profipet wrote:M-a anuntat colega mea ca a facut comanda si azi sosesc, dar plantele dumneavoastra, nu erau pe stocul celor de Tropica.
Ne pare rau poate data viitoare cand vom face comanda veti avea noroc.
Cu respect,
Corina Gavrila.
Raspuns previzibil...reactia unora dintre noi insa dovedeste cat de departe de intelegerea fenomenului comercial va aflati...vorba cuiva de pe forum cata inocenta
Pai hai sa o luam pe rand. Sa analizam contextul si p`orma sa dam cu barda.
Intrebare: A constatat cumva cineva cum ca profipetul este trecut ca dealer autorizar de tara?
Raspuns: Nu, dovada fiind faptul ca pe lista oficiala a site-ului Tropica exista tari vecine (si pretine vorba lu`Ceashca) dar Romania nu.
I: Care este cantitatea si frecventa transporturilor pe care le comanda profipetul la Tropica
R: Cantitatea, poate o stiu da nu imi permit sa o fac publica, poate nu o stiu...dar asta nu are nici o importanta.
Ce cunoastem cu siguranta este frecventa aproximativa.
Printr-un calcul matematic simplu deducem ca au trecut cel putin 3 luni de la penultima comanda...daca luam in calcul faptul ca aceasta ultima comanda a fost fortata si de venirea sarbatorilor deducem ca frecventa e undeva de o data la intre 3 si 6 luni.
La scara anuala inseamna cel mult 4 transporturi de la Tropica /an.
Poate gresesc poate nu
I: Ce rezulta de aici
R: Ne aflam in fata unui dealer subtire rau de tot in persoana Profipetului ... a carui subtirime e data de noi...da ati auzit bine de noi toti si de puterea noastra de a cumpara.
Intr-un alt topic scria cineva ca nu se amesteca lovelele cu acvaristica...ba se amesteca si se amesteca al dracului de tare.
Ce credeti ca profipetu` nu ar vrea sa faca importuri lunare si sa-si incaseze comision....da pentru cine.
Cand nu e cerere reala pe piata.
Lumea nu da bani ei nu fac comanda.
In Germania la magazinul pe care l-am prezentat intr-un articol masina firmei Tropica calca lunar, pentru ca se epuiza marfa

...oricum erau transporturi mai grele decat ce face profipetu o data la 4 luni.
Nu va mai dati rotunzi cu dragostea voastra pentru plante...cand se intampla o comanda la nivel de forum nu suntem in stare sa strangem mai mult de 10 oameni care sa comande fiecare cate un tip de planta.
Deja ii stiu pe toti oamenii de pe forum care au pasiune...
Vreti exemple....avem unul` in derulare, cu comanda de pe forum.
Nu cred ca sau strans nici macar oameni pentru o cutie...ce o cutie juma de cutie cu tzanshpe tipuri de plante.
Pai cum dracu sa faca cineva un import pentru cine?
Aici e vorba exact de lovele...de pasiune si de cate lovele dispuneti ca sa va satisfaceti pasiunea. Daca mai era nevoie s-a dovedit inca o data cat de tari in gura suntem la modul declarativ si ce se intampla in realitate.
V-as mai putea servii exemple cu neritine cu creveti pe care toata lumea ii vroia dar pe care i-a cumparat cu scartaiala`n buzunar si in cantitate mica un sfert din cei ce se decalarau doritori.
I: De cate ori ati comandat vreunul din cei ce incriminati raspunsul profipetului ceva la tropica (sau macar la o alta firma mare de plante)
R: Va raspund eu pentru ca in mare masura va cunosc pe toti...probabil ca niciodata sau in orice caz nu se poate spune ca vreunul dintre voi are experienta in astfel de comenzi.
Eu ma invart printre cei care fac aceste comenzi.
Eu le cunosc importatorii si modul lor de lucru.
Mai mult nu odata am facut comenzi reusite (de mica amploare) in strainatate beneficiind de cateva ori de ajutor relational de la nivel local.
I:Ce raspunsuri primesti de la o firma mare de export de plante cand faci o comanda?
R: Ei bine am pus aceasta intrebare mai sus nu ca sa ma umflu eu in pene cu experienta mea de mare importator

ci ca sa va lamuriti si sa intelegeti raspunsul primit si retransmis de cei de la profipet.
O sa fac o mica paranteza.
Acum 2 zile am primit raspunsul de la o companie germana care imi livreaza Echinodorusi mai deosebiti .
Stiti cum era raspunsul lor: IDENTIC !!!
Cand ajung acasa am sa il atasez.
Va atrag atentia ca acea comanda era facuta pe numele unei companii din germania...deci client local, nu unu` din romania de pe dreapta, ci o firma care a mai colaborat cu ei si la alte importuri etc.
Concluzia era cam asta: O planta nu mai era pe stoc de cateva luni, una nu a intrat in programul producatorului (desi el a inventat planta asta

) pe acest an, iar dintr-o planta nu imi puteau livra cantitatea ceruta...nu cerusem decat 6 bucati ei mai aveau doar 2
Va atrag atentia dinnou ca discutam de o mare firma germana, probabil cea mai cunoscuta firma germana in ale echinodorusilor iar cumparatorul nu era sandu din romania ci firma ... din germania
I:Ce trebuie inteles?
R: In afaceri cu material viu este o situatie frecventa sa nu apara ceva pe stoc.
In afaceri cu ceva viu intradevar cand ti se adreseaza cineva cu sper
sa aveti noroc data viitoare...raspunsul nu e musai la misto. El se intampla in mod frecvent.
In afaceri cu material viu stii cu exactitate ce iti livreaza firma de plante doar cand ai deschis cutia. Nici macar proforma nu este o garantie a lucrurilor pe care le vei primii.
I: Care-i partea buna a lucrurilor?
R: Pai exista o parte buna si anume faptul ca spre mirarea multora dintre noi profipetul s-a dovedit a fi totusi nu doar o adunatura de neseriosi. Profipetu` prin vocea Corinei bla, bla , bla s-a obosit si a dat un raspuns ceea ce totusi denota seriozitate (atata cat poate fi ea aici in tara) chiar daca raspunsul nu ne satisface.
I: Care-i partea rea a lucrurilor?
R: Partea rea este ca va garantez ca si daca cereau 100 de oameni planta asta aveam toate sansele ca raspunsul sa fie acelas.
I: Ce as face eu?
R:As raspunde Corinei, as multumii politicos si as cere tot stocul cu plantele care urmeaza sa fie introduse in tara.
Daca tot ne dam mari pasionati hai macar sa vedem cati s-ar infige sa cumpere alte plante...daca merita ceva de pe lista aia.
As vorbii si i-as sugera ca la fiecare transport pe care urmeaza sa-l faca de acum incolo sa ne puna la dispozitie stocul de plante importat ca sa stim si noi, sa informam doritorii de pe forum iar acestia sa cumpere...cati or cumpara
Nu in ultimul rand i-as reamintii ca daca vreodat primeste planta noastra cea vestita va avea la acvariu.ro un grup de doritori.
Concluzie finala: Acvaristica nu se termina si nu incepe cu o planta. Va inteleg dezamagirea neprimirii plantei respective. Eu am incercat dezamagiri de astea de ani de zile...
De aici si pana la ce campania de persecutie la care traiti multi dintre voi senzatia ca suntem supusi, este insa o cale lunga...
Vreti sa punem pariu ca va mai gasesc 2 plante care nu sunt in stoc la Tropica nici la magazinul din Germania.
Va spun ca am cercetat deja problema: Tonina si Monosolenium

Deci se poate si la case mai mari

...desi intr-o anumita perioada Monosolenium s-a vandut in Bucuresti
Nu in ultimul rand haideti sa dovedim ca si atunci cand se face o comanda ca acvaristica si lovelele nu au nimic in comun nu doar asa declarativ ca eu zic ca pana acum am dovedit exact contrariul.
Daca tot mai sustineti ca nu atunci haideti cand se face o comanda macar sa ne tinem de ce am comandat si sa cumparam nu doar sa declaram ca am fi interesati si p`orma ....
Topicul poate fi inchis sau nu...dar relatia cu magazinul nu trebuie intrerupta, ar fi o prostie...e ca intr-o casnicie, nu toate merg snur, se mai opintesc oamenii da o mai si scot la capat.
Daca aflam acum depilda ca in loc de planta aia aduc te miri ce alta bijuterie???