koala wrote:1) Scoate icrele cu tot cu melcul ala in care depun pestii, a doua zi dupa depunere... un bazin micut, putin "aer" care sa miste apa si cateva picaturi de albastru de metil...
2) Scoate afara, din bazinul mare, tot restul locatarilor... lasi doar perechea cu puii! O sa ai parte de spectacolul, frumos foc, oferit de o familie de kribensis care-si scoate puii "la plimbare".
Buna idee Koala dar nu cred ca celorlalte ciclide din acvariul mare le-ar placea se la inghesui in 2 acvarii de 60L si 70L...ca sa nu mai zic ca actualii locatari ale celor doua acvarii (ancistrusi, corry, guppy) nu cred ca o sa se omoare dupa noii locatari decat la propriu

. Cred ca Pleco nici nu ar avea loc sa se intoarca in acvariile mici pentru ca are vreo 30cm...
Ma gandeam sa desfiintez unui din cele doua plantate si sa mut perechea de kribi in 70L dar tot ramane vechea problema: cum sa-i prind pe cei doi kribi indragostiti?
Cred ca pana la urma o sa merg pe varianta 1 propusa de Koala si sa mut locatarii dintr-unul din plantate si mut acolo puii cu tot cu cochilia de melc. Am o nelamurire totusi...o sa se descurce oare puii sigurei fara parinti? Daca mut cochilia de melc cu tot cu pui in acvariul mai mic este ok sa o pun la loc in acvariul mare dupa de ies puii? Sa o las vreo 2 saptamani cu puii pentru a se adaposti in ea? O sa mai depuna indragostitii in aceeasi locatie daca tot scot si pun la loc cochilia de melc?
Cam multe intrebari dar nu mai vreau sa am decese in randul puilor si nici nu vreau sa stric casnicia celor 2 kribi indragostiti