Author |
Message |
tizzle
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/09/2011 18:06:54
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
tizzle
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/73efcfe5fedd98e5b1008f456d2a8197.jpg)
IP:
|
Abia mi'am inceput un acvariu si am probleme cu algele
Acvariul are aprox 60l apa utili
filtru : resun sp-900
pompa aer tetra aps 100
Lumina : 1 bec economic 21w cu un reflector improvizat ( inca nu am avut timp sa imi caut cv corespunzator )
2x thoracatum si 1x anicistrus ( pusi dupa o saptamana de la umplerea acvariului )
si urmatoarele plante ( pic ) care sunt pline de alge.
mentionez ca initial am umplut acvariu cu apa lasata la declorinat, apoi dupa prima saptamana am schimbat 10l de apa cu apa distilata , fiind singura apa mai "buna" la care am acces , pentru pesti. de asemenea la primul schimb de apa am pus si 1ml fertilizant Easy Life ProFito (20 picaturi )
Lumina sta deschisa pe timpul zilei aprox 8-10 ore.
Lumina prea slaba?/ fertilizanti prea putini?
This message was edited 1 time. Last update was at 06/09/2011 18:09:05
|
|
 |
tarca.paul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/09/2011 18:22:45
|
tarca.paul
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1e9f65024cd764a33b94a14b0e79f42d.jpg)
IP:
|
Unu la mana, scoate pompa de aer, daca o ai in functiune, face numai rau intrun acvariu plantat(destul de grav), lumina nu e asa putina pentru inceput, dar ai putea sa mai adaugi(nu e asa grav), dar eu zic ca trebuia sa incepi cu mult mai multe plante(grav), pentru a nu da voie algelor sa te deranjeze, baga cabomba....creste repede si are efect benefic pentru un acvariu nou, mai cauta plante cu crestere rapida...substrat fertilizant ai? Eu incepeam cu schimburile de apa dupa 3 zile, 4 maxim! CO2 sa nu uitam, care e cam cel mai important in cresterea plantelor..."bube" ca sa zic asa sunt...nu ireparabile, dar sunt!
L.E lumina 8 ore la inceput e ok avand in vedere ca sunt doar 21w, eu unul mai puneam cel putin un bec si tineam doar 6 ore aprinsa lumina, daca ai inceput low tech, tine-o asa cel putin pana se cicleaza cum trebuie si pe urma poti adauga una-alta...degeaba ai fertilizanti daca nu ai lumina si co2 = alge...sa nu mai zicem de parametrii apei...
This message was edited 1 time. Last update was at 06/09/2011 18:28:10
|
A belief that heaven or an afterlife awaits us is a "fairy story" for people afraid of death! S.H |
|
 |
brawn
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/09/2011 18:28:51
|
brawn
Membru de baza
IP:
|
In general, e normal sa ai ceva alge cand startezi un acvariu. Nu imi dau seama din pozele tale despre ce alge e vorba. Vad ca ai un soi de valisneria. E o planta cu cerinte mici, buna pentru inceput. Cealalta planta nu stiu ce e, in orice caz nu arata deloc bine. Ar trebui sa plantezi mai intens bazinul cu plante "usoare", care cresc repede. Ce scrie pe becul tau? 21 w e cam putin, dar pentru anumite plante ar fi suficient. Pe viitor, dupa ce se mai "aseaza" acvariul, ar trebui sa mai suplimentezi lumina. E OK 8 ore de iluminat pe zi. Cumpara-ti o priza programabila pentru lumina. Profito se dozeaza in mililitri, nu in picaturi. Oricum, eu nu m-as aventura cu Profito in stadiul actual al acvariului, risti sa faci mai mult rau decat bine. Pompa de aer nu te ajuta la nimic. Fa-ti o bomba de CO2. Fa rost de fertilizare macro. Citeste cat mai mult, ca ai de unde...
|
|
 |
tizzle
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/09/2011 19:04:08
|
tizzle
Member
IP:
|
@ tarca.pau; substrat fertilizant? . ca substrat folosesc pietris 5-8mm iar in zona unde sunt puse plantele am cumparat de la petshop un substrat de granulatie mai mica , 2-4 mm.
Am gasit un suport de neoane 2x 18 w destul de dragut pe care l'as putea instala sub capac, in jur de 40 ron . se merita?
legat de bomba de co2. incerc sa fac una cat mai curand
@ brawn dc nu profito? asta mi l'au recomandat cei de la pet shop dupa ce le'am explicat cum sta treaba, si in lipsa de cunostinte am mers pe mana lor.
am specificat 1ml ( 20 picaturi ), pentru o eventuala modificare a gramajului in cazul in care era neadecvat, gramaj pe care il masor mult mai usor in picaturi.
Cealalta planta din partea filtrului am taiat'o pentru ca a inceput sa creasca prea mult si "plutea" pe suprafata apei.
cand am inceput acvariul nici nu ajungea la nivelul apei.
acel soi de valisneria , de asemenea la vreo 3 zile de la ultimul schimb de apa am observat o explozie de muguri, deci pot spune ca plantelor le merge bine( cred )
Legat de ancistrus, am vazut ca mai sta pe planta "cea lunga" , dar nu prea des.avand in vedere ca e pui ( se vede in poza, pe buturuga) nu stiu ce randament da.
This message was edited 2 times. Last update was at 06/09/2011 19:07:14
|
|
 |
brawn
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/09/2011 20:22:41
|
brawn
Membru de baza
IP:
|
Pentru ca, asa cum ti-a spus si colegul tarca.paul, degeaba ai fertilizanti daca nu ai lumina si CO2. La inceputul unui acvariu, plantele nu merg la 100% din "capacitate", se adapteaza la conditiile din acel bazin. Absorbtia nutrientilor din apa este scazuta. Algele in schimb nu au nevoie de nicio perioada de adaptare si pot profita de pe urma "slabiciunilor" plantelor. De aceea se recomanda plantarea masiva cu plante "usoare" cu crestere rapida. Da, ai face bine daca ai trece la 2 X 18 W. Tine cont de faptul ca aceste tuburi au 60 cm lungime. De ce spui ca apa distilata e mai "buna"?
|
|
 |
tizzle
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/09/2011 20:27:38
|
tizzle
Member
IP:
|
pentru ca apa care imi curge mie din robinet provine dintr'un put forat pe la vreo 45 metri si nu e tocmai potabila. de multe ori e tulbure.in casa consumam apa imbuteliata si din cate am citit pe forum apa plata nu e buna pentru acvarii.
In schimb am acces la apa distilata in prostie.
|
|
 |
tarca.paul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/09/2011 20:43:45
|
tarca.paul
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1e9f65024cd764a33b94a14b0e79f42d.jpg)
IP:
|
Exista substrat fertilizant, contine substantele vitale dezvoltarii corecte a sistemului radicular al plantelor, plus de asta, hranirea plantei se face mai "complet" sa zicem asa, bun, sa inteles ca nu ai  .
Atentie, apa distilata, de aceea se cheama asa pt ca e demineralizata, cea care se foloseste pt fierul de calcat, radiatorul la masina si asa mai departe, eu unul zic ca nu e buna, nu mai are nici o treaba cu ceea ce isi doreste o planta...adica substantele minerale atat de folositoare....se poate aduce un aport in plus prin fertizizare completa, micro-macro....dar nu iti pot spune daca e la fel de bine pentru ca nu am folosit niciodata asa ceva...
|
A belief that heaven or an afterlife awaits us is a "fairy story" for people afraid of death! S.H |
|
 |
petrutz2003
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/09/2011 23:56:39
|
petrutz2003
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/eb9fc349601c69352c859c1faa287874.jpg)
IP:
|
exact de cat timp ai inceput acvariul ?
s-a ciclat?
oricum, filtrul e cam mic pt 60 l
asta am gasit despre el "Caracteristici tehnice: - capacitate acvariu max.60l - debit reglabil apa 300 l/h - putere 5W - sistem reglabil de oxigenare - medii filtrare: burete + cartus carbune activ" .. .. filtrarea apei
|
https://youtube.com/@walstadmethodstepbystep?sub_confirmation=1 |
|
 |
|