[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
"holandeza de Giulesti" reloaded  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
exp
Member
[Avatar]

IP:

Mie chiar imi place in forma asta.

It is fear that gives men wings.
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Am asa boala ppaaa' tine nene Ciro, da' numa cand te apuca pe matale nervii si frustrarea in rest ce sa zic, wild asa pe gustul meu, se cunoaste mana jupanului Antoniot pe acolo In rest ce sa zic, astept sa vad ce idei iti mai vin si cum "imbatraneste" acvariul matale.

This message was edited 1 time. Last update was at 21/11/2011 21:21:14

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
ioanis
Member
[Avatar]

IP:

Marsilea nu e super iubitoare de lumina ,dar la citi wati ai tu acolo si la experienta ta cred ca ai putea sa o schimbi cu HC.Da mai bine la imagine.in rest ce sa zic ,
iti multumim pentru noul setup si pentru ca ai revenit la ceea ce te pricepi tu mai bine:"holandeze"

http://www.flickr.com/photos/60563080@N04/8091362882/in/photostream/
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Jupanu Eugen, sa traiesti, greu mai aude lumea de tine. Poate te arati la intalnirea de vineri, la o bere si un carnat, ca nu ne-am vazut de un car. Apropo de "cand nu ma placi tu pe mine" adica la nervi si altele... Pai care ar mai fi frumusetea? Eu asa sunt si in viata de zi cu zi, un "copil" mai mare, chiar daca sunt jumate grizonant. Cand ma bucur, stie toata lumea ca exult, cand ma supar, stie toata lumea ca tun si fulger. Ce sa ii faci... Ma bucur ca iti place jungla, si mie imi place, desi am unele reticente si ma stradui zilnic sa imi vina idei sa o fac beton. Deocamdata stau cuminte, astept sa fac tufe, astept ca nenorocitele de cioate sa se imbibe de apa ca sa pot sa umblu un pic la ele.
@ioanis, cu respect te salut. Sa stii ca la gazon, ca de fapt si la alte plante, sunt cam "p-afara", pentru ca, desi e al doilea setup (exceptand carasii) nu am lasat suficient setupul sa "imbatraneasca", cum perfect a zis kmol. Asa ca, sinceramente, habar nu am cum sa fac gazonul sa mearga, indiferent ce ar fi. Si acum vad ca de sub pietris ies mici frunzulite, cate 2-3, la marsilea. Si trebuie sa ma documentez sa vad cum se tunde, cum se aranjeaza, ca sa ramana "pe orizontala" si des. Deeeeci, e munca multa, dar frumoasa. Sunt decis insa sa scot untul din setupul asta, adica sa il fac cat mai brici posibil, exact asa cum e el. Voi mai reveni cu teste, sa vad daca am deciclat sau nu acvariul cu mutarea masiva de joi si cu poze cand apar schimbari mai mari. Ca pesti, am ramas cu ochii si mintea la Black Tetra ai lui Antoniot. Daca e totul in regula cu apa si ii gasesc, musai vreo 10 juvenili iau. Sa auzim numai de bine si sa ne vedem cu bine.
L.E. Am aruncat un ochi la plantele si mai ales la perlarea superba a lui Bitanu din noul sau proiect... La mine nu o fi stabil de nu perleaza sau le dau prea putin codoi? Sau prea putin lumina?

This message was edited 1 time. Last update was at 21/11/2011 23:03:15

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Taci ca nu mai scrisesem demult... Am taiat cele doua varfuri de cioata din trei, a ramas unul singur. Nu am renuntat la ele, ci le-am "indesit" in partea stanga, printre Cryptocorine si Bacope, ca na... nu puteam sa le arunc la cos. Am mai bagat doi anubiasi la baza cioatelor, in dreapta jos, am tuns didiplisul si bacopa si celelalte si am mai facut niste tufe mici la baza, am scos filtrul intern si locul lui a fost luat de bacope... PH-ul se pare ca a urcat la 7.0, desi codoi am dat destul... Am scos alga filamentoasa binecunoscuta de pe muschi si de pe Rotala. Micile Marsilea tot ies din substrat si cresc in sus... le tund si le replantez? Am tras si niste poze, desi apa este tulburata de micile schimbari, sper sa se vada ceva... Idei, controverse, sfaturi, critici... bagati mare!

L.E. Stiu, mare rahat nu se vede din jungla, ca de obicei am facut un jeg de poza... Dar e jungla mea, aparatul meu, cu ele defilez .
[Thumb - poze 24.11 001.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 25/11/2011 01:31:01

[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

cirotariu wrote:
L.E. Stiu, mare rahat nu se vede din jungla, ca de obicei am facut un jeg de poza... Dar e jungla mea, aparatul meu, cu ele defilez .

Stii ce ma deranjeaza pe mine la ochi? Teava aia de evacuare a filtrului...e stramba! Zau ca ma inteapa in retina cand o vad asa

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

carcotasule. Asa a iesit "la montaj", e un pic in sus sa am un pic de valurire la suprafata, ca debitul la retur e dat doar la jumate.
L.E. Stefane, carcoteala si reply-uri constructive, lasa teava, ca n-are nicio treaba...

This message was edited 1 time. Last update was at 25/11/2011 01:40:02

[Email] [Yahoo!]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Da' de ce nu o pui pe laterala din dreapta? Nu ai avea o circulatie mai buna a apei? Parca am vazut
turul in coltul din stanga ...
Trebuie sa mai ai rabdare sa creasca plantele.
Dar arata bine, sint curios cum o sa evolueze.

O seara placuta,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Ca e mai lata decat latura din dreapta si pentru ca pe latura din dreapta nu are nicio treaba teava aia. Circulatie pot face obturand teava si dand drumul la spray-bar, dar apoi sunt valuri prea mari, apa prea agitata in acvariu, canci codoi... Off, o scoteam din poza cu "edit" daca ma gandeam ca teava aia nenorocita ajungea atractia serii.
P.S. O mai gandim la "rece", dragose, maine seara...

[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

cirotariu wrote: carcotasule. Asa a iesit "la montaj", e un pic in sus sa am un pic de valurire la suprafata, ca debitul la retur e dat doar la jumate.
L.E. Stefane, carcoteala si reply-uri constructive, lasa teava, ca n-are nicio treaba...

Pai e constructiva. Si teava face parte din ansamblu
In rest, las sa vorbeasca nenii mai avizati, io' is ala micu' de mai zice de o teava, de una, de alta
Si vorba lui Dragos, sa mai creasca o tzara plantele.

Da' niste vietati sa vedem niste miscare prin "piscina" pe cand?

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Plantele abia le-am tuns... o sa creasca la loc, sa speram tufe... Vietati cand o sa gasesc Black Tetra, varianta neagra a tetrazonilor mei de odinioara, cat de curand...

[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Da' de green tetra ce zici?
Mie incep sa-mi placa din ce in ce mai mult pestisorii astia.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai green tetra sunt neoni, eu vorbeam de Black Tetra(Gymnocorymbus ternetzi), nu black neon tetra (Hyphessobrycon herbertaxelrodi).
[Thumb - black tetra.jpg]

[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Scuza-ma, nu la neoni ma refeream, ci la: http://www.google.ro/search?tbm=isch&hl=ro&source=hp&biw=1366&bih=599&q=green+tetrazona&gbv=2&oq=green+tetrazona&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=321l3346l0l3460l17l16l1l6l6l0l236l1017l4.4.1l9l0

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Sunt frumusei pestisorii ,eu am avut in constanta am vazut doar o singura data si atunci eu i-am luat pe ultimii , masculii sunt cu negru la inotatoare iar femelele sunt cu un rosu/portocaliu, sunt foarte frumusei mai ales ca la mine cand le aprindeam lumina se aliniau toti

Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]
kyoshoy
Member
[Avatar]

IP:

Andrei Panainte wrote:Sunt frumusei pestisorii ,eu am avut in constanta am vazut doar o singura data si atunci eu i-am luat pe ultimii , masculii sunt cu negru la inotatoare iar femelele sunt cu un rosu/portocaliu, sunt foarte frumusei mai ales ca la mine cand le aprindeam lumina se aliniau toti

Cei cu rosu la inotatoare cred ca erau Flame Tetra (Hyphessobrycon Flammeus). La Gymnocorymbus Ternetzi dimorfismul consta doar in talie (femelele mai mari), in rest, in afara de alb si negru, nu au alte culori. Foarte rezistent pesti, am 8 bucati de la inceputurile acvariului, fac 4 ani in martie anul viitor, n-am avut nici o pierdere la ei.

Numai prostii au doar convingeri si nici o indoiala!
[Yahoo!]
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

kyoshoy wrote:
Andrei Panainte wrote:Sunt frumusei pestisorii ,eu am avut in constanta am vazut doar o singura data si atunci eu i-am luat pe ultimii , masculii sunt cu negru la inotatoare iar femelele sunt cu un rosu/portocaliu, sunt foarte frumusei mai ales ca la mine cand le aprindeam lumina se aliniau toti

Cei cu rosu la inotatoare cred ca erau Flame Tetra (Hyphessobrycon Flammeus). La Gymnocorymbus Ternetzi dimorfismul consta doar in talie (femelele mai mari), in rest, in afara de alb si negru, nu au alte culori. Foarte rezistent pesti, am 8 bucati de la inceputurile acvariului, fac 4 ani in martie anul viitor, n-am avut nici o pierdere la ei.

Intradevar foarte rezistenti si la boli, am avut o ciuperca care mi a omorat toti molinezi dar astia nu au avut nimic.Se gasesc la coralis la 2,5 ron bucata.
Cresc foarte repede si sunt extrem de vioi.Insa nu ii poti tine cu gupy sau alti pesti mici cu voal, ciugulesc din cozi.

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

@antoniot, am sunat joia trecuta si Alex nu mi-a zis ca ar avea Black Tetra... acu mi-e sa nu fi facut si el confuzia cu neonii black tetra. O sa incerc sa ajung la el, desi abia sambata se iveste o ocazie...
@restul care v-ati luat de spray-barul meu, ce-i drept inestetic... L-am scos de tot, gata. Cotul turului este acum indreptat din coltul dreapta spate spre mijloc-fata. Cu poze nu va mai "delectez" decat cand o sa pun si ceva vietati, oricum nu am mai facut decat tunderi si indesiri.

[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

cirotariu wrote:
@restul care v-ati luat de spray-barul meu, ce-i drept inestetic... L-am scos de tot, gata. Cotul turului este acum indreptat din coltul dreapta spate spre mijloc-fata. Cu poze nu va mai "delectez" decat cand o sa pun si ceva vietati, oricum nu am mai facut decat tunderi si indesiri.

Vezi, te-ai suparat tu pe noi, dar tot raul spre bine

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Maab
Membru de baza
[Avatar]

IP:

ciro, am vazut astazi black tetra la cora din pantelimon, este un pet shop si au acolo la 5 lei bucata

De multe ori, e o obraznicie sa nu fii obraznic. (Nicolae Iorga)
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: