observar ca un auratus nu mai are dungi deloc e decolorat tot in schimb ceilalti sunt destul de colorati. Sa inteleg ca nu ii convine ceva? de o saptamana am mai pus in acvariu 3 acei si 3 livingstoni...cred ca am cam aglomerat acvariul...revin mai pe seara cu niste poze sau maine.

P.S: care e inaltimea maxima la care ar trebuie sa fie filtrul jbl e900 fata de acvariu ca mi se pare debitul cam mic. Am observat la un amic acelasi filtru pe un acvariu mult mai mare ca al meu si debitul mi s-a parut mai mare ca la mine.
[Yahoo!]
dragoi adrian
Junior member

IP:

cam greu imi raspunde cineva pe aici...in fine...un video filmat cu telefonul dar nu prea concludent http://youtu.be/rAPHjs_8TVA
[Yahoo!]
dragoi adrian
Junior member

IP:

donez un synodontis velifer de 7-8 cm si un sanitar nu stiu specia exacta dar e leit ca un somn are cam 10 cm...doar bucuresti si ilfov

This message was edited 1 time. Last update was at 15/01/2012 23:42:55

[Yahoo!]
dragoi adrian
Junior member

IP:

atasez un filmulet facut acum 5 minute un auratus care apare un rol principal de la 0:15 nu mai are pic de culoare si are o pata neagra la gusa...stie cineva de la ce poate fi? si mai am un elongatus care pare mai mult alb decat albastru cu negru.

http://youtu.be/ojTRJ0yXKmc
[Yahoo!]
dragoi adrian
Junior member

IP:

chiar nu stie nimeni?
[Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

cred ca cel mai bine sa rogi un moderator ca sa mute topicul la ciclide,sunt sanse mari acolo sa primesti raspunsuri.
eu tind sa cred ca , tu ai o femela acolo despre care vorbesti cu icre

fostul user ozy
[WWW]
dragoi adrian
Junior member

IP:

nu cred ca e corect ceea ce zici din cate stiu ciclidele fac gusa atunci cand depun...sau depun in gusa...nu stiu cum sa ma exprim mai bine. o idee buna cu mutarea topicului acolo sau contopit cu topicul To be or not to be. Rog un moderator sa ma ajute daca se poate. Multumesc anticipat.
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

dragoi adrian wrote:atasez un filmulet facut acum 5 minute un auratus care apare un rol principal de la 0:15 nu mai are pic de culoare si are o pata neagra la gusa...stie cineva de la ce poate fi?

Din ce se vede in film pestele respira deschizind gura => nu are icre. Cel mai probabil e ca incepe sa se maturizeze si sa ia culori de mascul (sper ca-i singuru' ) . Cind sint pui arata toti ca femelele.

Uite aici cum arata masculu' (ala negru si urat ):

image

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: