[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
New Malawi Tank 250x75x50 - 937 Ltr  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
Colours of Africa
Member
[Avatar]

IP:

Foarte frumos! Felicitari
[Yahoo!]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Cati pesti ai acolo, 200 ?

Cam aglomerat pentru mine, dar e frumos.

Biotop Malawi || Biotop Amazon
habar_name
Junior member

IP:

Felicitari si mai ales respect pentru curajul de ati construi bazin de o tona la etajul patru.. Nu ca ar fi vreo problema.. Doar ca 99% din populatie ... intrebata daca ar fi... despre tona asta...
Altfel, ce dimensiuni au compressicepsii tai?
[Yahoo!]
pyu
Member

IP:

pomi wrote:Cati pesti ai acolo, 200 ?

Cam aglomerat pentru mine, dar e frumos.

Merci
Cam 190. Excluzand puii din plase si maternitati, pe care oricum nu ii voi tine.
Dupa selectii vor ramane maxim 100.

habar_name wrote:Felicitari si mai ales respect pentru curajul de ati construi bazin de o tona la etajul patru.. Nu ca ar fi vreo problema.. Doar ca 99% din populatie ... intrebata daca ar fi... despre tona asta...
Altfel, ce dimensiuni au compressicepsii tai?

Am vorbit recent cu un domn, mare inginer, bla bla, care cunoaste blocurile din zona de unde stau, intamplator mama lui a stat in acelasi bloc.
A zis ceva de genul ca e bloc contruit din placi, si rezista si la mai mult de atat, si indiferent de etaj, imi tine greutatea pe care o am. Mi-a explicat mai mutle, in fine, nu retin tot, nu e domeniul meu, si nici nu am inteles exact tot.
Stiucile au cam 3 cm, unii poate 3.5-4. Capul li s-a colorat putin la unii, nu mai e argintiul ala urat.

Astazi, femela de fryeri a dezlantuit iadul.
image
O iert , ce sa ii fac acuma...
Am vrut un fel de biotop Haplochromines + Mbuna + Peacocks, suport consecintele. Totusi, am livingstonii de marimea acestei femele, venustusi mult mai mari, masculul de fryeri chiar e mai mare, si nu s-au dat la pui de 2-3 cm. Exemplu ca si in viata omului, femela e mai rea
Glumesc, sper sa nu supar pe nimeni

This message was edited 1 time. Last update was at 04/11/2011 13:17:00

[Email] [Yahoo!]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Eh, acum ai cam 189 de pesti

Era inevitabil sa se intample si asemenea momente, atata timp cat prada si pradatorul convietuiesc in acelasi acvariu, dar oricum, banuiesc ca te asteptai la asta.

Biotop Malawi || Biotop Amazon
MAYA
Senior member
[Avatar]

IP:

Cam 190. Excluzand puii din plase si maternitati, pe care oricum nu ii voi tine.
Dupa selectii vor ramane maxim 100.

Ce opresti ?

http://africancichlidsofmalawi.webs.com/apps/photos/album?albumid=13940198

[WWW] [Yahoo!]
jaykay
Unripe member
[Avatar]

IP:

This message was edited 1 time. Last update was at 04/11/2011 22:13:19

[Yahoo!]
jaykay
Unripe member
[Avatar]

IP:

sal
si eu vreau sa-mi fac unul de
220 x 30 x 65
suportul il fac din teava rectangulara
cred ca e ok , nu ?
ca la mine nu o sa se vada cei dedesubt
ca vin cu o placa mare in fata

This message was edited 2 times. Last update was at 04/11/2011 22:22:53

[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

jaykay, rugaminte nu prea mare la tine am. De vei cauta putin pe forum, regulamentul acestuia il vei gasi. Apoi, dupa ce il vei citi, a-l respecta am sa te rog (din nou). Iar urmatoarea miscare va fi un post la "despre noi".
Sper ca nu-ti ce rprea mult. mULTUMESC

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
pyu
Member

IP:

MAYA wrote:
Ce opresti ?

Cam de toati cate 2 M si 3-4F. Nu stiu inca sigur, sa vad ce vor creste si ce vor fi.
Sunt innebunit dupa moorii, livingstoni, venustusi, stiuci, va fi greu.

pomi wrote:Eh, acum ai cam 189 de pesti

Era inevitabil sa se intample si asemenea momente, atata timp cat prada si pradatorul convietuiesc in acelasi acvariu, dar oricum, banuiesc ca te asteptai la asta.

De fapt am mai primit azi 7 puisori frumosi foc de 3-4 cm, o aulonocara "oarecare"
Saptamana viitoare, mai vin 2 femele de borley, 1-2 femele de fryeri iceberg, si o pereche de chiloelo. Daca reusesc, urmatorul pas va fi achizitionarea unui mascul de iceberg, si unul de borley
Cu ocazia asta trec usor de 200, sa vedem cum va face fata filtrarea.

jaykay wrote:sal
si eu vreau sa-mi fac unul de
220 x 30 x 65
suportul il fac din teava rectangulara
cred ca e ok , nu ?
ca la mine nu o sa se vada cei dedesubt
ca vin cu o placa mare in fata

Probabil ca da, dar iti trebuie un stand sanatos, cred ca iti trebuie teava mai groasa.

This message was edited 1 time. Last update was at 05/11/2011 00:38:27

[Email] [Yahoo!]
pyu
Member

IP:

Poze noi
image
image
image
image
image

New entry:
image
image
[Email] [Yahoo!]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Foarte frumos! Sa-ti traiasca. Ai atatea specii, incredibil. Acvariul tau este ca o enciclopedie vie. Iti admir tenacitatea si curajul! Felicitari!

PS Cam cat de mari s-au facut Venustusii la tine?

This message was edited 1 time. Last update was at 22/11/2011 01:44:28

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
pyu
Member

IP:

bobesku wrote:Foarte frumos! Sa-ti traiasca. Ai atatea specii, incredibil. Acvariul tau este ca o enciclopedie vie. Iti admir tenacitatea si curajul! Felicitari!

PS Cam cat de mari s-au facut Venustusii la tine?

Multumesc.
Venustusii au cam 12-13 cm (cred).
Abia astept sa mai creasca, sa mai fac selectii, si mai vreau anumite specii, nu ma las pana nu le obtin
Vreau un mix Haps + Mbune + cateva aulonocare, dar special HAPS.

Livingstonii imi plac foarte foarte mult, sunt fanul lor
image
image

Nu vreau sa renunt parca nici la Mbune, unele sunt dragute chiar
image
image
image
image

Masculul tanar de protomelas:
image

Delfinita mea, ramasa fara mascul
image

Si poze de grup:
image
image
image

PS: De ce curaj?
[Email] [Yahoo!]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut, spuneam 'curaj' ca pe o figura de stil. Ai o responsabilitate mare, cu cat ai mai multi pesti cu atat mai mult trebuie sa fii cu ochii pe ei. Insa se vede ca te ocupi. Bravo man!

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
pyu
Member

IP:

bobesku wrote:Salut, spuneam 'curaj' ca pe o figura de stil. Ai o responsabilitate mare, cu cat ai mai multi pesti cu atat mai mult trebuie sa fii cu ochii pe ei. Insa se vede ca te ocupi. Bravo man!

Merci inca odata
Nu sunt inca multumit, vreau sa fie si mai bine.
Dupa hranire, timp de 1-2 ore e dezastru, cand incep toti sa faca treburile mari.
Sunt nevoit sa aspir la 1-2 zile, si vreau sa construiesc un prefiltru, cu perlon, sa-mi usureze munca. Am avut asa ceva la vechiul acvariu, si mergea foarte bine, dar nu il pot folosi aici, pentru ca nu am nici un filtru extern acum.

Toata filtrarea e interna:
image
image
image
image
image
image

Stiu, o sa tipe lumea la mine, insa in tuburile alea am vreo 16 litri de bio rio si siporax, fara nimic altceva, exclusiv pentru filtrarea biologica (in poza din capac apare unul, al doilea a fost pus dupa o saptamana).
Vor veni upgrade-uri, incet in timp, nu le pot face toate odata
Mai am un triunghi in decor, ar incape lejer 10 litri de spartura de roca vulcanica, va veni si asta in curand.
Dar principala e filtrarea mecanica acum. Cu cat elimin mai multa, cu atat ma apropii de zero la capitolul nitriti. Momentan sunt undeva intre 0.05 (la mijlocul saptamanii) si 0.1 (inainte de schimbul de apa). Dupa modificarile astea, imi propun ZERO.

This message was edited 1 time. Last update was at 22/11/2011 13:38:30

[Email] [Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Eu ti-am spus-o si-n particular, dar ti-o spun si public: stai pe o bomba cu ceas. Hai sa-ti dau un citat din cartea "Fundamentals of Ornamental Fish Health" scrisa de Helen Elizabeth Roberts:
"Many factors affects the toxicity of NO2 in fish. These include fish species, size, previous exposure of fish to NO2 , nutritional status, presence of infectious agents, water pH, and DO concentration. As with ammonia concentrations, the view of most fish health professionals is that the only acceptable level of nitrite in culture systems is zero." ...deci...nu te culca pe-o ureche ca pestii n-au semne...in acvariu se accepta 0 nitrit!!!
Altfel spus, expunand permanent pestii tai la valori ale NO2 variind intre 0,05 - 0,1 nu faci altceva decat sa "asiguri" unul din cei mai importanti factori de risc, anume: previous exposure of fish to NO2 ... deci, pestii tai stau permanent in conditii de NO2 periculos. Da, vei zice ca nu au simptome. Dar, stii cum actioneaza intoxicatia cu NO2? In primul rand are efect cumulativ; se produc microleziuni permanent. In al doilea rand, nu apar simptomele clasice, ca in cazul intoxicatiei cu NO3, adica pop-eye sau fin-tailrot. Apar doar usoare semne de decolorare si respiratie la suprafata apei. Dupa care, azi ii vezi sanatosi, iar maine iti inoata toti alandala...is gata intoxicati, ireversibil, ptr ca intoxicatia cu NO2 nu are leac.
Tu spui ca nu-s bani si te bazezi actualmente doar pe filtrarea mecanica....la un bazin de aproape 1000 l = INCONSTIENTA CRASA!!! (pentru ca nu am nici un filtru extern acum)
Vad ca cheltui o gramada de bani cu tot felul de fitinguri si tuburi artizanale in incercarea unei filtrari mecanice superioare. Retine Ionut, filtrarea mecanica nu te va scapa NICIODATA, integral de NO2....Doamne fereste ca bacteriile care le ai totusi prin filtrele acelea interne sa nu mai poata bio-transforma amoniacul, care e chiar mai toxic decat NO2....atunci totul s-ar desfasura extrem de brusc si brutal. In loc sa cheltui bani cu finetzurile alea de fitinguri, mai bine luai 2 canistre mari de plastic, de vreo 30 l, le etanseiza-i capacul (ca vad ca la DIY te pricepi), dadeai doua gauri, una in capac si una in laterala, doua coturi, o pompa, furtune si gata....aveai cele mai mari si mai tari filtre posibile. Ca tu duci lipsa supra-acuta de filtrare biologica! Doar asta te va scapa de NO2... imi propun ZERO ...nu vei reusi niciodata fara 2 filtre externe mari si vrei 50-60 litri material filtrant, orice ar fi el, chiar si mozaic spart.
In rest,....acvaristica la tine, asa cum incerci s-o "duci" acuma, pe umeri, tinde sa devina o povara....aspirat tot la 2 zile, schimburi dese de apa, etc....

This message was edited 1 time. Last update was at 22/11/2011 21:52:53

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
pyu
Member

IP:

Calin, imi propun sa ajung la zero, si voi ajunge in maxim 1-2 luni. Volumul nu conteaza, ci incarcatura biologica, aici e problema. Am reusit la vechiul bazin, voi reusi si la asta.
Schimburi de apa - le fac doar saptamanal, doar aspir la 2 zile, treaba de 10 minute, uneori aspira nevasta, nu e un chin deloc.

Daca nu reusesc sa-i aduc la zero, ma las de acvaristica.

Referitor la DIY - nu vreau sa risc nimic, pana nu stiu sigur ca merge.

Filtrand mecanic, si scotand mizeria la 2-3 zile, conditiile se vor imbunatati pentru moment, pana cand voi adauga materiale biologice. Am in plan si lucrul asta.

This message was edited 2 times. Last update was at 23/11/2011 11:01:47

[Email] [Yahoo!]
florinank
Junior member
[Avatar]

IP:

sunt foarte frumosi pesticii tai
de unde ai facut rost de atatia pest? Cand te hotarasti sa dai din mbune anunta-ma si pe mine ca vin ca vantul. E criza mare de astfel de pesti in piatra neamt

This message was edited 1 time. Last update was at 29/11/2011 21:58:33

Orice barbat care crede ca este mai destept decat nevasta lui, este casatorit cu o femeie inteligenta
pyu
Member

IP:

florinank wrote:sunt foarte frumosi pesticii tai
de unde ai facut rost de atatia pest? Cand te hotarasti sa dai din mbune anunta-ma si pe mine ca vin ca vantul. E criza mare de astfel de pesti in piatra neamt

Merci.
Majoritatea sunt crescuti in "pepiniera" propie.
Ce mbune te intereseaza? Lasa-mi pe pm o adresa de email si ce te-ar interesa, si iti trimit ce am disponibil...
Sau da add la ionutz.blue@yahoo.com
[Email] [Yahoo!]
florinank
Junior member
[Avatar]

IP:

pentru un amic ce nu gaseste sticla de 10mm pe la piatra neamt, ar avea de unde sa cumpere prin suceava?

This message was edited 1 time. Last update was at 01/12/2011 21:08:13

Orice barbat care crede ca este mai destept decat nevasta lui, este casatorit cu o femeie inteligenta

Forum Index » Cichlidae
Go to: