[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cum sa scot puii de kribi din acvariul comunitar?  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
scarabell
Member
[Avatar]

IP:

Salut! Acum doua saptamani mi-a depus perechea de kribensis intr-un colt al acvariului, mai precis intr-o cochilie mai mare de melc pusa special pentru ei. Dupa ce au iesit micutii si parintii au inceput sa-i scoata la plimbare am reusit sa numar vreo 20 de bucati...din pacate numarul lor s-a redus pe zi ce trece pana ce au disparut cu totii . Am incercat sa-i scot cu minciogul dar mi-a fost imposibil sa-i prind...fugeau dupa femela pe sub pietre si ma umpleam de nervi . Al naibii de greu sa-i prinzi intr-un acvariu de 240L...pana la urma m-am lasat pagubas dar mi-a parut foarte rau ca au murit toti...As vrea ca, la urmatoarea depunere, sa-i scot pe micuti sa sa-i pun intr-o maternitate (oricum intentionam sa desfiintez un plantat de vreo 70L)...ma doare inima cand ma gandesc ca, daca nu-i scot din acvariul mare, o sa aiba aceeasi soarta cu primii pui. Asadar va rog sa-mi dati o idee despre cum as putea sa-i scot din acvariul mare...cum sa reusesc sa-i prind???
[MSN]
aco
Member

IP:

Poti incerca sa-i tragi cu un furtun intr-un vas mai mare de unde ii muti apoi unde vrei.
PS: ia-ti un minciog mai mare
[Email] [Yahoo!]
scarabell
Member
[Avatar]

IP:

aco wrote:Poti incerca sa-i tragi cu un furtun intr-un vas mai mare de unde ii muti apoi unde vrei.
PS: ia-ti un minciog mai mare

Am un minciog destul de mare (era cel mai mare din Hornbach) si am incercat si cu cel mic de vreo 30cm dar nu asta este problema. Problema este ca atunci cand ma apropii de ei fug ca nebunii cu femela prin acvariu si nu oriunde ci pe sub pietre...cred ca daca as incerca si cu un furtun as ajunge la acelasi rezultat . Initial am incercat sa scot parintii si sa-i mut inainte sa depuna dar ... acelasi rezultat. Nu am reusit sa-i prind nici cand le dau de mancare...au o viteza fenomenala...Am incercat sa-i prin noaptea fara a le aprinde lumina doar la lumina unei lanterne dar e misiune imposibila. Speram sa am mai mult succes cu puiutii dar
M-am gandit sa scot toate pietrele dar asta ar insemna sa stric tot aranjamentul plus ca bolovanii au peste 80kg...
[MSN]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

1) Scoate icrele cu tot cu melcul ala in care depun pestii, a doua zi dupa depunere... un bazin micut, putin "aer" care sa miste apa si cateva picaturi de albastru de metil...

2) Scoate afara, din bazinul mare, tot restul locatarilor... lasi doar perechea cu puii! O sa ai parte de spectacolul, frumos foc, oferit de o familie de kribensis care-si scoate puii "la plimbare".

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
scarabell
Member
[Avatar]

IP:

koala wrote:1) Scoate icrele cu tot cu melcul ala in care depun pestii, a doua zi dupa depunere... un bazin micut, putin "aer" care sa miste apa si cateva picaturi de albastru de metil...

2) Scoate afara, din bazinul mare, tot restul locatarilor... lasi doar perechea cu puii! O sa ai parte de spectacolul, frumos foc, oferit de o familie de kribensis care-si scoate puii "la plimbare".

Buna idee Koala dar nu cred ca celorlalte ciclide din acvariul mare le-ar placea se la inghesui in 2 acvarii de 60L si 70L...ca sa nu mai zic ca actualii locatari ale celor doua acvarii (ancistrusi, corry, guppy) nu cred ca o sa se omoare dupa noii locatari decat la propriu . Cred ca Pleco nici nu ar avea loc sa se intoarca in acvariile mici pentru ca are vreo 30cm...
Ma gandeam sa desfiintez unui din cele doua plantate si sa mut perechea de kribi in 70L dar tot ramane vechea problema: cum sa-i prind pe cei doi kribi indragostiti?
Cred ca pana la urma o sa merg pe varianta 1 propusa de Koala si sa mut locatarii dintr-unul din plantate si mut acolo puii cu tot cu cochilia de melc. Am o nelamurire totusi...o sa se descurce oare puii sigurei fara parinti? Daca mut cochilia de melc cu tot cu pui in acvariul mai mic este ok sa o pun la loc in acvariul mare dupa de ies puii? Sa o las vreo 2 saptamani cu puii pentru a se adaposti in ea? O sa mai depuna indragostitii in aceeasi locatie daca tot scot si pun la loc cochilia de melc?
Cam multe intrebari dar nu mai vreau sa am decese in randul puilor si nici nu vreau sa stric casnicia celor 2 kribi indragostiti
[MSN]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

- Puii se descurca si singuri, nu trebuie sa iti faci probleme... e adevarat ca show-ul oferit de un card de pui care stau langa parinti este ceva de vis, dar sa stii ca poti creste puietul complet separat.

- Poti sa iei scoica aceea si sa o pui la locul ei, in acvariul mare, imediat cum eclozeaza icrele... nu-ti fie teama, perechea adulta va reveni acolo fara probleme.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Alexandru Bazavan
Senior member
[Avatar]

IP:

Roaga pe cineva sa te ajute si luati cate 2 mincioguri fiecare sa ii luati din doua parti si nu o sa mai poata sa fuga...eu asa fac cu corydoras...

Comentariu in acvariu
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/18880.page
Betta:o noua pasiune
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23023.page
Un nou proiect: 30 de metri cubi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/24920.page

[Email] [Yahoo!] [MSN]

Forum Index » Cichlidae
Go to: