[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Comanda Hemianthus callitrichoides  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
mausmann
Member
[Avatar]

IP:

profipet wrote:
Buna ziua,
Cand vom face comanda, care inca nu a fost stransa, cu certitudine vom include si comanda dv.
anuntandu-va inainte si in cat timp va veni.
Vom tine legatura.
Cu respect,
Corina Gavrila.
Relatii Clienti
Tel: 0244/ 407 574;
MobiL: 0788/ 52 77 38; 0722.315.095
E-mail: corinagavrila@profipet.ro
relatiiclienti@profipet.ro

Asa ca nu ne ramane decat sa asteptam....sa speram ca nu vom astepta in zadar. Viva la revolucion!

mobile in mobile
Magda
Senior member

IP:

mausmann wrote:
profipet wrote:
Buna ziua,
Cand vom face comanda, care inca nu a fost stransa, cu certitudine vom include si comanda dv.
anuntandu-va inainte si in cat timp va veni.
Vom tine legatura.
Cu respect,
Corina Gavrila.
Relatii Clienti
Tel: 0244/ 407 574;
MobiL: 0788/ 52 77 38; 0722.315.095
E-mail: corinagavrila@profipet.ro
relatiiclienti@profipet.ro

Asa ca nu ne ramane decat sa asteptam....sa speram ca nu vom astepta in zadar. Viva la revolucion!

Am zis eu ca pe la Craciun, odata cu bradutul traditional, o sa avem parte si de planta asta, in cel mai bun caz
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Sa fie si la Craciun, dar ia ganditi-va ca de Paste ar trebui sa va priviti campuri verzi de Callitrichoides prin acvariile voastre... Ca sa facem asteptarea mai placuta va propun ca mascota de Callitrichoides pe :bazat: si pe noi pregatind fertilizantul: :yeee:

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
rally
Junior member
[Avatar]

IP:

a mai trecut o sapt...
nu trebuia sa avem vesti?
Magda
Senior member

IP:

rally wrote:a mai trecut o sapt...
nu trebuia sa avem vesti?

Nu neaparat Asteptam cumintei sa ne dea un semn de viata profipetul...si asta...cred ca va mai dura :-)
mausmann
Member
[Avatar]

IP:

Eu sper sa fie anul asta dar... din pacate planta asta nu e nici in oferta lui g.g care cred ca ne putea da macar o data aproximativa asa ca ramanem la mana profipetilor.

mobile in mobile
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

mausmann wrote:... asa ca ramanem la mana profipetilor.

De ce oare unii oameni nu pot fi seriosi? Sa zica macar da sau ba. Ca doar nu le-o cerem pe gratis...
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Dolly wrote:
mausmann wrote:... asa ca ramanem la mana profipetilor.

De ce oare unii oameni nu pot fi seriosi? Sa zica macar da sau ba. Ca doar nu le-o cerem pe gratis...
Io m-am rugat degeaba dddaaa ei sa-mi aduca un tub FloraGlo de 30 W vreun an jumate smilie smilie smilie . In timp ce citeam pppaaa forum ca cineva si-a luat din Ploiesti. De ce n-au adus? Probabil o fi vorba de imensul respect pe care-l arata clientilor smilie smilie smilie .

Poze: smilie ... Poze cu plante
mausmann
Member
[Avatar]

IP:

profipet wrote:M-a anuntat colega mea ca a facut comanda si azi sosesc, dar plantele dumneavoastra, nu erau pe stocul celor de Tropica.
Ne pare rau poate data viitoare cand vom face comanda veti avea noroc.

Cu respect,

Corina Gavrila.

Se pare ca nu vom avea plante coolte Cu durere trebuie sa rog un moderator sa inchida acest topic si... sunt alaturi de toti cei ce si-au vazut planurile naruite. Mergem mai departe....

mobile in mobile
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

profipet wrote:...poate data viitoare... veti avea noroc.

Mai, oameni buni, eu nu inteleg!
Cum adica "poate"?
Cum adica "noroc"? smilie

Comanda a fost facuta la "Loz in plic"!?!?!?!?

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

profipet wrote:plantele dumneavoastra, nu erau pe stocul celor de Tropica.

Io nu mai pot ....... cum mama zmeului nu-i la Tropica planta asta ?
Faza semana teribil cu tubu' meu FloraGlo care nu exista in depozit .......

P.S. 1 - Am facut comanda pentru garnitura de Fluval 204 a lui blizz. Abia astept sa vad ce noroc™ are omu' .......

P.S. 2 - 6 X

Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

profipet wrote:M-a anuntat colega mea ca a facut comanda si azi sosesc, dar plantele dumneavoastra, nu erau pe stocul celor de Tropica.
Ne pare rau poate data viitoare cand vom face comanda veti avea noroc.
Cu respect,
Corina Gavrila.

Raspuns previzibil...reactia unora dintre noi insa dovedeste cat de departe de intelegerea fenomenului comercial va aflati...vorba cuiva de pe forum cata inocenta

Pai hai sa o luam pe rand. Sa analizam contextul si p`orma sa dam cu barda.

Intrebare: A constatat cumva cineva cum ca profipetul este trecut ca dealer autorizar de tara?
Raspuns: Nu, dovada fiind faptul ca pe lista oficiala a site-ului Tropica exista tari vecine (si pretine vorba lu`Ceashca) dar Romania nu.

I: Care este cantitatea si frecventa transporturilor pe care le comanda profipetul la Tropica
R: Cantitatea, poate o stiu da nu imi permit sa o fac publica, poate nu o stiu...dar asta nu are nici o importanta.
Ce cunoastem cu siguranta este frecventa aproximativa.
Printr-un calcul matematic simplu deducem ca au trecut cel putin 3 luni de la penultima comanda...daca luam in calcul faptul ca aceasta ultima comanda a fost fortata si de venirea sarbatorilor deducem ca frecventa e undeva de o data la intre 3 si 6 luni.
La scara anuala inseamna cel mult 4 transporturi de la Tropica /an.
Poate gresesc poate nu

I: Ce rezulta de aici
R: Ne aflam in fata unui dealer subtire rau de tot in persoana Profipetului ... a carui subtirime e data de noi...da ati auzit bine de noi toti si de puterea noastra de a cumpara.

Intr-un alt topic scria cineva ca nu se amesteca lovelele cu acvaristica...ba se amesteca si se amesteca al dracului de tare.
Ce credeti ca profipetu` nu ar vrea sa faca importuri lunare si sa-si incaseze comision....da pentru cine.
Cand nu e cerere reala pe piata.
Lumea nu da bani ei nu fac comanda.
In Germania la magazinul pe care l-am prezentat intr-un articol masina firmei Tropica calca lunar, pentru ca se epuiza marfa ...oricum erau transporturi mai grele decat ce face profipetu o data la 4 luni.
Nu va mai dati rotunzi cu dragostea voastra pentru plante...cand se intampla o comanda la nivel de forum nu suntem in stare sa strangem mai mult de 10 oameni care sa comande fiecare cate un tip de planta.
Deja ii stiu pe toti oamenii de pe forum care au pasiune...
Vreti exemple....avem unul` in derulare, cu comanda de pe forum.
Nu cred ca sau strans nici macar oameni pentru o cutie...ce o cutie juma de cutie cu tzanshpe tipuri de plante.
Pai cum dracu sa faca cineva un import pentru cine?
Aici e vorba exact de lovele...de pasiune si de cate lovele dispuneti ca sa va satisfaceti pasiunea. Daca mai era nevoie s-a dovedit inca o data cat de tari in gura suntem la modul declarativ si ce se intampla in realitate.
V-as mai putea servii exemple cu neritine cu creveti pe care toata lumea ii vroia dar pe care i-a cumparat cu scartaiala`n buzunar si in cantitate mica un sfert din cei ce se decalarau doritori.

I: De cate ori ati comandat vreunul din cei ce incriminati raspunsul profipetului ceva la tropica (sau macar la o alta firma mare de plante)
R: Va raspund eu pentru ca in mare masura va cunosc pe toti...probabil ca niciodata sau in orice caz nu se poate spune ca vreunul dintre voi are experienta in astfel de comenzi.
Eu ma invart printre cei care fac aceste comenzi.
Eu le cunosc importatorii si modul lor de lucru.
Mai mult nu odata am facut comenzi reusite (de mica amploare) in strainatate beneficiind de cateva ori de ajutor relational de la nivel local.

I:Ce raspunsuri primesti de la o firma mare de export de plante cand faci o comanda?
R: Ei bine am pus aceasta intrebare mai sus nu ca sa ma umflu eu in pene cu experienta mea de mare importator ci ca sa va lamuriti si sa intelegeti raspunsul primit si retransmis de cei de la profipet.

O sa fac o mica paranteza.

Acum 2 zile am primit raspunsul de la o companie germana care imi livreaza Echinodorusi mai deosebiti .
Stiti cum era raspunsul lor: IDENTIC !!!

Cand ajung acasa am sa il atasez.

Va atrag atentia ca acea comanda era facuta pe numele unei companii din germania...deci client local, nu unu` din romania de pe dreapta, ci o firma care a mai colaborat cu ei si la alte importuri etc.
Concluzia era cam asta: O planta nu mai era pe stoc de cateva luni, una nu a intrat in programul producatorului (desi el a inventat planta asta ) pe acest an, iar dintr-o planta nu imi puteau livra cantitatea ceruta...nu cerusem decat 6 bucati ei mai aveau doar 2
Va atrag atentia dinnou ca discutam de o mare firma germana, probabil cea mai cunoscuta firma germana in ale echinodorusilor iar cumparatorul nu era sandu din romania ci firma ... din germania

I:Ce trebuie inteles?
R: In afaceri cu material viu este o situatie frecventa sa nu apara ceva pe stoc.
In afaceri cu ceva viu intradevar cand ti se adreseaza cineva cu sper sa aveti noroc data viitoare...raspunsul nu e musai la misto. El se intampla in mod frecvent.
In afaceri cu material viu stii cu exactitate ce iti livreaza firma de plante doar cand ai deschis cutia. Nici macar proforma nu este o garantie a lucrurilor pe care le vei primii.

I: Care-i partea buna a lucrurilor?
R: Pai exista o parte buna si anume faptul ca spre mirarea multora dintre noi profipetul s-a dovedit a fi totusi nu doar o adunatura de neseriosi. Profipetu` prin vocea Corinei bla, bla , bla s-a obosit si a dat un raspuns ceea ce totusi denota seriozitate (atata cat poate fi ea aici in tara) chiar daca raspunsul nu ne satisface.

I: Care-i partea rea a lucrurilor?
R: Partea rea este ca va garantez ca si daca cereau 100 de oameni planta asta aveam toate sansele ca raspunsul sa fie acelas.

I: Ce as face eu?
R:As raspunde Corinei, as multumii politicos si as cere tot stocul cu plantele care urmeaza sa fie introduse in tara.
Daca tot ne dam mari pasionati hai macar sa vedem cati s-ar infige sa cumpere alte plante...daca merita ceva de pe lista aia.
As vorbii si i-as sugera ca la fiecare transport pe care urmeaza sa-l faca de acum incolo sa ne puna la dispozitie stocul de plante importat ca sa stim si noi, sa informam doritorii de pe forum iar acestia sa cumpere...cati or cumpara
Nu in ultimul rand i-as reamintii ca daca vreodat primeste planta noastra cea vestita va avea la acvariu.ro un grup de doritori.

Concluzie finala: Acvaristica nu se termina si nu incepe cu o planta. Va inteleg dezamagirea neprimirii plantei respective. Eu am incercat dezamagiri de astea de ani de zile...
De aici si pana la ce campania de persecutie la care traiti multi dintre voi senzatia ca suntem supusi, este insa o cale lunga...
Vreti sa punem pariu ca va mai gasesc 2 plante care nu sunt in stoc la Tropica nici la magazinul din Germania.
Va spun ca am cercetat deja problema: Tonina si Monosolenium Deci se poate si la case mai mari ...desi intr-o anumita perioada Monosolenium s-a vandut in Bucuresti
Nu in ultimul rand haideti sa dovedim ca si atunci cand se face o comanda ca acvaristica si lovelele nu au nimic in comun nu doar asa declarativ ca eu zic ca pana acum am dovedit exact contrariul.
Daca tot mai sustineti ca nu atunci haideti cand se face o comanda macar sa ne tinem de ce am comandat si sa cumparam nu doar sa declaram ca am fi interesati si p`orma ....
Topicul poate fi inchis sau nu...dar relatia cu magazinul nu trebuie intrerupta, ar fi o prostie...e ca intr-o casnicie, nu toate merg snur, se mai opintesc oamenii da o mai si scot la capat.
Daca aflam acum depilda ca in loc de planta aia aduc te miri ce alta bijuterie???

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Hei, ia te uita ce inseamna sa judeci in pripa! Eu vedeam partea goala a paharului: ca am ramas fara o planta cu frunze marunte, care ar fi dat bine in acvariul meu si careia ii proiectasem deja o locatie.
De fapt, am ramas cu niste bani in buzunar (bani care erau poate aruncati pe fereastra daca plantei nu ii mergea bine) si in plus am si un dialog deschis cu... Corina.
Eu ii transmit multumiri politicoase Corinei pentru raspuns, dar nu ma mai "infig" la alte plante. Nu ma mobilizeaza cu nimic faptul ca si daca eram 100 de insi primeam acelasi raspuns!
Stiu, asta denota poate ca nu sunt un acvarist pasionat, dar... nu e nimic nou sub soare. Pe forumul vechi am mai afirmat ca eu nu ma consider acvarist, ci cel mult acvariofil.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
mausmann
Member
[Avatar]

IP:

sandu wrote: R: Ne aflam in fata unui dealer subtire rau de tot in persoana Profipetului ... a carui subtirime e data de noi...da ati auzit bine de noi toti si de puterea noastra de a cumpara.
Ce credeti ca profipetu` nu ar vrea sa faca importuri lunare si sa-si incaseze comision....da pentru cine.

Ce credeti ca noi n-am vrea da' de la cine?
Este un dealer subtire nu numai datorita acvaristilor din Romania ci si datorita modului in care intelege sa stranga comenzi. De ce nu exista posibilitatea sa mergi in magazin si sa comanzi dintr-un catalog? De ce nu exista un magazin virtual unde sa poti comanda? In momentul in care importul ar fi preponderent format din comenzi plantele nu s-ar mai strica prin magazine datorita lipsei conditiilor si a pregatirii personalului si sincer nu cred ca sunt multi indiferent cat de acvristi sau acvariofili ar fi care sa cumpere plante distruse la preturi mari doar ca profipet sa fie dealer puternic Tropica. Oricum apreciez ca am primit macar un raspuns de la ei dar mult mai mult m-ar fi bucurat planta.

mobile in mobile
razvan
Membru banat

IP:

imi sta pe limba, si nu pot sa nu incerc sa dezbat putin o afirmatie de-a lui sandu ....

... In Germania la magazinul pe care l-am prezentat intr-un articol masina firmei Tropica calca lunar, pentru ca se epuiza marfa LOL ...oricum erau transporturi mai grele decat ce face profipetu o data la 4 luni. ....

si m-am tot gindit (poate prost, dar mi se pare tare ciudat)
neicaaaa, astia au cite 7 acvarii in fiecare camera de au un dever asa de mare ????? si-si tot fac oamenii acvarii in prostie, altfel nu vad cum s-ar explica....

sauuuuu... cunoscind acvariile de "import" gen juwel(asta mi-a venit mai repede la scris) , si altele, si cunoscind ca sunt "deficitare" la capitolul lumina, oare nu cumva plantele alea se vind intr-o veselie datorita faptului ca sunt "consumabile" ale acvariilor respective?????? si mai departe ginditi-va la consecinte... le "economice" ;)

subliniez, poate gresesc rationind asa, dar daca....

iar noi, romanasii, preferam sa-i mai dam cu seringa la un cartus de imprimanta, decit sa luam un cartus nou ;) , transcris in limbaj "acvarofil" , preferam sa crestem plante ( asa cum ne pricepem - putem) decit saaaaa tot cumparam, sa se ofileasca , si sa luam altele, sa facem refil la acvariu .

poate fi un punct de vedere ????

nu stiu daca ati observat, in toate (presupun) posturile mele in care am afirmat cite ceva de care nu sunt sigur ( si sunt foarte multe... ) las o "portita de scapare" discutiei, nu spun ca e alb sau negru, ... este o nuanta de gri, care poate fi mai deschisa sau mai inchisa, las loc la interpretari.
nu as spune niciodata , crede, si nu cerceta.

sandule, nu te supara pe mine (noi),.... asta (astia) sunt(em), atit ma (ne) duce pasiunea, banii si mintea.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

mausmann wrote:Este un dealer subtire nu numai datorita acvaristilor din Romania
.......
plantele nu s-ar mai strica prin magazine datorita lipsei conditiilor si a pregatirii personalului si sincer nu cred ca sunt multi indiferent cat de acvristi sau acvariofili ar fi care sa cumpere plante distruse la preturi mari doar ca profipet sa fie dealer puternic Tropica.

Cred ca ai dreptate. Si eu constat cu tristete ce plante distruse sint la ei in magazine ....... asta cu siguranta nu e din vina acvaristilor romani. Eu pot afirma ca sint unul care am cumparat multe plante de la ei ....... da' sa dau citeva sute de mii pe un Echinodorus cu radacini putrezite si frunze macerate sau pe niste "stem-plants" din care ramine doar tulpina, sperind sa le revigorez chiar nu mai vreau.

Despre cunostintele personalului ce sa mai spun? Tot acvaristii sint de vina? Eu cred ca nu. Pentru bolurile si hexagoanele cu carasi pe care le promoveaza cine e de vina?

Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Eu am propus sa nu inchidem acest topic. Acum insa, cu voia dumneavoastra, tot eu propun inchiderea lui. Este mai elegant asa. Parerea mea.
Magda
Senior member

IP:

Sunt dezamagita! Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul.
Iar mesajul din partea lor, poate ca sunt eu prea sensibila, dar mi se pare ca e si ironic. Parca ne cam iau peste picior....
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Dalles wrote:Hei, ia te uita ce inseamna sa judeci in pripa!
De fapt, am ramas cu niste bani in buzunar (bani care erau poate aruncati pe fereastra daca plantei nu ii mergea bine) si in plus am si un dialog deschis cu... Corina.

Asta mi s-a parut geniala.
Imi aduce aminte de proverbul ala bulgaresc care spune ca decat sarac si bolnav mai bine bogat si sanatos

razvan wrote: neicaaaa, astia au cite 7 acvarii in fiecare camera de au un dever asa de mare ????? si-si tot fac oamenii acvarii in prostie, altfel nu vad cum s-ar explica.

Bah da stiu ca te macina si pe tine neshte contradictii pai dddaaa unde sa stiu fratzioru` meu ce dracu aduceau aia luna dddaaa luna si cate acvarii are Hansel si Gretel in debaraua lor materna...poate unu poate sapte poate niciunu...dracu stie :-) .
Acuma daca e p`asa poate ca nu aduceau numai plante lunar sigur aduceau si alte produse de la ei si carti si alte materiale publicitare. Eu stiu ca venea lunar masina de la aia la magazin pentru ca am solicitat o versiune in limba engleza a cartii lor si baba dddaaa era patroanca la stabiliment mi-a explicat ca masina pppaaa luna aia venea peste cateva zile si atunci o sa-mi vad visul cu ochii, cartea respectiva. Pentru detalii exacte am adresa magazinului n`are decat cine vrea sa chestioneze babaciunea dddaaa ce au vanzari asa dddaaa mari in Berlin si la Ploiesti nu

MA wrote:plante distruse sint la ei in magazine ....... asta cu siguranta nu e din vina acvaristilor romani. Eu pot afirma ca sint unul care am cumparat multe plante de la ei ....... da' sa dau citeva sute de mii pe un Echinodorus cu radacini putrezite si frunze macerate sau pe niste "stem-plants" din care ramine doar tulpina, sperind sa le revigorez chiar nu mai vreau.

Pai si aici e un cerc vicios...d`aia va ziceam ca nu cunoasteti exact fenomenul numit import. Tu nu cumperi cat vrei tu cumperi cat vor ei. Sa zicem ca ei au un contract care ii obliga ca daca vor sa faca o comanda trebuie sa comande x cutii,
Atunci rationamentul este asa: Ei le comanda pentru ca vor sa aduca marfa de calitate de la un producator de renume sa zicem TROPICA... noi nu le cumparam (din terte motive pe care nu mai vreau sa le reiau)... ele sunt prost stocate si se strica...atunci nu isi mai merita pretul care si asa era mare... pentru ca un transport, cu cat are mai multe plante, cu atat pretul unei singure bucati este mai mic.
Vrem nu vrem trebuie sa recunoastem ca si noi suntem o veriga care influentam in mod negativ bunul mers al lucrurilor.

Cred insa ca cel mai corect lucru ar fi dupa cum bine a sesizat mausmann ar fi o prealabila selectare a comenzilor. Neajunsul acestui fapt este ca se constatata o cerinta pe piata mare ca variabilitate de produs dar mica ca numar de indivizi. Alfel spus toata lumea ar prefera sa aduca un singur soi de plante din care sa fie 100 de bucati...

Dolly wrote:Eu am propus sa nu inchidem acest topic. Acum insa, cu voia dumneavoastra, tot eu propun inchiderea lui. Este mai elegant asa.

Mai elegant pentru cine?!?
A deranjat pe cineva discutia noastra sau ce?
Daca ar exista o ratiune fireasca in inchiderea topicului tocmai faptul ca inteleg ca nu mai exista dorinta unei alte incercari eventual si cu alte plante.
Repet mie unu` mi se parea interesanta solicitarea unui stoc...macar asa de ochii lumii puteam vedea ce se mai aduce...poate avem fro` surpriza si descoperim ceva interesant.
Aaa ce ziceti?

P.S. @razvan
razvane, nu ma supar pe tine (voi),.... asta (astia) sunt(eti), pe fiecare ne duce pasiunea, banii si mintea in mod diferit si asta nu ma va impiedica niciodata sa spun cum cred eu ca ar trebuii facuta treaba.
Nici nu am pretenti ca toti sa faca ca mine, din pacate nici eu la mine in ograda nu am toata aparatura pe care mi-o doresc, sunt constient ca lumea nu e dispusa sau chiar nu are bani de aruncat in acvarii, totusi datoria mea morala este sa arat ce este cel mai bun si sa estompez entuziasmul celor care facand acvaristica carpita se cred detinatorii adevarului pe acest forum.
Nu zic ca nu se poate...da macar atunci un pic de decenta.
Nu te-am auzit depilda niciodata aruncand afirmatii depreciative la adresa produselor de calitate, brand-uri sau marci cum vrei sa le zici.
tu ai fost genul de "mestesugar" care ai recunoscut o anumita caliatate a unui produs dar repede ai adugat datorita unui spirit iscoditor indoiala daca nu poti sa iti faci acel produs cu mainile tale...

Dupa cum am mai vorbit si intre 4 ochi sunt produse la care se preteaza "filozofia" ta si produse la care nu merge.

Bunul simt insa pe tine te-a facut sa nu dai in ce este construit si experimentat de firme.
La altii insa acest bun simt nu a functionat.
Atata timp cat zici da domne` aia sunt buni sau geniali cu produsul lor...si nu se compara cu ce pot face eu pe genunchi, da` nu am lovele de ei...mie unu mi-ai inchis gura. Asta-i tot. Pentru ca altfel se creaza un sistem de valori gresite pe forum.
Alfel ne intoarcem la de unde am pornit si la cum ne taie capul pe fiecare.

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Sandu wrote:
MA wrote:plante distruse sint la ei in magazine ....... asta cu siguranta nu e din vina acvaristilor romani. Eu pot afirma ca sint unul care am cumparat multe plante de la ei ....... da' sa dau citeva sute de mii pe un Echinodorus cu radacini putrezite si frunze macerate sau pe niste "stem-plants" din care ramine doar tulpina, sperind sa le revigorez chiar nu mai vreau.

Sa zicem ca ei au un contract care ii obliga ca daca vor sa faca o comanda trebuie sa comande x cutii,

Atunci rationamentul este asa: Ei le comanda pentru ca vor sa aduca marfa de calitate de la un producator de renume sa zicem TROPICA... noi nu le cumparam (din terte motive pe care nu mai vreau sa le reiau)... ele sunt prost stocate si se strica...atunci nu isi mai merita pretul care si asa era mare... pentru ca un transport, cu cat are mai multe plante, cu atat pretul unei singure bucati este mai mic.
Vrem nu vrem trebuie sa recunoastem ca si noi suntem o veriga care influentam in mod negativ bunul mers al lucrurilor.

Io inteleg si sint de acord ca trebuie sa comande x cutii. Asta e. Da' nu inteleg de ce "sunt prost stocate si se strica". Si nu recunosc in ruptu' capului ca am vreo parte din vina ca ei nu-s in stare sa-si tina plantele in viata. Daca le-au adus n-au decit sa le tina in viata 6 luni. De ce n-o fac? Probabil din incompetenta. Alta explicatie nu am. De ce nu angajeaza oameni care se stiu? Nici asta nu-mi explic.
Mi se pare o prostie sa strici c-o mina (ucizi plante de calitate) ce faci bun cu alta (importi plante de calitate).

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: